Yurtdışından sipariş verdiğim TBS5922 Q-BOX2 DVB-S2 tv kartı iki hafta sabırsızca bekleyişim sonucu nihayet elime ulaştı. Daha önce kullandığım Avermedia Galaxy DVB-S den sonra bunu elime aldığımda cidden kalite konuşuyor dedim. Netbook ve masaüstü sahibiyim. Her iki bilgisayarda da test ettim. Gelelim tv kartının özelliklerine...
ÖZELLİKLER:
1) DVB-S2 ve DVB-S yayın alabiliyor.
2) Ürün Windows Linux de kullanılabiliyor. Cd de driverleri mevcuttur.
3) Aklınıza gelebilecek bütün DVB programlarına uyumludur. Windows Media Center DVBDream DVBViewer ProgDVB AltDVB de test ettim. Sorunsuz çalışmaktadır.
5) Blind Scan denilen kör tarama desteği vardır. Yani programa tek tek transponder yani kanal frekansı girmeyeceksiniz. Siz sadece kör tarama yapın tuner sizin için uyduda aktif olan bütün kanalları sizin için bulsun.
6) Uydu üzerinden genişband internet desteği vardır. Yani Offline download yapabilir yani yüksek hızda data indirebilirsiniz.
7) 950 ile 2150 Mhz arasında geniş spektrumda frekans alabilmektedir.
8) Düşük çalışma sıcaklığı yani çalışırken fazla ısınmamaktadır.
9) Dış kutu aksağamı metal olduğundan sağlam durmaktadır.
10) Her türlü diseqc ve motor desteği vardır.
İZLENİMLERİM :
>Ürün masaüstü pc de sorunsuz çalışmaktadır. Masaüstü bilgisayarımın donanımları iyi olduğundan hiçbir surette hangi codec kullandıysam hiçbir sorun oluşturmadı.
>Ürün netbook ta HD kanalları açtığımda bilgisayarımın donanımı yetmediğinden pc kastı. SD yayınlarda ise hiçbir sorunla karşılaşmadım. Kanaatim şudur ki netbook sahipleri için HD yayınları seyretmek sorun olacaktır. Bunun çözümü var mıdır? Gayet tabi.. Artık netbooklar Hardware dekoder card donanımlı çıkmaktadır. Bu kart sayesinde netbookta bile 1080p videoları bile sorunsuz seyredebilmektesiniz. Bu dekoder kartlar şunlardır : Broadcom Crystal HD Nvidia Ion Ati Avivo... Bunlar arasından Nvidia ve ati chip anakarta entegre olduğundan alternatifi yoktur. Fakat Broadcom Crystal Hd ise sonradan takılabilen bir karttır. (Sipariş verdim. Tv kartı üzerine etkisi detaylı incelenecektir.) Bu kart ile netbookta HD kanalları hiç donma kasma yaşamadan akıcı ve net bir şekilde izleyebileceksiniz.
>Tv kartın sizin verdiğiniz komutlara tepki süresi oldukça düşüktür. Kullandığım tv kartları arasındaki en iyisi diyebilirim. (Kullandıklarım: Avermedia Volar Go, SkyStar 2.6, Avermedia Galaxy). Not: Tepki süresi kullandığınız program ve codec ile değişkenlikte gösterecektir.
>Kumandasını daha kullanmadım. Ama kumandası orta kalitede bir ürün. Karta baktığımda bu kart için daha şık ve donanımlı bir kumanda beklerdim. Ama birçok tv kartı kumandasından iyi görünüyor.
>Isınma problemi yaşamadım.
>Şuanlık internetten resimlerini koyuyorum. Resimlerini çeker çekmez hem kartın hem dvb programlarındaki ekranın resimlerini paylaşacağım.
Bunlar tamamen kendi incelemem sonucu düşüncelerimdir.
Arkadaşlar cihazı QQ-BOX ile karıştırmayınız. QQ-BOX denen cihaz dvb-s yayın alır. Üstteki cihaz ve üretici firma bunla tamamen başkadır.
hayırlısı olsun inceleme için teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: kesson
hayırlısı olsun inceleme için teşekkürler
ben teşekkür ederim kesson hocam
Elimde bu cihazdan mevcut. Almak isteyen pm atsın :)