Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.317
Cevap
277
Favori
826.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: faithless35

Pattaya da ucuz elektronik eşya alabileceğimiz yerler var mı ? Yoksa bangkok'a mı gitmek lazım bunun için. Bizim planda bangkok'ta kalma hiç yok. Uçaktan inip pattaya'da bir hafta kalıp yine direkt bangkok üzerinden döneceğiz.

elektronik eşya almanı tavsiye etmiyorum. çünkü çoğu çakmadır. elektronik için Taiwan veya singapuru tercih etmelisin. ikiside yakın ülkeler zaten.
    ama tayland tan elektronik alınmaz. aslına bakarsanız hiç bir şey alınmaz. herşey çöp. inanın bizim eminönü 100 basar oranın en kral pazarına.
    döküntü kıyafetler ateş pahası. burada 5 lira almayanı döverler cinsinden tshirt ler orada 15 lira..rezalet yani. boşverin alışveriş olayına takılmayın sakın. gidin keyfinize bakın, gezin tozun için ve dönün.

birde tek yöresel bir kaç enteresan şey görürseniz alın. mesela el yapımı ipek şallar alabilirsiniz. kimi yerde 15 liradır, 100 metre gidersiniz 100 lira fiyat çekerler :)))) 15 liradan fazla vermeyin. 100 lira der, 15 e alırsınız. örnek veriyorum sadece
  • quote:

Pattaya da ucuz elektronik eşya alabileceğimiz yerler var mı ? Yoksa bangkok'a mı gitmek lazım bunun için. Bizim planda bangkok'ta kalma hiç yok. Uçaktan inip pattaya'da bir hafta kalıp yine direkt bangkok üzerinden döneceğiz.

Pattaya' da Tukcom diye bir elektronik mağazası var ki benim gibi bir elektronik delisi için süper 5 katlı ve her katı ayrı bişeye ayrılmış. Telefon - bilgisayar - fotoğraf - müzik v.b. Fiyatlara gelince ben bu bahsettiğim mağazadan Dslr fotoğraf makinası aldım. Canon 550 D Türkiye de 1.500 - 1.600 gibiydi ben oradan 18.000 Baht' a yani 1.000 lira gibi aldım geçen ay. Mesela telefonlarda o kadar fark yok. Mesela; Türkiye de yurtdışı Samsung Note 2 1.100 lira, Tukcom da 950 - 1.050 Lira arası. Bazı şeylerde o kadar aman aman fark yok yani ama Banghok' u bilemem. Bu gidişimde bende bakicam Banghokda ki fiyatlara Umarım yardımcı olmuştur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_Lotus

quote:

Pattaya' da Tukcom diye bir elektronik mağazası var ki benim gibi bir elektronik delisi için süper 5 katlı ve her katı ayrı bişeye ayrılmış. Telefon - bilgisayar - fotoğraf - müzik v.b. Fiyatlara gelince ben bu bahsettiğim mağazadan Dslr fotoğraf makinası aldım. Canon 550 D Türkiye de 1.500 - 1.600 gibiydi ben oradan 18.000 Baht' a yani 1.000 lira gibi aldım geçen ay. Mesela telefonlarda o kadar fark yok. Mesela; Türkiye de yurtdışı Samsung Note 2 1.100 lira, Tukcom da 950 - 1.050 Lira arası. Bazı şeylerde o kadar aman aman fark yok yani ama Banghok' u bilemem. Bu gidişimde bende bakicam Banghokda ki fiyatlara Umarım yardımcı olmuştur

apple için aynı sey gecerlı degıl sanırım,çünkü apple store açılmış,iphone 5 fıyatı 1330 tl orda şuan burada en ucuz 2000 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastforyou

quote:

quote:

apple için aynı sey gecerlı degıl sanırım,çünkü apple store açılmış,iphone 5 fıyatı 1330 tl orda şuan burada en ucuz 2000 tl

Olabilir. En üst katta ( beşinci kat ) ayrıca Apple store var. Fiyat sormuştum bana resmi fiyat listesini ( uluslararası ) gösterince hiç bakmadım bile ama telefon katında ( birinci kat ) heryerde iphone vardı hiç fiyat sormadım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Olabilir. En üst katta ( beşinci kat ) ayrıca Apple store var. Fiyat sormuştum bana resmi fiyat listesini ( uluslararası ) gösterince hiç bakmadım bile ama telefon katında ( birinci kat ) heryerde iphone vardı hiç fiyat sormadım

store.apple.com
    301 Moved Permanently
    http://store.apple.com/th/browse/home/shop_iphone
    22.900 baht fıyat cok ıyı buraya göre :)
  • Teşekkürler arkadaşlar. 4-11 Mart arası Pattayada olacağız. Discovery Beach Hotel diye bir yerde kalacağız
    www.pattayadiscoverybeach.com
    404 Not Found
    http://www.pattayadiscoverybeach.com/index.html
    firma sahibi bir arkadaşımızın bayileri için düzenlediği tura katılacağımız için oteli seçme şansımız yok. Bu otele mail attığımda joiner fee olarak 1000 baht olduğunu yazmışlar. Bu kötü oldu.
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar. 4-11 Mart arası Pattayada olacağız. Discovery Beach Hotel diye bir yerde kalacağızhttp://www.pattayadiscoverybeach.com/index.html firma sahibi bir arkadaşımızın bayileri için düzenlediği tura katılacağımız için oteli seçme şansımız yok. Bu otele mail attığımda joiner fee olarak 1000 baht olduğunu yazmışlar. Bu kötü oldu.

Misafir icin 1000 baht inanilmaz bir rakam.al iste..tatil rezil oldu desene.

Otel ayirmadan once mutlaka email atip sorun arkadaslar..misafir icin ek ucret varmi diye.bu cok onemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • misafir için 1000 thb mi ? hatunun geceliği 1000 - 1500 thb zaten :) bu tarz otellere gidip vermeyiniz..!! ordakilerin çoğunda misafir ücretsizdir..!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

quote:

quote:

konuyu arkadaştan ziyade Bohem74'ün yazdıkları daha çok ilgimi çekti

konuyu açan arkadaşında faydalı bilgileri oldu fakat şuan o arkadaş tur düzenleme derdimde sanırım :)

turu bilmem de. konuyu açan arkadaş o kadar gezmiş. gelmiş madde yazarken bana kimseye güvenmeyin, tqylandlılarla evlenmeyin gibi klişe şeyler yazıyor.

başka konularda barda tül perdeler, ping pong fırlatma vs vs. bir sürü ibretlik şey okuduk. buradaki arkadaş taylandlılarla evlenmeyin. hee taylanda evlenmeye gidiyoruz zaten biz :)

bir de tayland'a giden herkes yemeklerdeki o iğrenç yağdan bahsediyor. konuyu açan yemekleri güvenle yiyebilirsiniz demiş. demek ki tayland'a gide gele o iğrenç sokak yemekleri lezzetli gelmeye başladı kendisine

beğenmiyorsanız diğer yazan konuları takip edersiniz. yediğim şeyler içinde sizden izin alcak halim yok :)
  • quote:

quote:

quote:

konuyu açan arkadaşında faydalı bilgileri oldu fakat şuan o arkadaş tur düzenleme derdimde sanırım :)

turu bilmem de. konuyu açan arkadaş o kadar gezmiş. gelmiş madde yazarken bana kimseye güvenmeyin, tqylandlılarla evlenmeyin gibi klişe şeyler yazıyor.

başka konularda barda tül perdeler, ping pong fırlatma vs vs. bir sürü ibretlik şey okuduk. buradaki arkadaş taylandlılarla evlenmeyin. hee taylanda evlenmeye gidiyoruz zaten biz :)

bir de tayland'a giden herkes yemeklerdeki o iğrenç yağdan bahsediyor. konuyu açan yemekleri güvenle yiyebilirsiniz demiş. demek ki tayland'a gide gele o iğrenç sokak yemekleri lezzetli gelmeye başladı kendisine

Dostum , adam böyle durumlarla çok fazla karşılaşmış ki onlarla evlenmeyin diyor. Bunun neresi garip geldi sana?. Sen evlenmeyi düşünmeyebilirsin. Ama farklı düşüncesi olanlara dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor.
  • arkadaşlar banka kartından nakit çekımlerınde veya kredı kartı kullanımlarında komısyonlar hakkında bılıgınız varmı? garantıyı aradım kendı hesabımdan nakıt çekersem nedır dıye durum bızle alakalı bı durum yok orda hangı bankadan cekıyorsanız yuzde 3 ıle 5 arası komısyon alabılır ama net bılgımız yok dedı.
  • Arkadaşlar bir blog açtım amatörce. tayland gezi yorumları - Tayland Hakkında - Gezi Yorumları - Tayland Gece Hayatı

bir çok makalem hazır. her gün yavaş yavaş ekleyeceğim. takip etmek isteyenler okuyabilir. kendi paylaşımlarım olacak

saygılar
  • quote:

arkadaşlar banka kartından nakit çekımlerınde veya kredı kartı kullanımlarında komısyonlar hakkında bılıgınız varmı? garantıyı aradım kendı hesabımdan nakıt çekersem nedır dıye durum bızle alakalı bı durum yok orda hangı bankadan cekıyorsanız yuzde 3 ıle 5 arası komısyon alabılır ama net bılgımız yok dedı.

selam
    ben kendimden örnek vereyim. garanti bankası, işbank, akbank. üç bankayı da kullandım sürekli tayland ta..

maksimum para çekme 10.000 baht. bazı büyük bankaların atm lerinde 15.000 baht.
    ben mesela 10.000 baht çektiğimde benden ortalama 20 lira komisyon alıyordu bankam.
    2000 baht ta çekseniz aynıdır, 5 bin bahtta.
    o yüzden tavsiyem bir defada, en fazla 2 defada işi halledin. sürekli çekmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bohem74

quote:

arkadaşlar banka kartından nakit çekımlerınde veya kredı kartı kullanımlarında komısyonlar hakkında bılıgınız varmı? garantıyı aradım kendı hesabımdan nakıt çekersem nedır dıye durum bızle alakalı bı durum yok orda hangı bankadan cekıyorsanız yuzde 3 ıle 5 arası komısyon alabılır ama net bılgımız yok dedı.

selam
    ben kendimden örnek vereyim. garanti bankası, işbank, akbank. üç bankayı da kullandım sürekli tayland ta..

maksimum para çekme 10.000 baht. bazı büyük bankaların atm lerinde 15.000 baht.
    ben mesela 10.000 baht çektiğimde benden ortalama 20 lira komisyon alıyordu bankam.
    2000 baht ta çekseniz aynıdır, 5 bin bahtta.
    o yüzden tavsiyem bir defada, en fazla 2 defada işi halledin. sürekli çekmeyin.

çok degılmıs,bılseydım paranın bı kısmını dolara çevırmez dırek ordan çekerdım hem ustume tasımamıs olurdum ama neyse en azından acil bı durum soz konusu olursa rahatlıktan hesapdan nakıt çekme sansımız olur tşk ederım bılgı ıcın,blog'u inceleyecegım tşkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: medrus

quote:

quote:

quote:

Dostum , adam böyle durumlarla çok fazla karşılaşmış ki onlarla evlenmeyin diyor. Bunun neresi garip geldi sana?. Sen evlenmeyi düşünmeyebilirsin. Ama farklı düşüncesi olanlara dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor.

• Tay kadınlarına fazla güvenmeyin hatta hiç güvenmeyin. Önceki sayfalarda durumumu yazmıştım. Bugün anladım ki hakikaten onlarla ciddi ilişki olmaz.(Tabi hepsi için geçerli değil eminim iyi arkadaşlıklar kurmuşsunudur sağlam temeller üzerne lafım yok) Neyse kadın 1 gün izin aldı başkasına para vermiş çalışması için hem kendine aldı izni hem de benim telefonda konuşur diye. Sabah aradım odayı temizliyor meşgulum lan ben de temizliğe başlayım sildim süpürdüm sonra telefon şarjı bitti(yeni teledon kapalı şarj) markete gitt,im kadın,bana bir sürü mesaj yazmuş nerdesin nerde kaldın senin için izin kullanıyorum bilmem ne bildiğin kalaylıyor eve geldim telefonu açtım bu kadın sinir olmuş neden? 1 gün izin yaptı başkasına para verdi yani işleri güçleri PARA onunla konuşmak her ay skype 15 dolar ödedim için üstelik cep telefonu arıyor, saatlerce skype üzerinde konuşuyordum. Hanımefendi 1 günün lafı yapıp hesabını sordu. If I need to block you how do you think? tamam bu iş bitti :) ok block me dedikten sonra amerikan tabiri ile ''fuck'' today you and me finish!! yazdı yolu verdim.

Kıssadan hisse gidin eğlenin sakın ola aşık olmayın ben net üzerinden kapıldım.iyi tay kadınları ile de konuştum her zaman tam güvenme şüphe duy şeklinde söyledikleri de oldu. Konunun dışına çıktım sanırım, ama konu tayland ve tay kadınları olunca yazımı okuyan belki fikir edinir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 24 Ocak 2013; 14:19:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olgi

Tay kadınlarına fazla güvenmeyin hatta hiç güvenmeyin. Önceki sayfalarda durumumu yazmıştım. Bugün anladım ki hakikaten onlarla ciddi ilişki olmaz.(Tabi hepsi için geçerli değil eminim iyi arkadaşlıklar kurmuşsunudur sağlam temeller üzerne lafım yok) Neyse kadın 1 gün izin aldı başkasına para vermiş çalışması için hem kendine aldı izni hem de benim telefonda konuşur diye. Sabah aradım odayı temizliyor meşgulum lan ben de temizliğe başlayım sildim süpürdüm sonra telefon şarjı bitti(yeni teledon kapalı şarj) markete gitt,im kadın,bana bir sürü mesaj yazmuş nerdesin nerde kaldın senin için izin kullanıyorum bilmem ne bildiğin kalaylıyor eve geldim telefonu açtım bu kadın sinir olmuş neden? 1 gün izin yaptı başkasına para verdi yani işleri güçleri PARA onunla konuşmak her ay skype 15 dolar ödedim için üstelik cep telefonu arıyor, saatlerce skype üzerinde konuşuyordum. Hanımefendi 1 günün lafı yapıp hesabını sordu. If I need to block you how do you think? tamam bu iş bitti :) ok block me dedikten sonra amerikan tabiri ile ''fuck'' today you and me finish!! yazdı yolu verdim.

Kıssadan hisse gidin eğlenin sakın ola aşık olmayın ben net üzerinden kapıldım.iyi tay kadınları ile de konuştum her zaman tam güvenme şüphe duy şeklinde söyledikleri de oldu. Konunun dışına çıktım sanırım, ama konu tayland ve tay kadınları olunca yazımı okuyan belki fikir edinir.

Dediklerimi onaylar nitelikte. Aynen katiliyorum.

• konu up
  • arkadaşlar mrb şuan siam center önumden yazıyorum cidden görülmesi gereken bi ülke oldugunu henuz gezmeden anladım :) 4 yılızlı otele 2 kısı 100 tl verdık.bangkokta takılmayı düşünmüyoruz yarın pattaya

• quote:

arkadaşlar mrb şuan siam center önumden yazıyorum cidden görülmesi gereken bi ülke oldugunu henuz gezmeden anladım :) 4 yılızlı otele 2 kısı 100 tl verdık.bangkokta takılmayı düşünmüyoruz yarın pattaya

iyi eğlenceler. hemen pattayaya geçin :)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.