Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
25
Favori
183.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aralık ayında yoklama işlemlerini yaptırırsınız. Zaten mayıs celbinden önce almazlar. Ocak - şubat gibi yüksek lisansa kayıt olursunuz. Enstitü öğrenci işleri, kesin kayıt sonrası tecil işlemlerini yapacaktır.

Ya da bu yaz tezsiz bir bölüme kaydolup seneye için zaman kazanırsınız, o da bir seçenek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Mayıs celbinden önce almazlar kısmı çok güzel eğer öyle olacaksa kesin. Ondan emin olamadım yukarıdaki arkadaşa da yazdım. 2 aya şubata yetiştirecekleri tutarsa oyunlar bozulur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt

1 aralık - 28/29 şubat arası - > mayıs celbi

1 mart - 31 mayıs arası - > ağustos celbi

1 haziran - 31 ağustos arası - > kasım celbi

1 eylül - 30 kasım arası - > şubat celbi

için başvurular alınıyor. Ekstrem durumlar hariç son 4-5 senedir bu tarihlere uyuluyor. Ağustos 2020 celbinde pandemi nedeniyle biraz kaymıştı bu tarih.

Yok hocam denendi ben 27 aralıkta tamamlamıştım yoklama işlemlerimi beni Ağustos celbine verdi. Tabi işlemlere 1-2 hafta öncesinde başladım bazen muayene yetişmeyebiliyor. Yani bence 10 Aralık gibi başlayın işlemlere sonra 1 hafta içinde muayene olun aile hekimine. zaten 20 Aralık'ı geçer o zamana kadar hallolur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armageddom751 -- 1 Temmuz 2023; 22:32:53 >
  • Armageddom751 kullanıcısına yanıt
    O zaman misal beni de mayıs ya da ağustosa verdi diyelim. O tarihe kadar askerlikle ilişiği yoktur belgesi alabilirim sanırım şubeden. Başvuruda kullanmak için.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aynen askerlik yerin ve tarihin belli olana kadar her celp döneminde askerlikle ilişiği yoktur şeklinde 3'er aylık sürelerle sınıflandırma açıklanma tarihlerine kadar geçici tecil verir. Önce şubat sonra da mayıs'a kadar tecil verir. Muhtemelen Mayıs'ta da senin askerlik sınıflandırması açıklanır. Mesela benim 10 Ağustos'a kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyordu. Daha önceside de 4 Mayıs yazıyordu. Daha öncesinde de 2 Şubat yazıyordu. Sırayla ilk tecil 2 şubat, ikinci tecil 4 Mayıs, 3. tecil 10 Ağustos...Açıklanana kadar bu şekilde tecil verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armageddom751 -- 2 Temmuz 2023; 3:30:28 >
  • Bir şey sormak istiyorum. Benim tecilim bugün bitiyor ama hafta sonuna denk geldiği için şubeye gidemiyorum. Yarın şubeye gitsem ve bedelli yapmak istediğimi belirtsem, tecilin bitişinden sonra bunu belirttiğim için bedelli hakkımı kaybediyor muyum acaba?

Açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim. Şimdi daha net anladım.

Erteleme/tecil bitişinin olduğu yılın sonuna kadar herkesin yasal hakkı yani süresi var yoklama ya da tekrar tecil ettirmek için.

Mesela benim 02/07/2023 yani bugün tecilimin son günü. Şimdi yoklama yaptırmak ya da tekrar tecil ettirmek için 31/12/2023'e kadar yasal sürem var. Asker kaçağı konumuna düşmüyorum. Çalışmaya gideceğim 19 gün sonra yurtdışına. Orada konsolosluğa gidip tecil ettirebilirim bir sorun olmadan.

Teşekkür ederim tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yoshimitsu77 -- 2 Temmuz 2023; 11:46:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Teşekkür ederim hocam

• Benim son bir sorum olacak. Yardımcı olursanız sevinirim. 31/12/2025 tarihinde tecilim bitiyor. Bu tarihten sonra 6 ay içerisinde mezun olacağım. Yani Haziran veya Temmuz 2026da. Okul beni asker kaçağı olacağım için okuldan atar mı ? Böyle bir şey olabilir mi veya yaşayan var mı ?

• Yoshimitsu77 Y kullanıcısına yanıt

Yoklama için evet 31.12.2023 tarihine kadar. Ancak tecil hakkın askerlik siniflandirmasinda açıklanan tarihe kadar mevcut. Askere gideceğin tarihe kadar askerliğini tecil edebilirsin. Askerlik yeri açiklanip askerlik tarihin geldikten sonra tecil alamazsın.

Anladım dediğinizi. Ben zaten şu an askerlik yoklaması yaptırmayacağım. Yurtdışına gittiğimde çalışmaya başladıktan sonra askerlik tecili için konsolosluğa gideceğim 31 aralık olmadan. 31/12/2023 tarihinden önce de çalıştığım için 35 yaşıma kadar tecil ettireceğim. Kaçak durumuna düşmediğim için tecil ettirebiliyorum ama 2024'e kalırsa tecil ettiremiyorum çünkü kaçağa düşüyorum diye biliyorum. O yüzden bu yıl bitmeden halledeceğim.

Teşekkür ederim tekrardan cevabınız için.

Bir de bir şey daha sormak istiyorum. Yoklama yaptırmadığım günler için para cezası ödemem gerekiyor mu yoksa 31/12/2023'den sonraki günler için mi para cezası işliyor? Yani 31/12/2023'e kadar yoklama kaçağı sayılmayacağım değil mi? Orayı tam anlayamadım.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yoshimitsu77 -- 2 Temmuz 2023; 16:58:48 >
  • 1 aralıkta 28 yaş doluyor ve gözüken 31 aralıkta da tecil hakkım bitiyor. Ancak benim okul hala devam ediyor ve önümüzdeki yaz dönemi okul bitecek. Askerliği bedelli yapmayı düşünüyorum. Bu yılın sonunda bedelliye başvurunca en geç ne zaman askere giderim? Yaz sonrasına gitme gibi bir durum olabilir mi ?

• Yoshimitsu77 Y kullanıcısına yanıt

31.12.2023 sonrası için eger yoklama yaptıramazsan ödersin. Yoklama yaptirdigin sürece problem yok. Hiç bir ceza odemezsin

Çok teşekkür ederim cevabınız için.

• @double or nothing
    https://forum.donanimhaber.com/bedelli-askerlik-basvurusu-nasil-yapilir--156000023#156000716
    https://forum.donanimhaber.com/bedelli-askerlik-basvurusu-nasil-yapilir--156000023#156010835

Şubat - aralık 2024 arası bir ay gidebilirsiniz. Ocak ayında açıklanan celp dönemini beğenmezseniz, değiştirme hakkınız da var
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/54ecd5adf02249988d1e0f44b374e648
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-bedelli-askerlik-sistemi--138899650-520#156192788
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-bedelli-askerlik-sistemi--138899650-520#156193216

Memur maaş zammı için yasa hazırlayacaklar. En kötü 14 temmuza kadar hizmet tercihi sistemi kapalı kalabilir, haberiniz olsun. Sıkıntı değil, ücret belli olduktan sonra da hizmet tercihi yapılır.

• Merhabalar kafamı çok kurcalayan bir mevzu var yardımcı olursanız çok memnun kalırım. Benim önlisans bir bölümde kaydım var ve 2 senedir okula gitmiyorum muhtemelen önümüzdeki sene de ders kaydını yapıp gitmeyeceğim. Sorum şu ki okuldan kaydımızı kendimiz sildirdiğimizde verilen 2 yıl tecil hakkı, devamsızlık veya azami öğrenim süresinin dolmasından ötürü okulun kaydımı kendilerinin silmesi durumunda da veriliyor mu ? Yani kaydı kendi isteğimle sildirmemle okulun direkt kendisinin sildirmesi arasında tecil açısından bir fark oluyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxKyhxx -- 3 Temmuz 2023; 22:44:42 >
  • xxKyhxx X kullanıcısına yanıt

Okuldan gelen tecil hakkın kaydın silindiği anda biter. Kendin silmen veya okulun silmesi fark etmez. Kaydın silindiği anda tecilin sonlanır. Okul tecili okul devam ettiği sürece devam eder. Öğrenim seviyesine göre sana her dönem değil, direk tecil hakkı verir. Sen ders kaydı yaptığın sürece okul ile ilişkin devam ettiği sürece de devam eder. Ders kaydı yapmadığın ya da okul ile ilişiğin kesildiği anda okulun verdiği tecil sona erer.

Teşekkür ederim cevapladığınız için fakat benim sorduğum soru farklıydı. Okuldan şu anda kendi isteğimle kaydımı sildirmem durumunda üniversite terk tecili olarak 2 yıl tecil veriliyor ya, kaydı benim kendi isteğimle değil de herhangi bir sebeple devamsızlık olur veya azami öğrenim süresinin dolması olur bu sebeplerle okul kendi inisiyatifiyle kaydımı silerse bu durumda da yine 2 yıl tecil hakkım oluyor mu ?

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.