Şimdi Ara

TCL 55C745 TV KALİTESİZLİĞİ // 10 TANE ÖLÜ PİKSEL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Katılmıyorum. İndirimlerle en iyi fiyat performansı tcl tv ler sunuyor şuan. Lg oled harici alınmaz. O dediğiniz ölü piksel veya servis sorunları her markada olabiliyor maalesef. Ha ama şey tcl tv lerin kalite kontrolleri lg ve samsung a göre bi tık aşağıda olabilir.

• ben de bu modeli alıcaktım kart işlemi sırasında kredi kart sorunu yaşadım.Ertesi gün fiyat değişikliği olunca bir keramet vardır dedim.Lg 50UQ81 Aldım çok iyi paneli...

• bu ay içinde 2 arkadasima 55c745 aldık.canavar gibiler sorunsuz.kendime de miniled kovalıyorum tcl.eski lg oled kullanıcısıyım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bakalım herkes TCL alıyor ama 1-2 yıl sonra şikayetler başlayacak. bi ara herkes Samsung VA monitörlerden almıştı. öve öve bitiremiyolardı.

kusursuz vs diyordu hatta sürekli konuda biri vardı unicornlu bi şey kavga etmiştim. Ki bende de aynı monitör vardı. ölümüne savunanlar oluyor kendi malı olunca. hepsi aynı sıralarda aynı sorunu yaşadı :D

https://forum.donanimhaber.com/samsung-c27hg70-lc27hg70qqmxuf-ana-konu-27-2k-144hz-1ms-hdr600--139672835-23

• denoboicreamer kullanıcısına yanıt

2 yılı geçti, 55 C 728 kullanıyorum, herhangi bir problem yaşamadım.

• denoboicreamer kullanıcısına yanıt

Oyun ve Film izleyen birinin gözüyle VA artıları, siyah performansı İPS'den VA kalitesine göre çok çok iyidir. Başarısız olduğu nokta, yandan bakıldığında veya izlendiğinde renk tonların bakılan açıya göre soluk göstermesidir.

İPS'nin artıları, her açıdan bakılsada renk solması görünmez (fark varsada Panel. ve filtrelere göre değişkenlik gösterir). Bir artısıda gölge, yani iz bırakma VA'dan biraz daha azdır.

Fakat en büyük eksiği VA panele göre İPS siyah performansı ve buna bağlı bulutlanma kötüdür.

C845 Satın aldım.

10+ üzeri yıl beğenerek kullandığım ES8000 VA kullanıcı olarak, ne kadarda sunduğu yazılım uygulamalarını zamanla tek tek kaldırsada siyah performansı harikaydı.

Sonuç, kademeli olarak panelde ne oldu? DSE!.

Kullanım senaryoma göre marka ne olursa olsun Oled panel yanma, logo izi vs. kalma riskini taşıdığı için QN90 almayı düşündüm. Fakat ne kadar inceleme puanları güzelde olsa İPS/ADS panel kullanılmış  

Oyun modunda gecikme yaşanmaması için mini ledler veya ek görüntü iyileştirme işlemleri kapatılır. İşte o zaman İPS'nin siyah performanının VA panel karşısındaki başarısızlığı ortaya çıkar!.

Bir QN90 Tv inceleme videosunda Star Wars filminde yıldızların çoğunun nerdeyse görünmediğinden bahsediliyor. Neden böyle?, çünkü İPS panelde sahnedeki karanlık bölgeleri daha derin siyah gösterebilmek için ledleri çok daha fazla kıstığı için  

Va Panel içinde olsun İPS panel içinde, arka aydınlatma teknolojilerin amacı sahnedeki siyah seviyesini müşteriye en iyi şekilde sunabilmektir. Bu teknoloji, yani bölgesel karartma kapatıldığı zaman VA ve İPS farkı ortaya çıkar  

1-2 yıl sonra ölmez sağ kalırsam ben burda olacağım  

Eğerki bu süreçte panelde bir problem ile karşılaşırsam detaylı olarak ilk yazanda ben olurum, çünkü bizde Tv nerdeyse hiç kapanmaz   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 21 Kasım 2023; 4:11:27 >

• Geçen ay bir tane de ben aldım, bahsedilidği gibi servis 2 dkda kurup bir kanalı çalışır gösterip gitmeye çalışıyor ama salmadım.

tv kablosu çekmemiştim kurulum alanına ki zaten izlemiyorum, youtubetan bir video açalım deyip test videosu açmıştım, devamında anladılar zaten ki birşey demeden test videosunu bitirip öyle yolculadım.

Kaldırdığım tv de 10 yıl önce aldığım lg, geldiği ay otomatik güncelleme sonrası tüm dünyada anakartları uçurdular, koreden 1 aydan fazla süre anakart bekledik. ne kadar sonraydı hatırlamıyorum ama garanti bitmeye yakındı, bir güncelleme sonrası anakartı yine uçurdular ki otomatik güncellemeler kapalı sürekli güncelelme var kurayım mı diye darladığı için evde birileri kazara da basmış olabilir. velhasıl bizim yeni tvlerin 2 kere anakart değişti, üstelik tekil de değil, koca firma doğru dürüst güncelleme yapamadığı için... 2. de bunun garantisi bitince napcaz böyle deyince de, zaten garantisi bitince güncelleme verilmez, sorun da kalmaz diye cevap verilmişti (çözüme bakın)...

Sözün özü, size şunu yaşatan tcl e kaliteli diyemem, şimdilik 1 adet olan usb portu harici memnunum ama güncelleme ile milyonlarca tvyi uçuran ve bunu 2 kere tekrarlayan lg ye kalitesiz derim işte...

• Külyutmaz kullanıcısına yanıt

ülkenin elektronik mühendisinin durumu buysa yazık bu ülkeye..

her şey var sayım ve ön kabullerden gidiyor gerçek bir data yok ortada. bana sorunlu panel geldi o zaman marka komple kötü mantığa gel..

iphone kendini kanıtlamış hiç şikayet yokmuş.. vay anasını öyle mi olmuş? iphone'nun hemen her serisinde bir sıkıntı mevcut. hangi serinin başlığına girersen bir çok şikayet görürsün..

Türkiye'ye bozuk ürün yolluyorlarmış.. öyle mi oluyormuş ya? elektronik ürün garantisi çoğu avrupa ülkesinde 1 yıl iken bizde 2 yıl ve tüketici mahkemeleri takır takır çalışıyorken Türkiye'ye bozuk ürün gönderelim diyeceklerdi zaten :D iphone 13 serisinde panelle kasa arasına a4 kağıdı giriyor diye millet binlerce telefonu değişime yolladı böyle bir kullanıcı profili olan ülkeye bozuk mal yollamak göz göre göre zarar etmekten başka bir şey değil..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.