Şimdi Ara

Tavsiyeniz nedir? ASUS M4A78LT-M LE AMD 760G DDR3(1800 OC) Veya FOXCONN A7DA-S 790GX DDR3(1333)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sizlerden Tavsiye Almak İstiyorum. İlk Başta HD 5650 Ekran Kartlı Cİ5 veya x4 N950 bir laptop alacaktım ama sonrasında masaüstü sistem toplamaya karar verdim.

Toplayacağım sistem şu şekilde.

AMD ATHLON II X3 450 3.2 GHZ 3 Çekirdek (Çekirdek Açacağım 4 Olacak)
    Anakart Başlıktaki 2 seçenekten biri( "Aynı fiyat aralığında" başka tavsiyesi olan varsa yazsın)
    G.Skill RipjawsX 4Gb(2x2GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Alüminyum Soğutuculu (Asus olursa o.c. 1800mhz yapmayı düşünüyorum)
    Seagate 500GB 7200RPM 16MB 6Gb/s Sabit Disk SATA
    Xfx Radeon Hd 6850 1GB GDDR5 820MHZ/4.4GHZ MHz 256Bit O.C. Black Edition Dual Fan

Arkadaşlar PSU nedir gibi sorular sormayın lütfen. asıl konuya kafa yoralım

şimdi foxconn alırsam ddr3 1600 ve üstü desteği yok max 1333mhz ama crossfire desteği var(çift x16) . forumda birkaç yerde anakartın problemli olduğu söylenmiş ayrıca. bios vs.
    asus alırsam 1800Mhz ram desteği var. CF desteği yok. tek x16 (Hyrid desteği saymıyorum) fiyatları gayet uygun anakartlar. fiyat seviyeleri aynı.

Şimid önemli olan çekirdek açmada ve o.c. da problem çıkartmaması. Ayrıca foxconn alırsam ramler 1333mhz olacak. Asus alırsam ramler 1800mhz olacak. sadece bu değil. anakartın uzun vadeli olmasıda önemli.(o.c. lerle birlikte en az 2-3 sene idare etsin)

yorumlarınız neler arkadaşlar. yorum yazan arkadaşların klavyesi ve elleri dert görmesin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• konuyu takipteyim.
  • aynı dert bende var..
    yaklaşık forumda şuan aktif 10 kişi bu sorunu cevabını arıyorum.

Foxconn 890/790X mi ?
    asus FX M4A79 deluxe mi ?

yoksa yeni nesil 990X serisimi....
    of offff
  • neyse ben asusu alıyım bari. bi cf için foxconn almanın gereği yok. ramleri 1800 yaparım. işlemci X4 3.5 yaparım. keyfime bakarım
    asus anakartı bikaç yerde okudum çekirdek açmada sorun yokmuş. F/P ürün gibi gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkblues

neyse ben asusu alıyım bari. bi cf için foxconn almanın gereği yok. ramleri 1800 yaparım. işlemci X4 3.5 yaparım. keyfime bakarım
    asus anakartı bikaç yerde okudum çekirdek açmada sorun yokmuş. F/P ürün gibi gözüküyor.

FX da bu aralar revaçta...
    ben feci kararsızım...
  • Darkblues @

öyle bir hata yapma 78tlM alt seviye bir anakarttır aralarındaki tek fark cf desteği değildir..

2.el asus 790gx'i 100liraya alıyorsanız bişey diyemem ama 790gx foxconn ile m4a78tlm asus'u karşılaştırmayın..

bu arada işlemcinin desteklediğinden yukarı ramin hiçbir faydasını göremezsiniz ram bench'lerinden başka..

çekirdek açmayı garantilemiş gibi athlon x3 almayın Phenom x4 955 alın.
  • Merhaba.

Sempron, X2 veya X3 lerin hepsi X4 oalcak diye bi kaide yok. Alacağınız X3 ün X4 olucağından bu kadar emin olmayın. Ayrıca Söz konusu Foxconn da 2X Pci-e X16 desteği yoktur. 2 kart taktığınızda, herbiri X8 hızında çalışacaktır.

2 seçenek arasında Foxconn u tercih etmek daha doğru olacaktır.

Asus un bu modelinde gelişmiş OC seçenekleri olmadığını sanıyorum. Fakat OC ile ilgilenmiyosanız, Asus tercih edilebilir.

Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 18 Temmuz 2011; 23:33:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

Merhaba.

Sempron, X2 veya X3 lerin hepsi X4 oalcak diye bi kaide yok. Alacağınız X3 ün X4 olucağından bu kadar emin olmayın. Ayrıca Söz konusu Foxconn da 2X Pci-e X16 desteği yoktur. 2 kart taktığınızda, herbiri X8 hızında çalışacaktır.

Asus un bu modelinde gelişmiş OC seçenekleri olmadığını sanıyorum. Fakat OC ile ilgilenmiyosanız, Asus tercih edilebilir.

Kolay gelsin...

Melyyh arkadaşım düşüncelerin için teşekkür ederim yalnız belirttiğim AMD ATHLON II X3 450 4 Çekirdek oluyor. o konunda sıkıntı yok. yani "ya olursa" diye almıyorum o işlemciyi.

Ashes arkadaşım X3 450 yi seçme sebebim F/P kaynaklı. aralarında 100 tl oynuyor bahsettiğin X4 955 işlemci ile sence mantıklımı
    ayrıca AMD phenom X4 955 125W lık bir işlemci ve ona göre anakartıda değiştirmek lazım.
    ddr3 1333mhz ile 1600mhz arasında max 3-5 TL fiyat oynuyor ve 1600 almak daha mantıklı bence. çünkü sisteme mutlaka faydası dokunacaktır ddr3 1600mhz in ve bundan 2-3 sene sonrası içinde mantıklı olur. işlemci seçimimde mantıklı seçenek X3 450 olarak görünüyor. foxconn anakartta zaten max 95w destekli.

790gx chipsete lafım yok ama foxconn un bu modelinde sorun yaşayanları okudum forumda ve birkaç yerde. kullanıp test edip asustan daha iyi olduğunu söyleyen biriyle karşılaşmadım ve foxconn da bios çökmesi sık yaşanan bir durum gibi görünüyor. birde gelişmiş overclock desteğini zaten bu fiyat aralığındaki bir anakartta bulmak mümkün değil ve şuanda bios ekranında en basit overclock ekranı olanlardan biri jetway anakartla 2.bilgisayarımın işlemcisi 2.4ghz le1620 işlemciyi stok fan ile 3.2 kullanıyorum.(2 senedir) overclock hertürlü yapılıyor yani
    bu 2 anakartın fiyatları ort. 125 tl seviyesinde ve ddr3 1800 destekli başka bir anakart göremiyorum bu fiyata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkblues -- 19 Temmuz 2011; 2:57:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

Merhaba.

Kolay gelsin...

Melyyh arkadaşım düşüncelerin için teşekkür ederim yalnız belirttiğim AMD ATHLON II X3 450 4 Çekirdek oluyor. o konunda sıkıntı yok. yani "ya olursa" diye almıyorum o işlemciyi.

Ashes arkadaşım X3 450 yi seçme sebebim F/P kaynaklı. aralarında 100 tl oynuyor bahsettiğin X4 955 işlemci ile sence mantıklımı
    ayrıca AMD phenom X4 955 125W lık bir işlemci ve ona göre anakartıda değiştirmek lazım.
    ddr3 1333mhz ile 1600mhz arasında max 3-5 TL fiyat oynuyor ve 1600 almak daha mantıklı bence. çünkü sisteme mutlaka faydası dokunacaktır ddr3 1600mhz in ve bundan 2-3 sene sonrası içinde mantıklı olur. işlemci seçimimde mantıklı seçenek X3 450 olarak görünüyor. foxconn anakartta zaten max 95w destekli.

790gx chipsete lafım yok ama foxconn un bu modelinde sorun yaşayanları okudum forumda ve birkaç yerde. kullanıp test edip asustan daha iyi olduğunu söyleyen biriyle karşılaşmadım ve foxconn da bios çökmesi sık yaşanan bir durum gibi görünüyor. birde gelişmiş overclock desteğini zaten bu fiyat aralığındaki bir anakartta bulmak mümkün değil ve şuanda bios ekranında en basit overclock ekranı olanlardan biri jetway anakartla 2.bilgisayarımın işlemcisi 2.4ghz le1620 işlemciyi stok fan ile 3.2 kullanıyorum.(2 senedir) overclock hertürlü yapılıyor yani
    bu 2 anakartın fiyatları ort. 125 tl seviyesinde ve ddr3 1800 destekli başka bir anakart göremiyorum bu fiyata.

Sanırım 2. el X3 450 alıcaksınız. Yani 4. çekirdeğinin açılması garanti olacak.

OC potansiyeli ile fiyat seviyesi hep doğru orantılı olmuyor. Eski 690G ler 350 TL lik kartlardan daha iyi OC olurdu. Benim söylemek istediğim, her türlü board ile OC yapılabilir, her board FSB hızını değiştirmeye olanak sağlar fakat bazı board lar voltajlarla oynamayaw müsait değildir. O ayarları değiştimenize olanak vermez. Asus un 780 chipsetli anakartları öyle idi. Asus alt seviye anakartlarında bu ayarın değiştirilmesine olanak vermiyor. Bu modelde de durum böyle ise, default voltaj ile çıkabileceğiniz maximum hızı bulup, o değerde stabil kalmanız gerekecek.

Çekirdek açacaksanız, 140W TDP li işlemcileri bile destekleyen board almanızı tavsiye ederim. Zira 4. çekirdeği açılan CPU nun TDP si tahmin edilemez. O cpu 1, 2 veya 3 çekirdekli olarak tasarlandığından, 4. çekirdeği açıldığında durum değişebilir. 45W lık bi sempron birden 150W olabilir. Bunun belli bi hesabı yada garantisi yok. Bu nedenle çekirdek açılacak anakart rastgele seçilmemeli, TDP önemli...

• melyyh arkadaşımın dediği gibi TDP çok önemli, kullandığım Phenom II X2 560 80W TDP değerine sahipken 2 çekirdek açılıp X4 olarak kullanılınca 143W gibi bir TDP değerine sahip oluyor dolayısıyla maksimum 95W veya 125W TDP işlemcileri destekleyen anakart aldığınızda boşta olmasada yük altında çekirdek açılan işlemcide sistem kilitlenmesi meydana geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT237 -- 23 Temmuz 2011; 14:51:42 >
  • asus al
  • Arkadaşlar yorum yapan herkesin ellerine kolarına sağlık. bikaç gündür nette değildim.
    bu arada alacağım anakartta karar kıldım. zaten adamlar anakartı "core unlocker" diye üstüne basarak tanıtıyorsa TDP yi düşünmüşlerdir. PSU sağlam olsun gerisi gelir bence

"M5A78L-M LX
    Intelligently unlock multi-core performance with ASUS Core Unlocker!

* ASUS EPU - System Level Energy Saving
    * Anti – surge - Full-time Power Guardian-Make System Free From Risk
    * Turbo key - Touch-n-Boost!
    * Core Unlocker - Unleash True Core Performance Intelligently"

Ankart Asus M5A78L-M LX AMD AM3+ 760G/SB710 DDR3 1866(OC)
    işlemci AMD X3 450 3.2 GHZ olacak.

Bu Anakartın 32nm AM3+ desteğide var. olmadı bu X3 işlemciyi diğer pc ye takar önümüzdeki sene X6 ya geçerim.

herkese teşekkürler.

• siz bilirsiniz ama bu anakartında azami desteği 95 W. çekirdek açma ve OC için tavsiye edemeyiz...
  • alacağınız işlemcinin X4 haldeki TDP değeri 95W üzeri olursa bu durumda overclockta imkansız olacaktır, muhtemelen paranızı çöpe atmış olucaksınız...
  • ASUS M4A78LT-M LE işyerinde var böyle bir anakart yoktur herhalde. 95watta kadar destek veriyor. belleklerde seçici, zayıf komponentler. bir ara 90TLye almıştık galiba. ilerisi için uygun bir anakart değil.
    foxconn ise bios konusunda özürlü, çok ısınan bir anakart. mesela foxconnda HT çarpanını ayarlayabiliyorken NB çarpanını bir türlü ayarlayamazsınız. biosta NB için çarpan yok. bi ara bunun için de bios çıkmıştı ama sorunlu diye kaldırıldı.
    cold boot sorunu var, ilerisi için sorun çıkabilir amd x6 ile sorunluymuş.
  • foxconn 790GX kullanıyorum arkadaşın dediği gibi bios yazılımı zayıf bi anakart ancak fiyatı uygun ve 140W işlemci destekliyor, çekirdek açması için sorunlu bios kullanmanız gerekiyor.Bu biosla Hyper Transport çarpanını 5 yapmazsanız sistem açılmıyor yani iki seçeneğiniz var, ya X2 olarak 10X Hyper Transport çarpanıyla kullanıcaksınız işlemcinizi, yada X4 olarak ama Hyper Transport çarpanınız 5X olacak.Ben ikincisini kullanıyorum performansta bi kaybını görmedim.3D Mark ile B60 işlemcim 965 BE işlemciye yakın puanlama elde etmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT237

alacağınız işlemcinin X4 haldeki TDP değeri 95W üzeri olursa bu durumda overclockta imkansız olacaktır, muhtemelen paranızı çöpe atmış olucaksınız...

Şimdi hangi işlemci olursa olsun (X3 ve ya X2 phenom) çekirdek açtığımızda TDP normal değerde kalmayacaktır. bu işlemcilerde TDP değeri 140W ın üzerine çıkacaktır ki sizin dediğiniz gibi olsa hiçbir anakartta çekirdek açamayız ve O.C. yapamayız. bu asus un 2 anakartıyla da çekirdek açıp taş gibi kullanan çok kişi var. bunu aynı PSU gibi düşünmek lazım. PSU da etiket değer 500W Gösteriyorsa 580W ı gören PSU lar bile var. Max DDR2 800Mhz yazısı bulunan anakartlarda DDR2 950Mhz i gördüğümüz gibi. esneklik tüm donanımlarda standart gelen başka bir özellik. bence asıl olan bu donanımı kullanıp onun asıl potansiyelini ortaya çıkaranları dinlemek.
    Bu Fiyat aralığı başka bir anakart tavsiyesi olan arkadaş varsa yazsın dedim ama herkes mevcut anakartları sorguyla meşgul

• quote:

quote:

alacağınız işlemcinin X4 haldeki TDP değeri 95W üzeri olursa bu durumda overclockta imkansız olacaktır, muhtemelen paranızı çöpe atmış olucaksınız...

Şimdi hangi işlemci olursa olsun (X3 ve ya X2 phenom) çekirdek açtığımızda TDP normal değerde kalmayacaktır. bu işlemcilerde TDP değeri 140W ın üzerine çıkacaktır ki sizin dediğiniz gibi olsa hiçbir anakartta çekirdek açamayız ve O.C. yapamayız. bu asus un 2 anakartıyla da çekirdek açıp taş gibi kullanan çok kişi var. bunu aynı PSU gibi düşünmek lazım. PSU da etiket değer 500W Gösteriyorsa 580W ı gören PSU lar bile var. Max DDR2 800Mhz yazısı bulunan anakartlarda DDR2 950Mhz i gördüğümüz gibi. esneklik tüm donanımlarda standart gelen başka bir özellik. bence asıl olan bu donanımı kullanıp onun asıl potansiyelini ortaya çıkaranları dinlemek.
    Bu Fiyat aralığı başka bir anakart tavsiyesi olan arkadaş varsa yazsın dedim ama herkes mevcut anakartları sorguyla meşgul

Ben maksimum 95W TDP değeri olan anakartla X2 560 işlemcinin çekirdeklerini açamadım, evet 95W TDP değeri olan bi kart 105-115W gibi değerlere çıkabilir belki ama 125W çok zor helede 140W gibi bir değerden söz ediyorsak esneklik diye tabir ettiğiniz durum imkansız, bahsi geçen kartla 95W TDP değeri üzerindeki işlemcileri çalıştıramazsınız adamların oraya core unlocker özelliği koyması bu kartla istediğiniz herşeyi yapacağınız anlamına gelmez, bu pazarlama tekniğidir.Athlon işlemciler çekirdeği açılınca genelde 95W TDP değerinde olurlar belki bu açıdan şansınız olabilir ancak bunuda garanti kabul edemeyiz sonuç olarak ortada bir realite var ve biz sizi karşı karşıya olduğunuz tehlikeye karşı uyarıyoruz mevcut anakartları sorguladığımız için kızmanıza gerek yok, tercih sizin, eğer 110 liralık kartlarla insanlar ihtiyaçlarını giderebilecekse neden 200 liralik kartlara para versin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT237 -- 25 Temmuz 2011; 3:06:08 >

• quote:

quote:

quote:

Ben maksimum 95W TDP değeri olan anakartla X2 560 işlemcinin çekirdeklerini açamadım, evet 95W TDP değeri olan bi kart 105-115W gibi değerlere çıkabilir belki ama 125W çok zor helede 140W gibi bir değerden söz ediyorsak esneklik diye tabir ettiğiniz durum imkansız, bahsi geçen kartla 95W TDP değeri üzerindeki işlemcileri çalıştıramazsınız adamların oraya core unlocker özelliği koyması bu kartla istediğiniz herşeyi yapacağınız anlamına gelmez, bu pazarlama tekniğidir.Athlon işlemciler çekirdeği açılınca genelde 95W TDP değerinde olurlar belki bu açıdan şansınız olabilir ancak bunuda garanti kabul edemeyiz sonuç olarak ortada bir realite var ve biz sizi karşı karşıya olduğunuz tehlikeye karşı uyarıyoruz mevcut anakartları sorguladığımız için kızmanıza gerek yok, tercih sizin, eğer 110 liralık kartlarla insanlar ihtiyaçlarını giderebilecekse neden 200 liralik kartlara para versin ?

şimdi kardeş çekirdek açmanın garanti olmadığını hepimiz biliriz.
    çekirdek açma nedir. sorunsuz phenom işlemcinin veya X3 işlemcinin 1-2 çekirdeğini kapatalım müşteri açsın değildir.
    işlemcide çekirdek açma dediğimiz olay bildiğiniz üzere çekirdekleri sorunlu olan veya fabrika testlerinde stabilitesine onay verilmeyen çekirdeklerin kapatılarak işlemcinin farklı bir isim altında piyasaya sürülmesidir. X2 560 ı açamamanızın 2 sebebi olabilir. çekirdekler açıldığında stabil değildir ve anakart güvenli olmadığı için sistem açmaz veyaçekirdeklerin işlevsel olmamasındandır. pazarlama tekniği dediğimiz olay elbette vardır ama bu anakartla stabil çekirdek açıp kullananlar olduğuna göre demekki anakart çekirdek açmada sıkıntı çıkartmıyor. çekirdek açmayı sadece anakarta değil işlemciye de bağlamak lazım. zaten bizde anakarta 125W lık bir işlemci takmıyoruz çünkü 125W lık bir işlemciyi bios görmez ve tabiki de çalıştırmaz. takılacak işlemci 95W ve PSU nun 12V çıkışı Yeterli gücü verirse, anakartta işlemciyi besler ve kapasitörler dayanıklıysa sıkıntı çıkmayacaktır diye düşünüyorum. zaten psu gücü, anakarttaki dayanıklılık ve işlemcinin yeterli soğutulması etkenleri birarada olduğu sürece sıkıntı çıkmayacağını düşünüyorum.

yorum yapan herkese teşekkür ederim. ellerinize kollarınıza sağlık.

hepiniz sağlıcakla kalın. hepimizin kendine göre fikirleri var ve ispatları elbette var. hepinize tekrar teşekkür ediyorum fikirlerinizi paylaştığınız için. iyi akşamlar diliyorum.

• çok güzel bi topik olmuş neye karar verddin şu an için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.