Şimdi Ara

TCL Tiny Core Linux sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • "unetbootin" ile usb üzerinde TCL Tiny Core Linux sorunsuz çalıştırıyorum

fakat internet erişimi ile indirdiğim program içeriklerini usb üzerine backup yerini gösterdikten sonra
    Pc yi kapatıp yeniden açınca TCL Tiny Core Linux masa üzerine geçemiyor

yaptığım işlem adımlarını göstereyim
     TCL Tiny Core Linux sorunu

sorunu TCL Tiny Core Linux un forumuna tarzanca dilinde anlatmaya çalıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 22 Mayıs 2012; 17:10:52 >

• dün gece netbookda usb bellek uzerınden yaklasık 6-7 ayrı dagıtım kurup ınceledm,bir tanesıde tiny core du.
    önce linuxlive usb creator programını kurdum,gerı kalan herseyı program yaptı.çok basıt 4 adımda hepsini kuruyor program hatta linux surumunu bıle kendı cekıyor.sorunlarınızı o programla cozun bence,bu arada slacko puppy surumunu tavsıye ederım,gercekten cok basarılı,hemde yukledıgınız ayarlar,program paketleri,postalar vs sılınmıyor,onlarıda usb bellege yazıyor şifreli olarak.
  • Duble gönderme. Silemedim :(

Yeniden düzenleme:

Alttaki mesajı sanırım boşverebilirsin. Resimlerinden birinde burdan boot et diye seçiyor olduğunu gördüm.

Birde forum da şöyle demişler.

quote:

check the contents of tce directory
    maybe it does not contain extensions or even empty
    in this case just rename directory cde to tce

tce klasörünün içeriğinde genişletme paketleri eksik mi veya içi boş mu ? Eğer böyleyse cde klasörünün adını tce yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garui -- 24 Mayıs 2012; 0:47:14 >
  • quote:

We understand that you have no hard drives, but that page is not the page where you set your boot device.
    I suggest you get help from someone local who understands computers.
    You cannot install TinyCore from CD using this machine unless you use a USB CD/DVD drive.
    Either get one, or install TinyCore on your USB flash drive using another computer.
    Then set your BIOS to boot from USB.

Harddiskin olmadığını anladık ama bu sayfa boot aygıtını tnaımladığın sayfa değil (Son gönderdiğin resimde makinede ne disk ne CD hiçvbirşey yok şeklinde anlatmaya çalıştıgın resme gönderme yapmış). TinyCore'u başka bir makinede install et öncelikle, ondan sonra kullandığın makinede BIOS'u USB'den boot et. (Bios Menusunde Main'den değil Boot tabından yapıcaksın diye belirtmek istemiş.)

Sen yukardakilerin çoğunu yapmışsın sanki ama boot device oylayını mı unuttun ?

Alıntı:
    />

Ana menüde iken yapmanız gereken “Boot” yazılı seçenek mevcut ise buraya, eğer bu seçenek mevcut değilse “Advanced” yani gelişmiş BIOS ayarlarına gitmek ve yine buradan Boot ayarlarını bulmak olmalı. BIOS ekranı İngilizce olacağı için bakmanız gereken kelimeler Advanced Options, Features ya da Settings gibi kelimeler olmalı. Bu ekranda farenizi kullanamayacağınız için ekranı sağ-sol-aşağı-yukarı ok tuşlarını kullanarak dolaşabilirsiniz. Seçtiğiniz ayarın detaylarını görmek için de ENTER tuşuna basmanız gerekmektedir.

• bu adama baska bir konusunda yardim etmeye calistim ama azari yedim. nasil bir insan cozemedim. linux bolumune bir suru sacma konu aciyor anlamiyorum ne yapmak istiyor. hayir actigi konular mantik cercevesinde olsa ve uslubu dogru duzgun olsa gozume batmaz aksine yardimci olurum. dedigim gibi azari yiyorum birsey yazinca belki birazdan gene yiyecegim ama tutamadim kendimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garui

quote:

We understand that you have no hard drives, but that page is not the page where you set your boot device.
    You cannot install TinyCore from CD using this machine unless you use a USB CD/DVD drive.
    Either get one, or install TinyCore on your USB flash drive using another computer.

Harddiskin olmadığını anladık ama bu sayfa boot aygıtını tnaımladığın sayfa değil (Son gönderdiğin resimde makinede ne disk ne CD hiçvbirşey yok şeklinde anlatmaya çalıştıgın resme gönderme yapmış). TinyCore'u başka bir makinede install et öncelikle, ondan sonra kullandığın makinede BIOS'u USB'den boot et. (Bios Menusunde Main'den değil Boot tabından yapıcaksın diye belirtmek istemiş.)

Alıntı:
    />

Ana menüde iken yapmanız gereken “Boot” yazılı seçenek mevcut ise buraya, eğer bu seçenek mevcut değilse “Advanced” yani gelişmiş BIOS ayarlarına gitmek ve yine buradan Boot ayarlarını bulmak olmalı. BIOS ekranı İngilizce olacağı için bakmanız gereken kelimeler Advanced Options, Features ya da Settings gibi kelimeler olmalı. Bu ekranda farenizi kullanamayacağınız için ekranı sağ-sol-aşağı-yukarı ok tuşlarını kullanarak dolaşabilirsiniz. Seçtiğiniz ayarın detaylarını görmek için de ENTER tuşuna basmanız gerekmektedir.

konu CD/DVD veya HDD olup olmama durumu değil !
    konu şu Tiny Core diye bir şey yapmış adamlar
    iyi güzel dahası sadece kullanılmak istenilen programı
    uygulama indirme kısmında direk indiriyor ( gerekli kütüphane dosyalarıyla )
    bu açıdan süper ! ama amalar şöyle bir saçmalık yapmış

ya bunu direk tek başına HDD ye kur diyor !
    yada bunu CD/DVD ye kur eklenti dosyalarını USB ye atabilirsin diyor.

ben de diyorumki 2. bilgisayarımda ne CD/DVD nede HDD var
    sadece 4 gb usb var bunuda

"unetbootin" ile usb üzerinde TCL Tiny Core Linux sorunsuz çalıştırıyorum
    fakat indirdiğiniz programları bu yazılabilinir USB de gösterseniz bile
    tekrar açılışta masa üzerine bir daha çıkamıyorsunuz !

yani TCL Tiny Core Linux güzel bir linux dağılımı fakat ben bunu verimli kullanmak için
    ille CD/DVD veya HDD üzerinde değilde direk USB flash üzerinde kullanmak istiyorum
    ( bu arada usb flash yapısı nedeniyle her yazılma esnasında yazım yapılan hücrelerin ömürünün kısaldığını biliyorum
    zaten linuxta kullanacağım 2-3 program olduğu için TCL Tiny Core Linux u kullanacağım için usb flash okuma modunda HDD ten bile daha verimli ve uzun ömürlü kullanılabilinir bu açıdan bunu bu şekilde kullanmakta ısrarlıyım !
    dahası TCL Tiny Core Linux yapısı gereği Ram üzerinde çalışan bir dağılım ve şu tek başına usb üzerinde dosyaları backup
    seçeneği sorunsuz çalışırsa ! en iyi 10 linux için çok saygın bir yere gelecektir.

TCL Tiny Core Linux u sevidiğim noktası ilk defa linux kullanacaklar için LiveCD gibi CD sürücü hızına göre
    arasıra gerekli dosyaları CD üzerinde aramak yerine tüm içeriği rame atması tabi şu an ortalama herkes 2 gb ram kullandığı
    yarın ise herkesin ortalama 4 ve üzeri ram kullanacağı düşünülürse açılışta kullanılacak programları bir kerede ramé atan başka bir linux dağılımı yok bu açıdan bu sadece bir işletim sistemi veya sadece linux değil
    linuxten öte bir şey çünkü %100 saf performansa ulaşmak isteyenler için mükemmele en yakın sistem desek yeridir.

özelliklede HDD üzerinde linux alanı yaratma sıkıntısıyla uğraşılmamasıda cabası ama işte gel görki bunu geliştirinler
    bu en büyük avantajı tam iyi anlayamamışlar galiba

ama millet takmış 486 işlemcide bile çalışır noktasına takılmışlar !
    486 nın harcayacağı enerji ile 4ghzlik 4 çekirdekili işlemci kullanırsın yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 24 Mayıs 2012; 2:02:19 >

• Yok yok sadece USB'den çalışabilme yetisi var. Bir önceki mesajda diğer forumdan alıntıldığım duruma baktın mı ?

quote:

tce klasörünün içeriğinde genişletme paketleri eksik mi veya içi boş mu ? Eğer böyleyse cde klasörünün adını tce yap.

Birde waitusb=5 yerine süreyi uzatabilir misin ? Bi 20 saniye yap bakalım ne olucak bi görelim.
  • quote:

Yok yok sadece USB'den çalışabilme yetisi var. Bir önceki mesajda diğer forumdan alıntıldığım duruma baktın mı ?

quote:

Birde waitusb=5 yerine süreyi uzatabilir misin ? Bi 20 saniye yap bakalım ne olucak bi görelim.

yok arkadaşım o söylediklerini denedim değişen hiç bir gelişme yok !

dahası bekleme süresi ile ilgili bir sorun değil
    tüm dosyaların yükleme işlemi yaptıktan sonra
    masa üzerine geçemiyor.

dahası adamlara şu mesajı yolladım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 24 Mayıs 2012; 7:03:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

quote:

Alıntı:
    />

konu CD/DVD veya HDD olup olmama durumu değil !
    konu şu Tiny Core diye bir şey yapmış adamlar
    iyi güzel dahası sadece kullanılmak istenilen programı
    uygulama indirme kısmında direk indiriyor ( gerekli kütüphane dosyalarıyla )
    bu açıdan süper ! ama amalar şöyle bir saçmalık yapmış

ya bunu direk tek başına HDD ye kur diyor !
    yada bunu CD/DVD ye kur eklenti dosyalarını USB ye atabilirsin diyor.

ben de diyorumki 2. bilgisayarımda ne CD/DVD nede HDD var
    sadece 4 gb usb var bunuda

"unetbootin" ile usb üzerinde TCL Tiny Core Linux sorunsuz çalıştırıyorum
    fakat indirdiğiniz programları bu yazılabilinir USB de gösterseniz bile
    tekrar açılışta masa üzerine bir daha çıkamıyorsunuz !

yani TCL Tiny Core Linux güzel bir linux dağılımı fakat ben bunu verimli kullanmak için
    ille CD/DVD veya HDD üzerinde değilde direk USB flash üzerinde kullanmak istiyorum
    ( bu arada usb flash yapısı nedeniyle her yazılma esnasında yazım yapılan hücrelerin ömürünün kısaldığını biliyorum
    zaten linuxta kullanacağım 2-3 program olduğu için TCL Tiny Core Linux u kullanacağım için usb flash okuma modunda HDD ten bile daha verimli ve uzun ömürlü kullanılabilinir bu açıdan bunu bu şekilde kullanmakta ısrarlıyım !
    dahası TCL Tiny Core Linux yapısı gereği Ram üzerinde çalışan bir dağılım ve şu tek başına usb üzerinde dosyaları backup
    seçeneği sorunsuz çalışırsa ! en iyi 10 linux için çok saygın bir yere gelecektir.

TCL Tiny Core Linux u sevidiğim noktası ilk defa linux kullanacaklar için LiveCD gibi CD sürücü hızına göre
    arasıra gerekli dosyaları CD üzerinde aramak yerine tüm içeriği rame atması tabi şu an ortalama herkes 2 gb ram kullandığı
    yarın ise herkesin ortalama 4 ve üzeri ram kullanacağı düşünülürse açılışta kullanılacak programları bir kerede ramé atan başka bir linux dağılımı yok bu açıdan bu sadece bir işletim sistemi veya sadece linux değil
    linuxten öte bir şey çünkü %100 saf performansa ulaşmak isteyenler için mükemmele en yakın sistem desek yeridir.

özelliklede HDD üzerinde linux alanı yaratma sıkıntısıyla uğraşılmamasıda cabası ama işte gel görki bunu geliştirinler
    bu en büyük avantajı tam iyi anlayamamışlar galiba

ama millet takmış 486 işlemcide bile çalışır noktasına takılmışlar !
    486 nın harcayacağı enerji ile 4ghzlik 4 çekirdekili işlemci kullanırsın yaw

ramden çalışan milyon tane linux dağıtımı var ama haklısın tiny core linux çok başarılı bir dağıtım ki başarılı ne demek bilmiyorum bir çok dağıtım arasında ne stabilite ne hız konusunda hiç bir fark yok bu yüzden bul bir tane beğen ve kur milyon tanesini denemene gerek yok zaten hepsi nanenin suyu dağıtımların asıl farkını oluşturan paket yoneticileridir asıl buna dikkat et şu anda paket yöneticileri en güçlü dağıtımlar bence arch veya gentoo dur perofrmans istiyosan bu ikisinden birisine yoneliceksin

• --- Bu mesaj otomatik olarak silinmiştir ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askerasker -- 6 Temmuz 2018; 9:27:7 >
  • şöyle izah edeyim !

1 PC var ama buda HDD yok SSD yok sabit bir veri yükleme ünitesi yok !

yapılmak istenilen şu ! usb flash üzerinden PC de ram disk linux kurmak isteniyor vede yapılan tüm değişiklikleri

bu USB flash belleğin üzerine kaydedilmesi isteniyor !

lütfen yardımcı olmak istiyorsanız Tüm HDD bağlantılarınız kapatıp istenileni deneyip tecrübe ederseniz

olası yaşanılan sorunun ne olduğun tam anlayıp tam bir cevap verebilirsiniz

lütfen bunu denemeden varsayımsal teorilerle şunu söyle yap bunu böyle yap deyip te denememiş bir durumu önermeyin !

gerçekten vakit ayırıp bu işlemi yapar ve doğru yolu göstermeye çalışırsanız teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

şöyle izah edeyim !

1 PC var ama buda HDD yok SSD yok sabit bir veri yükleme ünitesi yok !

yapılmak istenilen şu ! usb flash üzerinden PC de ram disk linux kurmak isteniyor vede yapılan tüm değişiklikleri

bu USB flash belleğin üzerine kaydedilmesi isteniyor !

lütfen yardımcı olmak istiyorsanız Tüm HDD bağlantılarınız kapatıp istenileni deneyip tecrübe ederseniz

olası yaşanılan sorunun ne olduğun tam anlayıp tam bir cevap verebilirsiniz

lütfen bunu denemeden varsayımsal teorilerle şunu söyle yap bunu böyle yap deyip te denememiş bir durumu önermeyin !

gerçekten vakit ayırıp bu işlemi yapar ve doğru yolu göstermeye çalışırsanız teşekkür ederim.

Dostum anladim derdini ama deneme gibi bir imkanim yo cunku boşta flash diskim yok ama anladığım kadarıyla unetbootin ile dediğin ozelligi aktive ederek kurma şansın yok adamlarin kendi forumlarinda bahsettigi kuruculardan birini kullanarak cozume ulasabilirsin ki bu çok zor birşey degil nasıl unetbootin de space used to preserve across reboots secenegi varsa onlarin bahsettigi kurucudada aynen ona benzer bir opsiyon olmasi lazim yapman gereken kurarken bunu aktive ederek kurman gerisini zaten işletim sistemi hallediyor

• sorunu çözdüm ileride bu konuda bir dökümasyon paylaşımım olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.