Foxconn H55 1156 anakart, i3 550 işlemci ve team elite 4 gb ram 1333 mhz ramli bir sistemim var.Anakart 1333 desteklemesine hatta oc li 2k ya kadar desteklemesine rağmen default yani 1333 mhz ayarlarına iken windows açılmıyor.Dosyalar yükleniyor diye bir ekran çıkıyor (ilk format atarken görünen ekran gibi) sonra restart atıyor.800 mhz ye getirdiğimde windows açılıyor.Yardımcı olabilecek var mıdır? Saygılar.
yok mu yardım edebilecek?
command rate timing bios tan 2 yap ve biraz voltaj ver.
Benim bios bu şekilde.Hangi ayarları değiştirmem lazım? Cpu z deki 1333 olan değerleri girdim windows yine oturum açmadı.Voltajı da 2 yapmıştım.
Arkadaşım, 1-)Anakattın ram destek listesinde senin ramlerinin olup olmadığına bak. Eğer varsa sıkıntı olmaması lazım yoksada genellikle bir problem olmasa da bazen olabiliyor. 2-)Biosun güncel olup olmadığını kontrol et bios güncellemesiyle sorun gidebilir. 3-)Yine olmadıysa başka bir 1333 Mhz ramle dene bir.
Şuana kadar 1333 olup da 800 Mhz de çalışan bir anakart görmedim en düşük 1066 da çalışır. Son olarak biosu reset update sorun çözülmez ise başka ramlerde de aynı sıkıntı var ise anakarta problem diyebiliriz.
Umarım sorunun çözülür. Hadi kolay gelsin.
Cevaplar için teşekkür ederim. Compatibility listde çok az ram modeline yer vermişler.4gb versiyonlar hiç yok ayrıca.Foxconn aldığıma pişman oldum açıkcası.