Şimdi Ara

TCL PLEX [ANA KONU] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
4
Favori
27.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Servis konusunda telefonla herhangi bir problem yaşamadığım için bir yorum yapamayacağım ama telefon üzerinden direkt tcl ile iletişime geçebilirsiniz. Servis bilgilerine de ulaşabilirsiniz. Fiyat olarak indirim kuponlarını da kullanma avantajı daha fazla olduğu için N11 üzerinden bittibitiyor adlı satıcıdan aldım. En uygun fiyat onda. Muhtemelen sizin de belirli bir fiyat üzerine indirim kuponunuz vardır. 2199 TL fiyat şu anda. 2100 civarında alabilirsiniz.

TCL PLEX [ANA KONU]
    TCL PLEX [ANA KONU]
    TCL PLEX [ANA KONU]

Tüm servisleri sığdırmadım fotoğrafa ama bu yönerge ile servis listesini de konumunuza göre km mesafe farkı ile listeliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettaL -- 9 Haziran 2020; 21:58:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lemonade

Selam

Bende Realme5i ile TCL plex arasında kaldım ancak TL ismi çok bilinmesede donanım olarak çok daha iyi.
    Servis konusunda bir sorun yasadiniz mı ve nerden satın aldınız tavsiye verirseniz sevinirim
    Realme 5i iğrenç bir telefon ki tcl plex onun yanında muhteşem kalır sakın bulaşma o telefona

• Çift ekran kullanımını bilen var mı? Eskiden telegram WhatsApp gibi uygulamalar çift ekran açılıyordu. Şimdi hiç biri açılmıyor. Uygulama kaynaklı mi bu durum?

• mskc M kullanıcısına yanıt
    Ekran bölmeyi kastediyorsan üç parmağının yukarı doğru kaydırarak yapabiliyorsun. Akıllı tuşu da atayabşlirsin senin tercihin.
  • Arkadaşlar eşimde realme 5i var ve 5000 lik bataryasından çok memnun elinden düşürmediği halde 2,5-3 gün civarı gidiyor.
    3820 lik batarya ile bana plex'i önerir misiniz? Kararsız kaldım
  • bios25 kullanıcısına yanıt
    Pil biraz sıkıntı. Ben 8 saat ekran süresinin üstünü göremedim daha.
  • Merhaba arkadaşlar. Ben de perşembe günü sipariş verdim. Muhtemelen pazartesi-salı gelecek. Fiyatlar uçunca değerlendirmeye aldım bu telefonu. Aslında öncelikli beklentim olan pil ve oyun performansında diğer modeller avantajlıydı ama düşünürken bile fiyat arttı. Realme 6i vs bundan 400-500 daha fazla olmaya başladı. Ayrıca bu sefer biraz daha konforlu bir model kullanmak istedim. Şimdiki telefonum 5. yılında ve hala pil ömrü yüksek, dış malzeme tuğla gibi ama donanım vs eski tabi...

Mesajları okudum. Beni tereddüt ettiren iki mesele var.

1- Pil süresi. Şimdiki telefonumu özellikle pil süresinden dolayı almıştım. 3 gün şarj etmeden 10 saat üzeri içinde 4-5 saat mobile legends oynanan senaryoda kullanıyordum. Zamanla azaldı tabi. Bu arada hiçbir gün şarja ulaşamama gibi bir durumda kalmadım. Haliyle düşünüyorum şimdi pil ömrünün o kadar yüksek olmasına gerek yok. her gece uyurken şarja takılı olabilir. Ancak gün içinde sorun yaşatmasın istiyorum. Bu pil süresi hakkında bilgi veren arkadaşlar hangi şartlarda kullanmış detay vermemişler. Bu sebeple şüpheye düştüm. Günde 4 saat diyen de var 8 diyen de... 4 diyen parlaklık sonda mı kullandı? Güneşin altında gün geçirmiyoruz sonuçta mesela şu an gece 2 ve parlaklık en düşükten bir tık üstte kullanıyoruz. Uçak modu açık. Bunun yanı sıra şahsen facebook ve messenger kullanmıyorum(bunlar çok şarj yer). Çok uzattım; %50 ışık baz alalım, instagram, youtube, web tarayıcısında twitter vs, whatsapp, spotify, İnvesting, Bundle, 30-60 dk arama, 90dk Mobile legends oynama senaryosunda 8 saat ekran alabilir miyim acaba? Gereksiz uygulamaları devre dışı da bırakırım.

not: bu arada merak ettim bu pubg özellikle çok şarj yiyen bir oyun mu?

2- Malzeme dayanıklılığı. Sonuçta bir asgari ücret verdim. Ekranda gorilla glass ya da alternatiflerinden olmaması düşündürücü. Bu illa ekranın zayıf olacağı anlamına gelmez ama dayanıklılık ve çizik testi yapan videoda yok. Sizlerin fikri nedir? Size güven verdi mi ekran?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr Geyik Reoman -- 13 Haziran 2020; 2:23:38 >

• Hepsiburada dan bende sipariş geçtim.sadece kafamı kurcalayan pil mevzusu umarım benim için sorun yaratmaz.en kısa zamanda silikon tarrzi bir kılıf bulmam lazım.Ayrica üzerinde cam ekran yada kutudan harici cam ekran koruyucu çıkıyor mu ?

• Merhaba, hayırlı olsun.

Kutudan sert şeffaf kılıf çıkıyor. Ayrıca üzerinde ekran koruyucu takılı halde geliyor. Hiçbir yerde şu anda kılıf yok. Spigen dahil bir kaç yere sordum yakın zamanda satışa sunacaklarını söylediler ama ne zaman olur kesin birşey ben de bilmiyorum.

Şarj konusunda tasarruf modu veya ekran ışığını full kullanmazsanız çok sorun çıkartmaz. Büyük bir ekranı var ve oldukça parlak. Bu yüzden sürekli olarak şarja takılı olmadığı zamanlarda full parlaklık ile kullanacaksanız şarj sürenizden taviz vermeniz gerekebilir.

Şahsen ben full ekran parlaklığında Instagram Twitter tarayıcı üzerinden YouTube (Opera ile YouTube açıp full ekran yaptıktan sonra telefonun ana menüye dön simgesine tıklayınca ufak bir pencerede telefonun ana ekranında oynatmaya devam ediyor. Bu yüzden tarayıcıdan kullanıyorum) alışveriş siteleri uygulamaları vb 4-5 saat kullanım ile 6 saate yakın ekran süresi alıyorum. Sonrasında %10 gibi kalıyor ama o da ortalama 4.5-5 saat kalan kullanım olarak görünüyor. Bu arada pil tasarruf modlarından hiçbiri açık değil bende.

İşin doğrusu böyle büyük ve parlak bir ekranlı telefon almaya karar verdiyseniz diğer markalar daha fazla pil ömrü sunsa bile arada bir ekran kalitesi farkı var. Diğer markalardan kastım Xiaomi telefonları. Tabi bir de ödeyebileceğiniz fiyat belirliyor bunu maalesef. Ben pişman olacağınızı düşünmüyorum. Umarım sorunsuz bir şekilde keyifle kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettaL -- 13 Haziran 2020; 16:5:53 >

• Selam

Sizlerin yorumları sonrası realme5i de vazgeçip TCL plex siparişimi n11 üzerinden bittibitiyor adlı saticidan aldım.Perşembe günü vedigim siparis 1 gün sonra elime ulasti (Balikesir)Çok hızlı ve güvenli kargolanmisti.

İlk izlenimlerim olumlu ekranı çok beğendim.Telefon oldukça hızlı ve kamerası da gayet iyi.

Bu aralıkta telefon bakanlar icin tam bir fiyat/Performance canavarı.

Tavsiye eden ve yorum yapıp telefonu almamı sağlayan arkadaslara teşekkürler

• lemonade L kullanıcısına yanıt
    Pil hakkında fikriniz nedir acaba?
  • Arkadaşlar bu arada aklıma şimdi dank etti. Telefonu alır almaz android 10 güncelleme geliyor ve yapıyorsunuz. Peki güncellemeden sonra fabrika ayarlarına çevirdiniz mi? Büyük güncellemelerden sonra fabrika ayarına çevrilip birnevi temiz kurulum yapılır malum.
  • Arkadaşlar 2 senedir general Mobile 5g kullanıyorum. En büyük sıkıntım telefon görüşmelerinde sesimin gitmemesi ve karşı tarafın sesinin gelmemesi. Mikrofon ve hoporlerden çok çektim yani. O yüzden ilk onceligim net ve anlaşılır konuşmayı saglayici bir telefon. Ondan sonra ise oyun oynamam. YouTube da video çok izlerim. Sizce telefon görüşmeleri ve YouTube için yeterli mi bu telefon. GM 5g mden çok memnunum ama iki sefer mikrofon değiştirdim gene bozuldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: lemonade

Selam

Sizlerin yorumları sonrası realme5i de vazgeçip TCL plex siparişimi n11 üzerinden bittibitiyor adlı saticidan aldım.Perşembe günü vedigim siparis 1 gün sonra elime ulasti (Balikesir)Çok hızlı ve güvenli kargolanmisti.

İlk izlenimlerim olumlu ekranı çok beğendim.Telefon oldukça hızlı ve kamerası da gayet iyi.

Bu aralıkta telefon bakanlar icin tam bir fiyat/Performance canavarı.

Tavsiye eden ve yorum yapıp telefonu almamı sağlayan arkadaslara teşekkürler
    Hayırlı olsun dostum,çok memnun kalacaksın telefondan.bende mediamark'tan almıştım 3 gün sürmüştü balikesire gelmesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr Geyik Reoman

Arkadaşlar bu arada aklıma şimdi dank etti. Telefonu alır almaz android 10 güncelleme geliyor ve yapıyorsunuz. Peki güncellemeden sonra fabrika ayarlarına çevirdiniz mi? Büyük güncellemelerden sonra fabrika ayarına çevrilip birnevi temiz kurulum yapılır malum.
    Kurulumdan sonra formatla telefonu,kendine geliyor

• olcer_156 O kullanıcısına yanıt
    nasıl kullanılır biliyorum hocam. İlk aldığımda bölünmüş ekran kullandığım uygulamalar. Şu an bölünmüş ekran desteklemiyor yazmaya başladı. Bu yüzden bölünmüş ekran kullanacak uygulamalar kısıtlı olmaya başladı . Bu uygulama kaynaklı mi?

• Arkadaşlar şu kılıf olayı konusunda birleşip üreticilere mail vs atmalıyız. Mesela spigen firmasına mail atabiliriz. Ne kadar çok yere yazarasak üretim imkanı artar. Aksi halde bir kaç aya kutudan çıkan kılıf kullanılmaz hale gelecek. Kılıfsız kullanmak durumunda kalacağız. Bu konuda fikirleriniz var ise paylaşın lütfen.

• Cpt.Tsubasa kullanıcısına yanıt
    Spigen'e sorduktan sonra 8 Haziran'da gelen cevap

TCL PLEX [ANA KONU]

• Dr Geyik Reoman kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Oyun oynamadım hiç ama mesajınızdan sonra parlaklığı ortama göre otomatik ayarlanacak şekilde ayarladım ve ara sıra full yaptım ,nadiren, ve fırsat buldukça da yüklü olan uygulamalarımı kullanarak test ettim. Güç tasarrufu asla kullanmadım.

Dün öğlen 12:00 gibi şarjdan çıkarttım ve bir daha da takmadım. Şu ana kadar kullanımıma göre 7 saat 23 dakika ekran süresi aldım ve halen %30 şarjım var.

Web tarayıcısı Opera kullanımımın %70 kadarı YouTube videoları için sanırım. Daha önce de yazmıştım Opera ile YouTube kullanırken ana ekranra küçük pencerede izleme avantajı olduğu için başka bir uygulama kullanırken izlemeye devam edebiliyorum (+reklam engelleme) ve bu yüzden operadan kullanıyorum.
    Bu Instagramda ise genellikle videolara baktım.
    Twitter'da mesaj attım, twitleri okudum, twit attım vs.
    Ayrıca 32dk kadar da N11 mobil uygulamasında gezindim durdum.
    Playstore ve Smule ile de yarım saat kadar dolandım. Uygulama indirdim denedim veya şarkı dinledim videolu/videosuz.

Size ne kadar yardımcı olur bilemiyorum ama az da olsa fikir verir umarım. Oynadığınız oyun yüklü olan ve kullanan birisi de onun hakkında bilgi verirse ilave yapabilirsiniz.

Ayrıca malzeme kalitesi konusunda herhangi bir sorun yaşamadım ama tabi ki sağlamlık testi vb yapmadım. Tek söyleyebileceğim çok şık olduğu ve basit plastik bir yapı/hissiyatını asla vermediği. Bu arada Obsidiyan Siyah kullanıyorum.

Pil bilgileri aşağıdaki gibidir

TCL PLEX [ANA KONU]

TCL PLEX [ANA KONU]
    TCL PLEX [ANA KONU]

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.