Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra bakaya (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
84.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bedelliye başvurup parayı yatırdıktan sonra bedelliden vazgeçme (iptal etme) için son gün nedir ve para iadesi olur mu? ''Kendi istekleri ile emsallerinin terhise hak kazanacağı tarihe kadar vazgeçenlerin'' ifadesine rastladım. Burada ne demek istiyor?

• enderch E kullanıcısına yanıt

Onun için de aynı usul var sanırım, kışlaya/birliğe adım atana kadar (fiili askerlik hizmeti başlayana kadar).

Ücret iadesi yapılır, muhtemelen yasal faizi ile birlikte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terhise hak kazanma tarihi kışlaya giriş tarihi mi çıkış tarihi mi? Terhis kağıdı bildiğim askerliğini tamamlayınca alıyorsun? Yasal faiz derken iade edilecek olan miktarda azalma mı artma mı meydana gelir?

• enderch E kullanıcısına yanıt

Birliğe katılış yapmışsınız, kaydınız kuydunuz yapılmış, istihkakınız verilmiş. Ben vazgeçtim mi diyeceksiniz? Mantıken saçma oluyor.

Artma olacaktır. Paranız bir süre devletin kasasında kalacak, devlet bunun faizini ödeyecektir muhtemelen.

• Anladım. Askerlikle ilgili görevi tamamlamak ve yasal işlem doğrultusunda askerlikten ayrılmak anlamı olarak da terhis kelimesini değerlendirmek mümkündür. Terhis kelimesi ne demek diyince bunu diyor. Bence askerlikten çıkış tarihi gibi :)

https://asal.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik

BEDELLİ ASKERLİK GERİ ÖDEME İŞLEMLERİ BAŞLIĞINDA 3 VE 4. MADDELERE BAKABİLİR MİSİN? MESELA BEN BEDELLİ BAŞVURUSU YAPTIM 2022 HAZİRAN SEVK TARİHİM ÇIKTI EMSALLERİMİN YANİ BENİMLE AYNI SEVK TARİHİNE SAHİP OLANLARIN TERHİS YANİ ÇIKIŞ YAPACAKLARI TARİHE KADAR VAZGEÇME VE PARA İADESİ İŞLEMLERİ YAPILABİLİYOR BEN BUNU ANLADIM.

• Selamlar ben 23.10.2022'ye kadar tecilli gözüküyorum bu tarihten önce beni askere çağıramazlar değil mi? Eğer bu yıl üniversiteye gidemezsem bile seneye kesin giderim. Sınav 2022 haziranda kayıt işlemleri Eylül gibi biter bakaya kalma ya da üniversiteye kayıt yaptıramama gibi bir durum söz konusu olur mu? Teşekkürler

• ysnislrr Y kullanıcısına yanıt

2022'de de sınava girip okula kaydınızı yaptırabilirsiniz. Sıkıntı olmaz.

• Çok teşekkürler hocam

• merhabalar benim tecilim 06.06.2022 de bitiyor ve ben üniversite sinavına gireceğim ancak sınavlar ve yerleşmeler tecilim bittikten sonra.Bu yüzden bi sıkıntı çıkarmı şubeye gidip bi süre uzatmam gerekiyormu

• brkycnr B kullanıcısına yanıt

Sıkıntı olmaz. Rahat rahat sınava girersiniz üniversiteye de kayıt yaptırırsınız.

Eğer yoklamanız yapılmadıysa, 6.6.2022 sonrasında 31.12.2022'ye kadar ilişiği yoktur olarak güncellenecek. Yani 31 aralığa kadar yoklamanızı yaptırmak için süreniz olacak.

Daha önce yoklamanızı yaptırdıysanız (edevletten Asal Yoklama Başvurusu - aile hekimine görünme süreci) Kasım 2022 celbine tabii olursunuz, ki yerler de Ekim 2022 ortası belli olur. O zaman kadar kayıt kuyut işler hallolur tecili almış olursunuz.

Üniversite işi yatarsa ya 31 aralığa kadar yoklamanızı yaptırırsınız ya da yoklamanız yapıldıysa 2022 Kasım celbiyle askere gidersiniz. 2023te kalayım ihtimali yok.

• peki çok teşekkür ederim cevapladığınız için

• Merhaba,

1993 dogumluyum. Normalde 2022 Aralik'a kadar tecilliydim. Ancak Temmuz 31'de mezun oluca sartların degişmiş olduğunu düşünüyorum. E-devletimden sorgulatınca şöyle çıkıyor:

1. AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ERTELEME ŞARTLARI DEVAM ETTİĞİ SÜRECE 31/12/2022 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR.

2. ERTELEME ŞARTLARININ SONA ERMESİ HALİNDE (MEZUN/TERK VB.) ERTELEME İPTAL EDİLECEKTİR. BU DURUMDA E-DEVLETTEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNDEN ASKERLİK İŞLEMLERİ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI GEREKMEKTEDİR

Şimdi ben bu durumda ne yapmalıyım? Şubar-Mart gibite Yüksek Lisansa başlamayı düşünüyorum. Sorun olur mu ? Bilir kişi var ise ve yanıtlarsa memnun olurum.

• Ramparmaksiz R kullanıcısına yanıt

Mezun olduysanız 2 yıllık mezun tecilinin işlenmiş olması lazım.

www.turkiye.gov.tr
    Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama

Buraya mezuniyetiniz düştüyse askerlik şubesiyle bir görüşünüz, güncelleme yapsınlar.

Yoklama kaçağı veya bakaya düşmediğiniz sürece yüksek lisansa kayıt olup tecil alabilirsiniz. Şuan için kaçak bir durum görünmüyor.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam sen bu konulara hakimsin sanırım. Benimde 10.01.2022 tarihinde tecilim bitiyor, 2020'de mezun oldum. Şubeye gitsem tecil ettirebilir miyim tekrar? Şu an YL veya başka bir eğitim durumunda değilim çünkü. Ne yapmak gerekir?

• el_jericho kullanıcısına yanıt

11 ocaktan sonra 31.12.2022ye kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak (daha önce ASAL Yoklama Başvurusu yapmadıysanız). Ekstra tecil alabilmek için yıl içinde yüksek lisansa kayıt yaptırmanız lazım, başka çare yok.

Sınava gireceğimi söylesem bile mi?

• el_jericho kullanıcısına yanıt

Erteleme şartlarına buradan bakabilirsiniz. Mezuniyetinizin bir üstünü okumuyorsanız erteleme verilmiyor. Önlisans / Lisans mezunlarına 2 yıl tecil hakkı veriliyor, o da bitmek üzere.

Yukarıda da yazdım yıl sonuna kadar süreniz olacak. Lisans mezunuysanız (gerekiyorsa) bahar dönemi ALES'e girersiniz. Yazın da yüksek lisansa kayıt yaptırırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 4 Ocak 2022; 12:8:32 >

Hocam nasıl yıl sonuna kadar vaktimiz oluyor mantığı nedir bunun? Benim 29.05.2022’de bitecek gözüküyor tecilim. Güz dönemi için yüksek lisansa başlayabilir miyim mesela? Ya ekimde bakaya kalma gibi durum olursa ve üniversite kabul etmezse başvurumu? Çok karışık işler…

• Alıntı

metni:
    2. 2022 yılında;    a. 01 Ocak 2022 tarihinde askerlik çağına girecek 2003 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanların,    b. 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 20’nci maddesi gereğince ertelenenlerden ertelemeleri 2022 yılı içinde sona ereceklerin,   c. 2020 yılı (dahil) ve öncesindeki tarihlerde yoklama yaptırdığı halde erteleme hakkını kullanan yükümlülerden (sınıflandırıldıktan sonra ertelenenler hariç) ertelemeleri 2022 yılı içinde sona ereceklerin,01 Ocak-31 Aralık 2022 tarihleri arasında yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.

Eğer daha önce ASAL Yoklama Başvurusu yapmadıysanız askerlik durumunuz, tecil bitimi sonrası 31.12.2022ye kadar ilişiği yoktur şeklinde güncellenecektir. Yıl sonuna kadar yüksek lisansa kesin kayıt yaptırmanız durumunda tecil alabilirsiniz.

• Wesley Sniper kullanıcısına yanıt

Lisans mı okuyorsunuz? önlisans mı okuyorsunuz? daha önceden önlisans mezuniyetiniz mi var? tam anlayamadım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.