Şimdi Ara

TECHNISAT 'TechniCorder ISIO STC' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
4.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kamax Hocam verdiğin yerlere bakarım bir ara teşekkürler+

STC için hala karar veremedim açıkçası ve sanırım IFA yı bekleyeceğim bakalım neler çıkaracak "alamanlar"

Benim sahibinden.com daki Kati916 satılık olayında hala VU+/Giga/Dream v.s diye takaslar geliyor bir ara kesilmişti bu hafta yine başladı
    toplam 100 adedi geçti yaw,ülen millet amma VU/Giga yı verip de 916 almak istiyor,yaw verin 750 kağıt alın gitsin neyi düşünüyorsunuz
    bin defa yazdım aleni takas makas hele hele Giga veya VU ile benim işim hayatta olmaz diye ama anlamıyorlar sanırım "kasıtlı"
    yapıyorlar yaw,sallayıp geçerim VU ları Gigaları veya DB leri filan...

Bir de isteyenler de oldu ama işi bilmeyen adam istiyor ve satmıyorum,bunu da yazdım Kati kullanmış veya bu işlerden paylaşım/dosya cart-curt veya DB filan
    kullanmış adam olursa ona yarar bu cihaz,acemi veya merakı olmayan adama satmıyorum,kusura bakmasın bu kişiler zira hemen hepsi forumda üyeler!

++

Kamax&Gökhan

artık BD alınmaz veya absürt rakama hiç alınmaz! düşünmeyin bile,5/6 sene evvel olsaydı belki ama bugün bu işte bitti gibi,BD media işi hala oturmadı!
    bir de Cinavia çıkardılar tam içine ettiler!

ancak öyle bir şey adam gibi bir BD alırsanız,biliyorsunuz bunlar aynı zaman MP işi de görebiliyor! ve o zaman resim kalitesi çok çok iyi oluyor
    Piyasada en baba MP cihazı yine bunları tutmuyor hatta Pio 140/150 bile bu konuda aman aman değildir!

iyi bir BD ile MP işide aradan çıkıyor ama normal bir MP gibide olamıyor bunlar,MP her bir atraksiyonu yapar ama BD yapmaz ama benim gibi sadece
    indirdiğiniz SD&HD film/müzik v.s için kullanacaksanız o zaman BD almak şart gibi! ben Tosh 5400 ile bu işi 2 senedir yapıyorum,resim kalitesi süper
    6 tane MP aldım ve aynen sattım yaw,Tosh u aldım olay bitti

Bende Pany de var 320 serisi BD olarak çok çok iyi ama 2012 model olduğu için MP desteği zayıf 2013/2014 lerden sonra çok iyi oldu diye dışarda okumuştum!
    Cinavia kafadan gelir! ama CFW bazı Pany lere vardır!

Pany 500 ciddi tavsiyemdir ve bu seri hala satılıyor! tatlı fiyata bulsam düşünürüm gibi geliyor bana ama 700 ve üstü serileri çok daha iyidir!
    o absürt fiyatlı MARKA BD leri saymazsam Pany bu konuda en iyisi

• albani kullanıcısına yanıt
    Bu saatten sonra alabileceğim tek Panasonic bdt700 olabilir.

ebay.de de 369euroya gördüm az önce.

technisat stc alman bana göre çok cazip değil.Zaten elinde aynı karakteristik ve görüntüde bir cihaz varken stc den beklentini yükseltme.

Farklı tadlarda cihaz denemek daha doğru gibi geliyor bana.
  • Hocam benim telefon Gökçe de! onun ki arıza yaptı yarın geliyor benimki,sen aramışsın o gördü bana söyledi ama yarından sonra görüşürüz tekrar
    defalarca aramışsın

Pany BD de çok iyi her zaman için

bir ingiliz de şöyle yazmış

....Thats why I also bought an Oppo 103 us version just now. This complements that pana 700 perfect, in that r it gives every streaming serv like vudu netflix and amazon inst.

The pana is way bettsr ergonomically, it loads faster and it mostly remembers where I left off when i, m viewing blurays having to walk the dog midways the movie.

I really cant see any diff between oppo and pana 700 pq. wise. But as I said that pana 700 being a elegant fast cute and contemporary player, the oppo 103 is like an tired
    massey ferguson tractor of the 1960 ies, big, clumsy and slow...

kısaca 700 çok skı bir cihaz Hocam ama ben 500 için de aynı şeyi tahmin edebiliyorum o da çok çok iyi,hesaplı bir 500 daha güzel uyar gibi

++

STC yi dediğim gibi erteledim şimdilik,916 da yedekte dursun o cihaz çok sıkı,913 ara da teklemeye başladı biliyorsun cihazlar elimde durdun diyorum,zira aynı anda iki
    cihaz kullanıyorum birisi tık derse sahaya hemen yedeği sürmeliyim yaw

+++

Bu arada AVF den izliyorum,herifler artık 4k BD muhabbetleri yapıyorlar;kimisi yine uçmuş,gaz veriyor;kimisi daha sağlam gidiyor kimisi ise en makul ve süreçler vererek
    haybeye bir sürü para verilip 4k alınmaz ve zaten ilk çıkışta çok pahalı olacaktır olayı var diyorlar ki bence de haklılar,daha bol bol BD-media yok! re-master ile gidiyor büyük
    çoğunlukla! uyanık çin liler ise $25/100 kağıda yok-yok kibrit kutusu kadar sözüm ona cihazlar çıkartıyorlar,BD işi cidden gözden düştü ama USA/EU bizim gibi değil hala bazıları
    inatla BD diyor bu da belli markalar da fiyatları aşağıya çekemiyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Hocam benim telefon Gökçe de! onun ki arıza yaptı yarın geliyor benimki,sen aramışsın o gördü bana söyledi ama yarından sonra görüşürüz tekrar
    defalarca aramışsın

Pany BD de çok iyi her zaman için

bir ingiliz de şöyle yazmış

....Thats why I also bought an Oppo 103 us version just now. This complements that pana 700 perfect, in that r it gives every streaming serv like vudu netflix and amazon inst.

The pana is way bettsr ergonomically, it loads faster and it mostly remembers where I left off when i, m viewing blurays having to walk the dog midways the movie.

I really cant see any diff between oppo and pana 700 pq. wise. But as I said that pana 700 being a elegant fast cute and contemporary player, the oppo 103 is like an tired
    massey ferguson tractor of the 1960 ies, big, clumsy and slow...

kısaca 700 çok skı bir cihaz Hocam ama ben 500 için de aynı şeyi tahmin edebiliyorum o da çok çok iyi,hesaplı bir 500 daha güzel uyar gibi

++

STC yi dediğim gibi erteledim şimdilik,916 da yedekte dursun o cihaz çok sıkı,913 ara da teklemeye başladı biliyorsun cihazlar elimde durdun diyorum,zira aynı anda iki
    cihaz kullanıyorum birisi tık derse sahaya hemen yedeği sürmeliyim yaw

+++

Bu arada AVF den izliyorum,herifler artık 4k BD muhabbetleri yapıyorlar;kimisi yine uçmuş,gaz veriyor;kimisi daha sağlam gidiyor kimisi ise en makul ve süreçler vererek
    haybeye bir sürü para verilip 4k alınmaz ve zaten ilk çıkışta çok pahalı olacaktır olayı var diyorlar ki bence de haklılar,daha bol bol BD-media yok! re-master ile gidiyor büyük
    çoğunlukla! uyanık çin liler ise $25/100 kağıda yok-yok kibrit kutusu kadar sözüm ona cihazlar çıkartıyorlar,BD işi cidden gözden düştü ama USA/EU bizim gibi değil hala bazıları
    inatla BD diyor bu da belli markalar da fiyatları aşağıya çekemiyor!

Can abi harbiden Panasonic bd işinde tüm markaların önünde tek geçerim. Ama nedense türkiyede bd işi oturma dı. Zatem media işi de oturmadı.

Lakin bu Panasonic teki upscalling ve renk kalitesi renk matrislerini işlemede ki başarı harika bu sebepten hep merak ederim.

Panasonic bd playerler de hangi işlemciyi kullanıyor. ? ?

QDEO by Marvell kullananlar bangır bangır reklamını yapıyor. ONKYO - OPPO - AZUR - Pioneer. Her reklamında qdeo işlemci diye.

Ben Panasonic te hiç duymadım. Ama Panasonic bd player de film izlemek harika resmen renklere can geliyor.

• Panasonic bdt700 serisinde işlemci firmanın kendi işlemcisi uniphier.

Elimizdeki 576p kaynağın upscale yapılması yeni 4k tv lerde rezil ötesi olduğu için panny gibi upscale-downscale iyi yapan cihazlara ihtiyacımız var.
    Gecen hafta sonu belleği alıp lg 60uf850v tv de ts formatı HD yayınları göreyim dedim.
    4k bir tv anca bu kadar kötü gösterebilir :-(
    Kaynak ve cihaz arasında müthiş bir çözünürlük farkı olduğu için böyle bir kötü sonucun çıkması normal
    O nedenle 4k tv kaynak iyi olmaz ise bir anlam ifade etmediği gibi hayal kırıklığı yaşatıyor
    Bu forumda gördüğüm kadarı ile çok büyük bir çoğunluk bilinçsiz tüketici grubuna giren insanlardan oluşuyor!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  TECHNISAT 'TechniCorder ISIO STC'

bunu kullanıyor,Kamax Hocamın bahsettiği ama eski BD lerin de bu yok ancak onlar da süper! ben deki BD si 320 serisi ve çok iyi

500 ve üstü ise daha da iyi!

++

Pany aynı zaman da "Filimci" yaw ve bu işin hem HW olarak hem de her türlü resim kaliteleri v.s olarak en iyi ana üreticidir

Bu konuda herifler çok ciddi çalışıyorlar ve bildiğim kadarıyla 2014 den itibaren özellikle 2015 Pany LCD lerin de yeni bir Chipset/Engine
    üretip onu takıyorlar,resim kalitesi olarak piyasadaki bugün itibarıyla en iyi paneldir

Yeni sistemleri4k üzerine ama herifler "filimciler" ile çalıştıkları için+özellikle scaling-processing işinde en iyisi oldular

"Hollywood" bu işin çıkış ve referance tek yeridir! Pany de milyon dolarlık CAM.ler vardır filimciler talimat vermişler bu konuda ve herifler
    çok büyük çoğunlukla da Pio da Transfer ettikleri Mühendis Takımı sayesinde bu işleri en iyi yere getirdiler Pio nun adamları olmadan zor bu işler!
    o Takım Pany de şu anda! kötü olan ise herifler "ticareti" bilmiyor eskiden kolaydı çünkü tek tabanca idiler şimdi sahada Kore li çakallar dolanıyor yaw
    ticareti de bu Kore liler süper biliyorlar

Konu BD ise Pany den şaşmayın,zaten F/P olarak en iyisi de bunlar kesinlikle Onkyo/Yamaha/Marantz ve Kamax Hocam iyi bilir bir takım "ingilizler" vardır bu işlerde
    süper ama fiyatları acaip süper,elbette bunları konuşmuyoruz ama belli rakamlar olarak örmeğin € 300/500 gibi olanlar içinde hatta çok daha pahalı olanlardan bile

Pany BD ler 500/700 serileri süperdir! ingiliz adam geçenler de Oppo ile fark göremedim demişti sanırım 500 serisi idi diye aklımda kalmış

++

Gökhan sana bahsettiğim 500 durumu için teklifim hala geçerlidir!

++

Ancak şu da bir gerçek,"BD-media" izleyen insan sayısı giderek düşüyor hatta bitti gibi! hiç bir zaman bir "DVD" izleme sayısına erişemedi hatta çok ciddi gerisinde kaldı
    bugün elinde DVD olup da hele hele bir dünya paraya satılan ama çok iyi olan DVd leri hala izleyen çok fazla insan var,TR de bile var!

BD-media işini Hollywood bozdu beyler! DVD gibi çoğalamadı ve hala fiyatları yüksek değil;aşırı yüksek denilebilir! aynı durum 4k-BD ler içinde söz konusu ve korkarım
    BD kadar da içerik çıkmayacak!

Hollywood bu işlere desteğini kesti artık,önce Sinema sonra dünya Sinemalarına satış ki bu işler den korkunç para götürüyor uyanık Hollwood Babaları sonra TV kanallarına
    satıyorlar olay bitiyor,BD ile kimse uğraşmıyor artık!

Net üzerinden Amazon/NetFlix/Vudu v.s gibi şirketler para kesiyor yaw,kim uğraşacak BD-media ile
    Hollywood şimdi buradan çalışıyor,BD basıp da kaç tane kaça satacak da para kazanacak!

Herifler tam uyanık yaw,hem BD yi bitirdiler gibi oldu bir de üstüne üstlük "Cinavia" koruma getirdiler millet çakma-BD izlemesin diye,dolayısıyla artık BD satışı bitme
    noktasına geldi gibi,kimse rahatça gidip BD almıyor artık;2012 den itibaren tüm BD ler artık Cinavia korumalı gelmektedir! veya eski BD niz var,FW geliyor şak diye
    Cinavia da geliyor!

++

Kamax Hocam "upscaling" ciddi bir sanat yaw buna bir de video-processing de eklenince tam sanat oluyor! pazar günü set.ettiğim Samy 78J95x panel ki bu hesap da en üst serisi
    FALD panel ama aynen hikaye SD ler ile "Upscaling" v.s işleri tam falso oldu;gerçi bunda ebatın çok büyük olması+LCD olması ciddi bir etken ama katalog bilgilerinde veya
    çeşitli taraflı sitelerde şöyle scaling var yok böyle bir şeyler var v.s diye gazlıoyorlar ama hiç bir bok yok scaling adına yaw

yaw bu iş için milyon dolarlık sistemler+cihazlar vardır ancak onlar bile b ir yere kadar yaparlar 480/576 dan bu 4k lar bir bok yapamıyor!

Ben onun için özellikle benim USB/HDD lerimi yanıma aldım,SD çok fazla içerik vardır(daha çok clipler)+HD olarak da çeşitli kalitede 720/1080 ve kimisinin bit-rate leri yüksek kimisi
    çok düşük v.s,açıkçası hiç bir iyi netice alamadım panelden!

Sonra test için benim Tosh BD ye taktım USB ve HDD yi görüntü ciddi olarak farketti Hocam! çünkü bu Tosh BD denen meret süper upscaling yapıyor özellikle SD ler de!
    Tosh panel+BD v.s olarak upscaling bu herifler işi olmuş artık
    Daha sonra çıkardım HDD yi panele taktım bir kez daha ama sonuç hemen düşüyor! çuvallıyor panel aynen!

Bir de HIZ konusun da yine falso! aksiyon arttıkça panel çuvallıyor! çok enteresan aynı içerikleri Tosh BD den izleyince panel HIZ olarak biraz daha toparlıyor!

Pany LCD ler 2015 Model;sürekli takip ediyorum özellikle test sitelerini değil de "kullanıcı yorumlarını" durum çok iyi ama malum kronik sorunlar yine var bleeding/clouding/uniformity gibi
    ancak oran olarak ve diğer rakiplerine göre bu sene özellikle Full-LED LD dedikleri serileri rakiplerinden çok daha iyi+resim kalitesi hepsinden iyi,Sony ile de zorlanmış herifler belliki
    gazı Sony ye vermek istiyorlar ama Pany bir iki tık daha iyi! tek sorun var o da "Motion-handling" iyi değil ki işi de bu bozmuş! Sony çok daha iyi bu konuda! Samy de sanırım bir tık
    daha iyi motion da ama resim kalitesi için Pany ye en iyisi demişler,ülen hangi paneli alsan hepsinde önemli falsolar var,Pany süper ama motion da Stutter/Judder var
    IFC ile bira hallediliyor ama soap-opera durumu söz konusuymuş!(bu sorun eskiden de vardı Pany ler de)

• Can hocam sizin devamlı takipçilerinizden biriyim.sizin tavsiyeleriniz ile kathrein 912 ve 913 aldım.913 ü hala kullanıyorum.24 haziranda teknosandan LG 65 EG -960 OLED tv aldım ve servis kurulum işlemini yaptı.kathrein 913 marka uydum ile bağlantısı yapıldığında oled tv'me uyum sağlamadığı görüldü.TV de her kanal değişiminde kathrein 913 ü kilitleme yapıp görüntü takılması yaşandı.uydu(913) tekrar açıldığında kanal açılıyor görüntü var.ama başka bi kanala geçildiğinde görüntü tekrar donup cihaz kendini resetliyor.kurulum için gelen servisin uzun uğraşları sonucu bi sonuca varılamadı ve servis istanbul merkez ile görüştü.ve verilen cevap C S işi yapan server kullanan cihazlarda TV nin bu arızayı yapabileceği söylendi.ben şu an server kullanmıyorum.cihazda 1.05 yazılım yüklüdür.ve sonuçta bu tv nin 913 ile kullanılamayaca söylenincetv yi teknosaya geri iadesi yapıldı.bu konuda bana yardımcı olursanız cok memnum olurum.

• Bu modele uygun Teledünya yı izleyeceğimiz kablo tuner var mı satışta ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kizilok

Bu modele uygun Teledünya yı izleyeceğimiz kablo tuner var mı satışta ?

kablo tuner ne işe yarar bilmiyorum ancak stc ye entegre olabilen stc uyumlu bir ürün var bu olabilir aradığınız
    https://www.computeruniverse.net/products/90619840/technisat-doppeltuner-modul-tc-erweiterung.asp
  • quote:

Orijinalden alıntı: balkes2015

Can hocam sizin devamlı takipçilerinizden biriyim.sizin tavsiyeleriniz ile kathrein 912 ve 913 aldım.913 ü hala kullanıyorum.24 haziranda teknosandan LG 65 EG -960 OLED tv aldım ve servis kurulum işlemini yaptı.kathrein 913 marka uydum ile bağlantısı yapıldığında oled tv'me uyum sağlamadığı görüldü.TV de her kanal değişiminde kathrein 913 ü kilitleme yapıp görüntü takılması yaşandı.uydu(913) tekrar açıldığında kanal açılıyor görüntü var.ama başka bi kanala geçildiğinde görüntü tekrar donup cihaz kendini resetliyor.kurulum için gelen servisin uzun uğraşları sonucu bi sonuca varılamadı ve servis istanbul merkez ile görüştü.ve verilen cevap C S işi yapan server kullanan cihazlarda TV nin bu arızayı yapabileceği söylendi.ben şu an server kullanmıyorum.cihazda 1.05 yazılım yüklüdür.ve sonuçta bu tv nin 913 ile kullanılamayaca söylenincetv yi teknosaya geri iadesi yapıldı.bu konuda bana yardımcı olursanız cok memnum olurum.

balkesli kardeş

valla ben böyle bir şeyi ne anladım ne de duydum yaw ayrıca CS işi ile panelin alakası ne,ülen adamlar aynen sallamışlar diyeceğim ama
    son sözü yinede Kamax Hoca söyleyebilir sanırım,bana saçma geldi mantıksız geldi,yani Oled panele Receiver mı beğendireceğiz yaw

sen Kamax Hocayı bir arasana,o belki bir şeyler yazar veya söyler ama paneli de 913 ile görmek gerekiyor! bu artık mümkün değil gibi
    bana ilginç ve garip geldi,peki başka bir Receiver ile deneme şansın oldumu???

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: balkes2015

Can hocam sizin devamlı takipçilerinizden biriyim.sizin tavsiyeleriniz ile kathrein 912 ve 913 aldım.913 ü hala kullanıyorum.24 haziranda teknosandan LG 65 EG -960 OLED tv aldım ve servis kurulum işlemini yaptı.kathrein 913 marka uydum ile bağlantısı yapıldığında oled tv'me uyum sağlamadığı görüldü.TV de her kanal değişiminde kathrein 913 ü kilitleme yapıp görüntü takılması yaşandı.uydu(913) tekrar açıldığında kanal açılıyor görüntü var.ama başka bi kanala geçildiğinde görüntü tekrar donup cihaz kendini resetliyor.kurulum için gelen servisin uzun uğraşları sonucu bi sonuca varılamadı ve servis istanbul merkez ile görüştü.ve verilen cevap C S işi yapan server kullanan cihazlarda TV nin bu arızayı yapabileceği söylendi.ben şu an server kullanmıyorum.cihazda 1.05 yazılım yüklüdür.ve sonuçta bu tv nin 913 ile kullanılamayaca söylenincetv yi teknosaya geri iadesi yapıldı.bu konuda bana yardımcı olursanız cok memnum olurum.

balkesli kardeş

valla ben böyle bir şeyi ne anladım ne de duydum yaw ayrıca CS işi ile panelin alakası ne,ülen adamlar aynen sallamışlar diyeceğim ama
    son sözü yinede Kamax Hoca söyleyebilir sanırım,bana saçma geldi mantıksız geldi,yani Oled panele Receiver mı beğendireceğiz yaw

sen Kamax Hocayı bir arasana,o belki bir şeyler yazar veya söyler ama paneli de 913 ile görmek gerekiyor! bu artık mümkün değil gibi
    bana ilginç ve garip geldi,peki başka bir Receiver ile deneme şansın oldumu???

Kathrein UFS-913

Eski yazılımlarında bazı UHD televizyonları ile uyum sorunu linkteki yazılım ile çözülmüştür.
    https://www.kathrein.de/fileadmin/media/produkte/downloads/ufs-913/ufs913_fw2.05.zip

LG nin verdiği uyduruk ve kaçamak cevap bir önem arzetmemektedir.Keşke daha evvel bilgi verseydiniz.

@balkes2015

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 5 Mart 2016; 12:17:40 >

• Evet arkadaşlar son durum nedir :)
    Alıyomuyuz bu stc yi :)
    Uzun zamandır dual tunerli bi cihaz arıyorum,
    Kayıt özelliği kalitesi çok önemli artık sade kaliteli bir cihaz lazım.
    Cokta kafa ptlatma vaktim yok eskisi gibi.
    Yorulduk dm ve vuduo larlauğraşmaktan ?

Tv vt50
    H/k avr 161 hkts 16 5.1 ses sistemi de geliyo
    Bu kombinasyonu bu cihazıda ekliyeyim diyorum ??
    Ne dersiniz ,

• sakarboy S kullanıcısına yanıt
    Stc tv kaydını ts formatında kaydedebiliyor yani kayıpsız. micro sd, dahili ve usb bağlantılarına kayıt yapabiliyor

• hüseyni kullanıcısına yanıt
    Tşk. Bilgi için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyni

Stc tv kaydını ts formatında kaydedebiliyor yani kayıpsız. micro sd, dahili ve usb bağlantılarına kayıt yapabiliyor
    ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakgoz79 -- 22 Ocak 2021; 13:43:47 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.