Şimdi Ara

Taxi Driver - Robert De Niro [Spoiler var izlemeyen girmesin] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: osstation

quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

Film 76 yapımı. Yani eskiden hergün bir filmin çekilmediği zamanlardan :) Kıytrık senaryolar, başarısız yönetmenler, sıfır oyunculuk. Bütün o filmler arasından sıyrılıp kendini izlettirmesi dolayısıyla 9 küsür puana sahip olmak kolay gibi geliyor ozaman. Ancak 2010 yapımı bir film olsa merak ediyorum bu film 6-7 puanı geçebilirmiydi? :)

Oy verenler 76 yılında vermedi ki 2000'li yıllarda verdiler zaten Bazen insan kendi algısını, görüşünü aşan şeylerin olduğunu kabul etmeli. Sen beğenmedin veya ben beğenmedim diye kötü filmdir diyemeyiz.
    Spoiler butonu çalışmıyor bazen, hep heves ederim kullanmaya ama bazen tutukluk yapıyor

Canım kardeşim haklısın oy verenler 2000li yıllarda verdi. Ayrıca filme de kesinlikle berbat bir film demedim. Sadece puanını haketmediğini söyledim(bence) ki bu da en doğal hakkım. Yalnız bir gerçek var zaten böyle gelmiş böyle gider, kült bir film sürü psikolojisiyle filmi anlayan anlamayan herkes tarafından bepğenilir nedense? Fight club olsun, taxi driver olsun, the godfather serisi olsun bunların 2-3 puan altında olup da daha çok beğendiğin film olmadı mı hiç? Bunu gibi birşey işte.

• Aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyoruz zaten. Bu arada 30 yıl önce çekilmiş filmi günümüzdeki filmlerle kıyaslayarak yorum yaparsak hata yaparız. Hatta ben sana şunu söyleyeyim, bazı çok beğendiğin veya hiç beğenmediğin filmleri başka bir zamanda, farklı duygulara sahipken izlesen belki de filmle ilgili düşüncelerin tam tersine dönebilir. Bazen öyle bir zamanda izlersin ki hayatına tam oturur, bazen de havada kalır. Herkes bayılır mesela Eternal Sunshine of the Spotless Mind filmine, ben hiç sevmemiştim, belki şimdi izlesem hayran olucaktım. Fight Club demişsin çok güzel bir örnek, o filmi izleyen kaç kişi filmin Kaptalizm karşıtı olduğunu anladı acaba. Ingmar Bergman'ın The Seventh Seal filmini 20. dakikada kapatmıştım ben, kötü film olduğu için mi, hayır, film beni aştı çünkü.
    Yani elbette herkes beğeniyor diye veya kült diye her filmi beğenmeliyiz diye bir kaide yok ama bazen kendi yetersizliğimizi de göz önünde bulundurmamız gerekiyor ;)

• Evet haklısın, insanın canı sıkkınken komedi filmi izlerken gülemeyeceği gibi, öğlen vakti hadi canım böyle iş mi olur deyip korku filmi izlenmeyeceği gibi film hangi psikolojiyi ya da ortamı gerektiriyorsa ona göre izlenmeli senin de dediğin gibi. Yalnız hala tezimi savunuyorum, bir film imdb de 9 küsür puana sahipse, çoğu kişiye filmi anlamasa bile; harbiden çok baba film dedirtiyor.
  • ALAK_ imdb dunya capinda bir site turklerin genel fikrini soruyorsan bu filmle alakali sinemalar.com'a bak kac almis

demek ki neymis gavurlarla turklerin film yorumlama tarzlari farkli sebebi ise acik kulturel farkliliklar

zaten yorumlara bakacak olursan begenenlerin cogu filmde verilen sosyal mesajlardan oturu begeniyor

senin de dedigin gibi o zamanlar fazla film olmadigi icin arada bir film cikinca millet begeniyor

bak mesela komedi tarzi turk filmleri son yillarda artti ve gora arog recep ivedik yahsi bati vb. baya ilgi goruyor sebebi nedir turklerin cok fazla piyasaya surmus oldugu komedi filmi olmadigi icin arada bir cikinca boyle biraz da argo olunca herkes begeniyor sen neden hababam sinifinin bir efsane oldugunu saniyorsun cunku alternatifi yok

o zaman da bu filme alternatif pek de bir film cikmamis demek ki biraz da sosyal mesaj veriyor ya hemen sazanlar atliyor uzerine

sen asil suna bak
    http://www.imdb.com/title/tt0157016/

su film kadar igrenc bir film cok az gordum bunun disinda adam anca kendi kendine konusuyor bir seyler itiraf ediyor vs. millet sosyal mesaj diye aliyor bunlari imdb'de 7.4 cakiyor simdi yavas yavas anlamaya basliyorum neden begenilmis bu taxi driver denen ucuz film baksana kimisi aynadaki diyalog diyor kimi diger taksiciyle konustugu seyler diyor 3 5 dk lik seyler icin 90 dk lik filmi o kadar buyutuyorlar yani bu yuzden bizim gibiler buna abartilan film diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herr18 -- 6 Aralık 2010; 7:39:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: herr18

ALAK_ imdb dunya capinda bir site turklerin genel fikrini soruyorsan bu filmle alakali sinemalar.com'a bak kac almis

demek ki neymis gavurlarla turklerin film yorumlama tarzlari farkli sebebi ise acik kulturel farkliliklar

zaten yorumlara bakacak olursan begenenlerin cogu filmde verilen sosyal mesajlardan oturu begeniyor

senin de dedigin gibi o zamanlar fazla film olmadigi icin arada bir film cikinca millet begeniyor

bak mesela komedi tarzi turk filmleri son yillarda artti ve gora arog recep ivedik yahsi bati vb. baya ilgi goruyor sebebi nedir turklerin cok fazla piyasaya surmus oldugu komedi filmi olmadigi icin arada bir cikinca boyle biraz da argo olunca herkes begeniyor sen neden hababam sinifinin bir efsane oldugunu saniyorsun cunku alternatifi yok

o zaman da bu filme alternatif pek de bir film cikmamis demek ki biraz da sosyal mesaj veriyor ya hemen sazanlar atliyor uzerine

sen asil suna bak
    http://www.imdb.com/title/tt0157016/

su film kadar igrenc bir film cok az gordum bunun disinda adam anca kendi kendine konusuyor bir seyler itiraf ediyor vs. millet sosyal mesaj diye aliyor bunlari imdb'de 7.4 cakiyor simdi yavas yavas anlamaya basliyorum neden begenilmis bu taxi driver denen ucuz film baksana kimisi aynadaki diyalog diyor kimi diger taksiciyle konustugu seyler diyor 3 5 dk lik seyler icin 90 dk lik filmi o kadar buyutuyorlar yani bu yuzden bizim gibiler buna abartilan film diyor

Kardeş keşke hortlatmasaydın bu konuyu ya, beni unutmak istediğim ve neredeyse unuttuğum o uzak yıllara götürdün

• Eski yıllar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALAK_ kullanıcısına yanıt
    Abi en son 7 yil once yazmisiz konuya, ne ara hortlatmisim anlamadim ki.

Sen de zaten konu aktifken bayagi aktifmissin.

Filmi hatirlatmak icin ozel bir manevra mi yaptin, naptin anlamadim ki yaw.

Ben zaten son zamanlarda şener şen, kemal sunal, ilyas salman, şevket çoruh, eski yildizlara taktim.

Ne varsa eskilerde var. Ve gercekten sansli milletiz. Şener şen'i kemal sunal'i tercume edip yabancilara satabilir misin?

Mumkunati yok, o siveler, o argolar, o mimikler. Dublaj da yemez. Boyle buyuk ustalara sahip bir sinemamiz varken, napiyim sacma sapan gevur filmlerini.

Siz taksi soforunu tartismaya devam edin.

• quote:

Ben zaten son zamanlarda şener şen, kemal sunal, ilyas salman, şevket çoruh, eski yildizlara taktim.

Ne varsa eskilerde var. Ve gercekten sansli milletiz. Şener şen'i kemal sunal'i tercume edip yabancilara satabilir misin?

Mumkunati yok, o siveler, o argolar, o mimikler. Dublaj da yemez. Boyle buyuk ustalara sahip bir sinemamiz varken, napiyim sacma sapan gevur filmlerini.

Sanırım ben kafayı yedim. Bundan önceki mesajın yeni yazılmış gibi bana bildirim geldi ve tarihine baktığımda 2017 yazdığına yemin edebilirim. Sana söylerken, konuyu hortlatan ben miyim yani? Ben sanırım sıyırmaya başladım

• quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

Sanırım ben kafayı yedim. Bundan önceki mesajın yeni yazılmış gibi bana bildirim geldi ve tarihine baktığımda 2017 yazdığına yemin edebilirim. Sana söylerken, konuyu hortlatan ben miyim yani? Ben sanırım sıyırmaya başladım

aynısı bende de oluyor. muhtemelen birisi cevap ver butonuna seni tıklıyor ve sonrada mesajı siliyor.

bu arada filmden bir şey anlamadım. neresi bu kadar iyi olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 14 Temmuz 2017; 18:30:21 >

• Yıllar önce forumda çok fazla övülüyor diye izlemiştim. İyi ya "İnsanlar bu filmin neresini beğenip neyine bu kadar hayran olmuş." diye soran tek ben değilmişim. Abartılmış filmlerden biri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.