Şimdi Ara

TDA7386 Amfi devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamun aleyküm hayırlı bayramlar elimde bir adet TDA7386 amfi entegresi var bu entegrenin 1. ve 22. bacağı kırık 22. bacağın önemsiz olduğunu düşünüyorum datasheet'ine baktığımda 1. bacak TAB diye geçiyor ve direkt eksi hatta bağlanıyor bu 1. bacağın önemli olup olmadığı konusunda kararsız kaldım birde bu devreyi ARES'te nasıl çizicem entegrenin paketi ARES'te yok maalesef bu konularda yardımcı olursanız sevinirim herkese hayırlı bayramlar...

TDA7386 Amfi devresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozkurtlar81 -- 2 Mayıs 2022; 17:8:43 >

• datasheette tab bacağı boşta gnd ye bağlı olarak gözüküyor 24.bacak ise pgnd4 yani 4.hoparlörün gndsi. aksiyon arıyosanız bacağı kopan pinlerin dibini falçatanın ucuyla kazırsanız pinin içerisindeki bacağa ince uçla lehim atabilirsiniz.

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam 22. Bacakmış mute bacağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozkurtlar81 -- 2 Mayıs 2022; 17:9:16 >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Tab bacağı ne işe yarıyor hocam bir bilginiz varmıdır
  • Bozkurtlar81 kullanıcısına yanıt

mute bacağı önemli o yüzden ya yeni devre elemanı alcaksınız yada kopan bacağın iç kısmını falçatayla biraz kırıp iç kısma bakır telle lehim atıcaksınız. tda nın datasheetinde iki adet transistörden oluştuğu yazıyor PNP/NPN, şemada ise tab ve s gnd ler boş gndye bağlı yani aynı işi görüyolar, tab soldaki kısmın s gnd ise sağdaki kısmın gnd olabilir. -bilir diyorum çünkü tek datasheet var ondada bacakların işlevleri ve açıklamaları yazmıyor. devre üzerinde tab gnd görevi olarak kullanılmış. konuyla ilgili daha bilgili birileri yazarsa iyi olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.