Aslında bu yukarıdaki mantıkla hareket edersek saat yerine Prize takılan 220 volt ile çalışan prizler çok ucuz onları kullanabiliriz. ama ben saat hoşuma gitti:) neyse bu konuya yine devam edeceğim. sizlerinde katkısını bekleriz....
quote:
Orijinalden alıntı: mu_tan29
Aslında bu yukarıdaki mantıkla hareket edersek saat yerine Prize takılan 220 volt ile çalışan prizler çok ucuz onları kullanabiliriz. ama ben saat hoşuma gitti:) neyse bu konuya yine devam edeceğim. sizlerinde katkısını bekleriz....
Bunun çalışma mantığı nedir? skalayı kuracağızmı ? motorun ucuna mil ekletip, beslemeyide bir adaptör yardımıyla alsam nasıl olur priz daha pratik olur gibi cevaplarınızı bekliyorum
Abi o söylediğin saat röle yapımını bir ay önce denedim fakat olması. Çünkü yelkovan çabuk takılıyor..
sende yelkovanı çıkar, sadece akrep kalsın.
Ama ordakilerin hiç biri kuvvetli değil, yine aynı şey olacaktır.
Bu arada motoru yavaşlattım. Motoru aldığım kişiye tekrar gittim ve yavaşlatmam için ne yapabilirim diye sordum. Bi tane trafo verdi. Bunun sargılarını kısalt dedi. Bir metre kadar sargısını kısallttıktan sonra motor hızı yarı yarıya düştü. Daha önceki hızı yarım dakikada 30 turken şimdiki hızı yarım dakikada 14.. BU tur sayısını biraz daha yavaşlatmam lazım. Bunun için dişli kullanmam gerekecek sanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: okutkan
Ama ordakilerin hiç biri kuvvetli değil, yine aynı şey olacaktır.
Bu arada motoru yavaşlattım. Motoru aldığım kişiye tekrar gittim ve yavaşlatmam için ne yapabilirim diye sordum. Bi tane trafo verdi. Bunun sargılarını kısalt dedi. Bir metre kadar sargısını kısallttıktan sonra motor hızı yarı yarıya düştü. Daha önceki hızı yarım dakikada 30 turken şimdiki hızı yarım dakikada 14.. BU tur sayısını biraz daha yavaşlatmam lazım. Bunun için dişli kullanmam gerekecek sanırım.
sayın forumdaşım daha önce size zaten belirtmiştim o motorun kısmen hızını azaltamm kısım oto elektricilerinde mevcut ama bu buda yetmez deedim. çünkü bu 2 satte bir tur atacak şekilde olmalı. bu arada benim çivcivler çıktı.11 tane tavuk yumurtasından 8 tane çıktı. ama ördek ler çıkmadı, sanırım ya gölsüzlerdi, yada baya bir zaman bekletmiştim bundandan kaynaklanmış olabilir. napalım artık cikciklerle idare edecez. belirmek isterim 11 de 8 çok iyi bir oran..
Arkadaşlar motor konusunda size bir fikir veriyim,piyasada elektronik cihazlar,25-30 lira civarında oluyordu galiba.Şu yukarda gösterdiğiniz saatli prizin elektronik olanı.Birçok ayar oluyor üzerinde, yarım saatte bir 1 dk falan çalışacak şekilde ayarlarsınız işinizi görür büyük ihtimal.
iyi aksamlar abi bi sorumolcak yumurtaların döllü olup olmadıgını nasılanlarız yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
sayın okutkan abicim yumurtaya el feneriyle bakılıyormus galiba ama ben yumurtalarda bi degişiklik göremedim hepsiaynı gibi fark nedir dç öllüile dölsüz yumurta arasında yardımcı olurmusun
Normal bi yumurtayı döllü olup olmadığını anlayamazsınız; Yani yumurta bir hafta kadar kuluçkada durması lazım ki içinde civciv oluşmaya başlasın ve sizde ona ışık tutarsanız o zaman görürsünüz.
arkadaşlar bende yaptım bence süper oldu.çok yakında fotoları yüklerim.
13 OCAKTAN İTİBAREN HERHANGİ BİR İLETİŞİM YOK,Paylaşım için tşk
Civciv mevsimi artık geliyor, şimdiden yaza hazırlık yapmak lazım. Şuan 10 Nisan 1 hafta hazırlıktan sonra ayın15 ine kuluçkaya koyarsak mayısın 6-7 si gibi çıkarlar , ozamanada sıcaklar gelir sanıyorum, artık güzünde yumurtlarlar:)
2kiz civcivler
Termostadınız bozulursa............
YUMURTALARI ELLE ÇEVİRMEK RİSKLİ MİDİR
quote:
Orijinalden alıntı: ninjali
YUMURTALARI ELLE ÇEVİRMEK RİSKLİ MİDİR
günde en az 6 defa yumurtaları fazla soğutmadan çevirirseniz bir sorun çıkacağını sanmam.
tag: kuluçka makinesi dijital termostat kuluçka makinesi digital termostat www.cusas.tr.gg
merhaba bir şey soracağım ben bir kuluçka makinası yaptım herşey çok iyi ama yumurta çıkıma yakın yumurtada yavrular ölüyor yavrular çıkmıyor sebebini bilen varsa yardımlarını bekliyorum