Şimdi Ara

Tavsiyelerinizi Bekliyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben yeni bir pc almayı düşünüyorum tüm oyunları çalıştıracak özellikle silent hunter 4, lock on, company of heroes vb bunlar gbi çok yüksek sistem isteyen oyunların çalışması için çok kaliteli ve çift çekirdekli bir pc istiyorum ve gelecekde çıkacak olan oyunların hepsini çalıştırması için ne önerirsiniz bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerwolf -- 11 Ağustos 2007; 20:17:46 >

• 1-Bütçe nedir?
    2-Bütçeye monitör dahil olacakmı?
    3-Foruma hoşgeldin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖnceVatan

1-Bütçe nedir?
    3-Foruma hoşgeldin
    1)bütçe en fazla 1 milyara kadar çıkarım
    2)monitör, klavye, hard disk, fare, hopörler cd rom hariç kasanın tüm içi.
    3)Hoşbulduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖnceVatan

1-Bütçe nedir?
    3-Foruma hoşgeldin
    http://www.eraybim.net/default.asp?git=9&urun=141343 ilerideki 6 senenin çıkacak oyunlarından max performans alman için sana tam çözüm selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktör

http://www.eraybim.net/default.asp?git=9&urun=141343 ilerideki 6 senenin çıkacak oyunlarından max performans alman için sana tam çözüm selamlar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: aktör

ban yemek üzeresin haberin varmı?

@dangerwolf
    arkadaşım senin derdine gelince...
    eskiden bilgisayar için 1 milyar büyük paraydı ama şimdi küçüldü işlemciler ucuzladı ekran kartları anakartlar kasalar psular uçtu yani anlıyacağın çok pahalandı... ne yazabiliriz bakalım şimdi...

biraz daha fazlası ama iyisi oldu sandığımdan,
    CORE 2 DUO INTEL-E4400 C2D 124.0000 USD 1 124 USD + KDV
    CORE 2 DUO XFX-650I ULTRA 106.0000 USD 1 106 USD + KDV
    DDR2 SDRAM VERITECH-1 GB DDR2 800 44.0000 USD 2 88 USD + KDV
    PCIE XFX-8800GTS XXX ED 329.0000 USD 1 329 USD + KDV
    KASA COOLER MASTER-CENTURION 534+ SILVER 89.0000 USD 1 89 USD + KDV
    TOPLAM : 736 USD + KDV
    KDV DAHİL TOPLAM : 868,48 USD

• quote:

Orijinalden alıntı: OErdem

quote:

Orjinalden alıntı: aktör

ban yemek üzeresin haberin varmı?

@dangerwolf
    arkadaşım senin derdine gelince...
    eskiden bilgisayar için 1 milyar büyük paraydı ama şimdi küçüldü işlemciler ucuzladı ekran kartları anakartlar kasalar psular uçtu yani anlıyacağın çok pahalandı... ne yazabiliriz bakalım şimdi...

biraz daha fazlası ama iyisi oldu sandığımdan,
    CORE 2 DUO INTEL-E4400 C2D 124.0000 USD 1 124 USD + KDV
    CORE 2 DUO XFX-650I ULTRA 106.0000 USD 1 106 USD + KDV
    DDR2 SDRAM VERITECH-1 GB DDR2 800 44.0000 USD 2 88 USD + KDV
    PCIE XFX-8800GTS XXX ED 329.0000 USD 1 329 USD + KDV
    KASA COOLER MASTER-CENTURION 534+ SILVER 89.0000 USD 1 89 USD + KDV
    TOPLAM : 736 USD + KDV
    KDV DAHİL TOPLAM : 868,48 USD

Alıntıları Göster
    İşlemci daha düşük kaldı ama üye fiyatları değil. Hız aşırtma biliyorsanız bu sistem fazlasıyla yeterli ve bence f/p kralı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ñolofinwë

İşlemci daha düşük kaldı ama üye fiyatları değil. Hız aşırtma biliyorsanız bu sistem fazlasıyla yeterli ve bence f/p kralı.

Alıntıları Göster
    Önerileriniz için teşekkürler bide benim kasam var ve benim aklımdan geçenler bunlar model falan hiç bilmiyorum ama yinede bişiler diyim.
    İşlemciyi bilmiyorum galiba çift çekirddekli alcam bunu alcağım yere diyicam en iyisi olsun diye.
    Ekran Kartı nvidia 512 mb bişi isttiyorum
    Ram herhangi bir marka 1024 mb
    ana kartıda gigabayt marka istiyorum anca dergilerden okuyarak ancak bu kadar bişeyler biliyorum..
    ayrıca bu ay 2 tane pc dergisi aldım onların test sonuçları fln yazıo donanımların ordan beğenerek seçsem bi uyumsuzluk falan çıkarmı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerwolf -- 12 Ağustos 2007; 12:20:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerwolf

Önerileriniz için teşekkürler bide benim kasam var ve benim aklımdan geçenler bunlar model falan hiç bilmiyorum ama yinede bişiler diyim.
    İşlemciyi bilmiyorum galiba çift çekirddekli alcam bunu alcağım yere diyicam en iyisi olsun diye.
    ana kartıda gigabayt marka istiyorum anca dergilerden okuyarak ancak bu kadar bişeyler biliyorum..
    ayrıca bu ay 2 tane pc dergisi aldım onların test sonuçları fln yazıo donanımların ordan beğenerek seçsem bi uyumsuzluk falan çıkarmı??

Alıntıları Göster
    ANAKART* BIOSTAR TA690G =120ytl

İŞLEMCİ* AMD ATHLON 64X2 4000 =120ytl

Ram* CORSAİR XSMS2 2X1gb DDR2 675mhz =160ytl

HARDDİSK* 2X SAMSUNG sata2 160gb NCQ (raid0) =180ytl

KASA* CM CENTURİON 534+ (430 WATT PSU lu) =170ytl

Monitör* HYUNDAI N91W 19" =300ytl

TOPLAMDA 1050YTL TUTUYOR

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dangerwolf

artık bilgisayar dergileri falan hikaye arkadaşım, bizim kapı gibi ,fx57 ,CoolnQuiet ,AnacoN ,wenigma, BeyazBüyü, enderc gibi özür dileyerek adını hatırlamayadığım haber editörlerimiz var, inceleme hazırlayan arkadaşlarımız var, bilgisayar dergileri gibi ayda hafta da bir değil hergün her saat uyumadan çalışıyorlar, bende elimden geldiğince her donanımı tanıyıp en uygunları en güzelleri hangileri öğrenmeye çalışıyorum her testi inceleyerek...

bilgisayar toplanırken bizim forumdan faydalanman senin çok daha işine gelicektir...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dangerwolf

artık bilgisayar dergileri falan hikaye arkadaşım, bizim kapı gibi ,fx57 ,CoolnQuiet ,AnacoN ,wenigma, BeyazBüyü, enderc gibi özür dileyerek adını hatırlamayadığım haber editörlerimiz var, inceleme hazırlayan arkadaşlarımız var, bilgisayar dergileri gibi ayda hafta da bir değil hergün her saat uyumadan çalışıyorlar, bende elimden geldiğince her donanımı tanıyıp en uygunları en güzelleri hangileri öğrenmeye çalışıyorum her testi inceleyerek...

bilgisayar toplanırken bizim forumdan faydalanman senin çok daha işine gelicektir...

Alıntıları Göster
    Ben şu ekran kartına ve şu rame baktım nasıllar sizce?
    Ram
    Ekran Kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerwolf -- 12 Ağustos 2007; 13:39:54 >

• quote:

Ben şu ekran kartına ve şu rame baktım nasıllar sizce?
    Ram
    Ekran Kartı

Alıntıları Göster
    çok uçuk şeyler seçmişsin arkadaşım ram kalitelidir baya, ekran kartı ise en iyisi ama gereksiz pahalı çünkü...

çünkü kasım ayı gibi 9800 serisi gelebilir nvidiadan ve 8800 gtx ten iki katı performanslı kartı şuanki gtx fiyatına satıcaklar gibi bir haber var ortada yani 8800 ultra da baya ucuzlucak bir anlamı yok o kadar para vermenin...

düzeltme: umarım fiyatları hakkında bilgin vardır çünkü ekran kartı sadece 900 küsür dolar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OErdem -- 12 Ağustos 2007; 13:45:39 >

• quote:

çok uçuk şeyler seçmişsin arkadaşım ram kalitelidir baya, ekran kartı ise en iyisi ama gereksiz pahalı çünkü...

çünkü kasım ayı gibi 9800 serisi gelebilir nvidiadan ve 8800 gtx ten iki katı performanslı kartı şuanki gtx fiyatına satıcaklar gibi bir haber var ortada yani 8800 ultra da baya ucuzlucak bir anlamı yok o kadar para vermenin...

düzeltme: umarım fiyatları hakkında bilgin vardır çünkü ekran kartı sadece 900 küsür dolar...

Alıntıları Göster
    Geforce 8800 GTS iyi mi bu ekran kartı?

• quote:

Geforce 8800 GTS iyi mi bu ekran kartı?

Alıntıları Göster
    8800 iyide oda bütçen var ise hd2900xt öneririm
  • quote:

8800 iyide oda bütçen var ise hd2900xt öneririm

Alıntıları Göster
    Geforce 8800 GTS 300+ $ falan galiba öylemi?ayrıca Geforce 8800 GTS 640 mb değilmi diyeri 512 neden onu dediniz?ve bu listedede en iyi işlemci en üstekini önerir misiniz?ama fiyatını bilmiyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerwolf -- 12 Ağustos 2007; 14:47:54 >

• quote:

Geforce 8800 GTS 300+ $ falan galiba öylemi?ayrıca Geforce 8800 GTS 640 mb değilmi diyeri 512 neden onu dediniz?ve bu listedede en iyi işlemci en üstekini önerir misiniz?ama fiyatını bilmiyorum?

Alıntıları Göster
    8800 iki modeli var 320mb ve 640mb
    hd2900xt 512mb fakat bir durum var...
    bir kaç sene öncesine kadar ekran kartı bellek miktarına göre sınıflandırılır ona göre performans verirdi ama şimdi durum değişti gpu yani grafik işleme ünitesi çok daha önemli artık çünkü 256 mb üstü kartlar da neredeyse yüzde 1 yada 2 lik bir performans artışı yaratıyor bellek artırımı yani 320mb 8800 ile 640 arasında 1600x1050 çözünürlük altında neredeyse hiçbir fark yok ama 1900x1200 çözünürlük kullanıcaksan arkadaşım 512 mb civarı bir ekran kart belleğine ihtiyacın olması normaldir...
    sonuç olarak
    bellek miktarı önemli değil, zaten senin 300+ dolar dediğin de 320 mb lık modeli, 640lık ile hd2900xt neredeyse aynı seviyede hatta bana göre hd2900xt çok daha iyi...

işlemcilerden en iyi falan diye bişi kalmadı artık en pahalı dersen var 1100 dolarlık işlemciler ama 200 dolarlık bir işlemci ile aynı gücü elde edebilirsin....

• quote:

8800 iki modeli var 320mb ve 640mb
    hd2900xt 512mb fakat bir durum var...
    bir kaç sene öncesine kadar ekran kartı bellek miktarına göre sınıflandırılır ona göre performans verirdi ama şimdi durum değişti gpu yani grafik işleme ünitesi çok daha önemli artık çünkü 256 mb üstü kartlar da neredeyse yüzde 1 yada 2 lik bir performans artışı yaratıyor bellek artırımı yani 320mb 8800 ile 640 arasında 1600x1050 çözünürlük altında neredeyse hiçbir fark yok ama 1900x1200 çözünürlük kullanıcaksan arkadaşım 512 mb civarı bir ekran kart belleğine ihtiyacın olması normaldir...
    sonuç olarak
    bellek miktarı önemli değil, zaten senin 300+ dolar dediğin de 320 mb lık modeli, 640lık ile hd2900xt neredeyse aynı seviyede hatta bana göre hd2900xt çok daha iyi...

işlemcilerden en iyi falan diye bişi kalmadı artık en pahalı dersen var 1100 dolarlık işlemciler ama 200 dolarlık bir işlemci ile aynı gücü elde edebilirsin....

Alıntıları Göster
    ben o ekran kartını 300$ biliyordum 640 mb olanını o zaman bukadar para veremem buna bana dahada 300$ gibi 512mb lık bişi önerir misin? ama özellikle silent hunter 4 ve lock on ve company of heroes adlı oyunları çalıştırabilsin...

• quote:

ben o ekran kartını 300$ biliyordum 640 mb olanını o zaman bukadar para veremem buna bana dahada 300$ gibi 512mb lık bişi önerir misin? ama özellikle silent hunter 4 ve lock on ve company of heroes adlı oyunları çalıştırabilsin...

Alıntıları Göster
    299 dolara inventus ta sparkle 8800 gts 320 mb var işini görür fakat o ekran kartında da hala birkaç ufak problem var, oyun sırasında uzun süre sonra ufak takılmalar oluyor sonra alt+tab yapıp geri dönüyorsun oyuna ve düzeliyor...
  • quote:

299 dolara inventus ta sparkle 8800 gts 320 mb var işini görür fakat o ekran kartında da hala birkaç ufak problem var, oyun sırasında uzun süre sonra ufak takılmalar oluyor sonra alt+tab yapıp geri dönüyorsun oyuna ve düzeliyor...

Alıntıları Göster
    320 mb biraz kötü değilmi 512lik bişiy yokmu?yada şu nasıl birşey?
    MSI NX8600GTS-T2D256E-HD_OC nVidia GeForce 8600GTS; PCI-E16X; 256MB/128bit DDR3; TV-out, 2xDVI; Kutulu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerwolf -- 12 Ağustos 2007; 15:17:09 >
  • quote:

320 mb biraz kötü değilmi 512lik bişiy yokmu?yada şu nasıl birşey?
    MSI NX8600GTS-T2D256E-HD_OC nVidia GeForce 8600GTS; PCI-E16X; 256MB/128bit DDR3; TV-out, 2xDVI; Kutulu

Alıntıları Göster
    üstadım anlattım ya hani mb olayının hiç bir etkisi yok diye eğer 1680*1050 çözünürlük kullanabiliceğin bir monitörün varsa bir anlamı var diyorum
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ben yada sadece ram ve ekran kartı alsam nasıl olur?
    anakartım:Intel West Branch D915GVWB
    İşlemcim: Intel Pentium 4 530J, 3000 MHz (15 x 200)
    şuanki ramim:501 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    şuanki ekran kartım: Intel(R) 82915G/GV/910GL Express Chipset Family (96 MB)
    ekran kartı ve rami değişdirsem ve bu sefer ekran kartını dahada kaliteli birşey alırsam yukarıdaki yazdığım oyunlar sorunusuz çalışırmı? ve yeni alacağım ekran kartı ve ram bu anakart ile uyumsuzluk çıkarırmı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.