Şimdi Ara

TD-W8961ND ile TL-WA801ND arasında WDS kurmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: utkanizmit

ok. Sorun 8961 in wifi si ile ilgili. Teşhisi koyduk.
    Şöyle yap önce bi kanalı değiştir akabinde cihazda qss varsa kapat. Wifi özelliklerinden b/g/n yerine g only yada b/g dene bakalım.
    Ayrıca firewall ı felanda kapat.

anlamadım gitti hocam yaw, hem 801 hem 8961 e kablo ile baglanınca 900 mbps ile indiriyorum
    kablosuz baglanınca youtubedeki videolar zor acılıyor...

dediklerinizi yapıyorum ama degismedi :(
  • işte modemi ap gibi kullanınca demekki ne zaman ne olacağı belli diil.
    benim başımada rt-205 ile geldi bu sıkıntı. kabloyu çektik 50 metre
    kurduk ap olarak bi gün düzgün bi gün yavaş bi gün ip yok uğraş dur.
    koyduk 40 liralık tplink 740n router o gün bu gündür 5-6 aydır sıfır sorun.
    bence sende bi 740n edinip çöz sıkıntıyı.
  • 8961i bosuna aldık galiba :(

740n yi alırsam baglantıyı ne sekilde yapmam lazım?

Eldeki ürünler:(rt-205, 8961, 801, 740n)
  • bağlantı sistemi değişmiycek. sadece 8961 yerine 740n i bağlıycaksın.
    yani 801 in kablosunu 740n e gireceksin.
    aynı şekilde 801 ile aldığın yayını 740n ile yeniden 4 port kablo ve kablosuz olarak
    dağıtacaksın.
  • Bilseydim 100 tl yerine 50 tl verip 8961 yerine 740n alırdım :(

Hocam 740n ile bu iş kesin olur mu, ona gore alayım? Cok para harcadık bi baglantı icin...
  • bu sistemler kullanmış biri olarak size sormak istiyorum.
    alt kattaki komşum ile ortak internet kullanmak için Tp-link TD-W8961ND modem alarak alt katta modemi kuracağız ve benim evde interneti bütün odalar kullanabilmek için Tp-link TL-WR1043ND router alacağız. routera USB girişinden harici diski bağlayarak benim evde ağı kullanan tüm bilgisayar ve tv lerden erişmek istiyorum. Bu şekilde bir sistem için yorumlarınız ne olur, verimli kullanabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulosele

Bilseydim 100 tl yerine 50 tl verip 8961 yerine 740n alırdım :(

Hocam 740n ile bu iş kesin olur mu, ona gore alayım? Cok para harcadık bi baglantı icin...

olur tabi sıkıntı çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edie

bu sistemler kullanmış biri olarak size sormak istiyorum.
    alt kattaki komşum ile ortak internet kullanmak için Tp-link TD-W8961ND modem alarak alt katta modemi kuracağız ve benim evde interneti bütün odalar kullanabilmek için Tp-link TL-WR1043ND router alacağız. routera USB girişinden harici diski bağlayarak benim evde ağı kullanan tüm bilgisayar ve tv lerden erişmek istiyorum. Bu şekilde bir sistem için yorumlarınız ne olur, verimli kullanabilir miyiz?

Valla ben bu işlerden anlamam, utkanizmit hocamın önerisiyle 740n almaya karar verdim.Bendeki TD-W8961ND'yi alalı 1 ay olmadı, garantili faturalı, eger siz bu modemi almayı düsünüyorsanız bendekini uygun fiyata satabilirim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: edie

bu sistemler kullanmış biri olarak size sormak istiyorum.

slm.
    düşündüğünüz sistem çalışır. modemden router e ethernet kablo çekebilsen süper olur.
    ama çekemezsenizde kablosuz köprü ile kurabilirsiniz bağlantıyı.
  • Bugün 740n icin teknoloji marketlere baktım fakat hicbirinde yoktu! tp-link TL-WR941N vardı cogunda ama pahalı, bu işmizi görür mü yoksa illa 740n mi almalıyım?
  • tabi 941nd çok daha iyi olur. Ama seninde dediğin gibi pahalı. 740n önermemin sebebi ucuz olması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

tabi 941nd çok daha iyi olur. Ama seninde dediğin gibi pahalı. 740n önermemin sebebi ucuz olması.

740n icin netten sparis verdim hocam, yarın elimde insallah, bu sefer de olmazsa pes ediyorum...
  • olur inşallah bi sıkıntı olmaz.

• Hocam, 740n elime ulastı, ama arayuzune bir turlu ulasamıyorum. ip olarak 192.168.1.1 yazıyor ama bir turlu giremedim...ne yapmam lazım?
  • şöyle yap.
    740n in wan girişine hiçbirşey bağlama.
    lan girişlerinden birisine pc yi ethernet kablo ile bağla.
    pc ni otomatik ip alıcak şekilde ayarla.
    740n i kapatıp aç. pc ne ip vericek aynı zamanda pc inde varsayılan ağ geçidi olarak gözükecek.
    ordaki bilgiye göre gir arayüze.
  • hocam 801'i client moda ayarladım, ip numarası 192.168.2.254
    interneti aldıgım komsumun airties modeminin ip numarası 192.168.2.1
    simdi ben bu durumda 740n'de hangi ayarları yapmalıyım?
  • 740n in network ayarlarından Wan da static ip seç wan ip adresini 192.168.2.250 yap. Wan gateway 192.168.2.1 wan dns 192.168.2.1 yap.
    Yine network ayarlarından lan ip adresini 192.168.0.1 yap. Dhcp server aç start ip 192.168.0.2 end ip 192.168.0.100 yap. Gateway 192.168.0.1 dns 192.168.0.1 - 192.168.2.1 yap.
    Qss mutlaka kapat. Kablosuz ayarlarından b/g/n mixed seç kanal 6 ayarla.
    Kablosuz ağ ismini ve şifreni gir.
    Bu kadar. Tabi 801 de dhcp server kapatmayı unutma ayrıca 801 i 740n e wan girişinden bağla.
    Kolay gelsin.

• 740n lan ayarlarında dns:192.168.0.1 mi yoksa 192.168.2.1 mi? 740n'de qss nerden kapatılıyor onu bulamadım. Ayrıca airties modem kanal olarak 11'de ben yine de kanalı 6 mı yapayım?
  • pri dns 0.1 second dns 2.1 evet airties 11 ise 6 yap. Qss arayüzde olması lazım wps olarakda gecebilir.

• Çok teşekkür ederim sonunda oldu, baglantıyı kurabildim. Ancak kablosuzda hızım 1.5 mbps, ethernet kablosu ile 8.5 mbps...Artık bu sekilde idare edecegim.

"utkanizmit" bıkmadan usanmadan sorularıma cevap verip bana katlandıgınız için ne kadar teşekkür etsem azdır...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.