Şimdi Ara

Tecno Camon 30 Premier 5G tanıtıldı: Kameralarıyla iddialı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    34.999 tl olur.

• prosu 29.999 tl, premier gelirse 34.999 tl olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknaknc -- 26 Temmuz 2024; 01:39:41 >
  • Bu cihazdaki işlemcinin bir üst modeli( dimensity 8300 ultra ), poco x6 pro'da var. Poco x6 pro yurtiçi kayıtlı sıfır 16.500 - 17.500 bandında satılıyor.

Çok ısınıyor ve pili çabuk bitiriyor diye, x6 pro başlığındaki kullanıcılar telefonlarını satmaya başladılar.

Tekno, camon 30 premier modeline iyi kamera koydum diye, fiyatını şişirdikçe şişirdi.

Firma, modelleri için ilan ettiği fiyat seviyelerinden, Türkiye'de satış yapabileceğini sanmıyorum. Çünkü 30 bin ve üzerine çıkınca, Samsung'un modelleri var.

• Türkiye'ye gelmeyeceği kesin gibi cihazın resmi olarak.

• Mediatek Dimensity işlemcili telefonların yüksek ısıda çalışmasından dolayı forumda değişik konu başlıklarında çokça şikayetler var.

Yani bu telefona sırf kamerası için dünya para döküp de, devamlı yüksek ısıda çalışan telefon kullanmayı mantıklı bulmuyorum.

İlave bilgiler ;

Dimensity 8200 ultimate işlemcili, Camon 30 premier cihazın *referans satış fiyatı ; 459 USD

( * Referans satış fiyatı ; resmi fiyat olmamakla birlikte, global büyük mağazalarca satışa sunulan fiyat demektir. )

Global mağazaların referans fiyatları ise, bu model cihaza talep düşmesi halinde hızla aşağıya geleceği açıktır. Çünkü bu model cihazın kamera özellikleri iddialı, ancak işlemcisi; "orta - üst segment" için bir adım geriden gelen bir işlemcidir. Neden bir adım geriden gelmektedir ? Çünkü Poco x6 pro model cihazda bile, dimensity 8300 ultimate işlemci bulunmakta olup, yurtiçi kayıtlı olanını 18 bin TL civarında edinmek mümkündür. Yani konuya "işlemci - fiyat" ekseninden baktığımızda, Camon 30 premier cihazın telefon yerine kamera sattığı aşikardır.

Bu bilgileri ilave etmekten maksadım; yurtiçinde sarı sayfalı sitedeki simsarlar, yurtdışı kayıtsız olanını, 17 - 18 bin TL( yaklaşık 520 USD ) bandında satmaktadır. Yani cihazın yurtdışı kayıtsız hali bile Türkiye'de daha pahalıya satılmaktadır.

Yani bu cihazın üreticisi tarafından resmi fiyatının açıklanmamış olması, ülkelere göre fiyatlama yapılmasına neden olmuştur.

Özetle; bu modelde fiyat oynaklığının yüksek olması nedeniyle, cihazı edinmeyi düşünenlerin, 2025 yılının modelleri çıkana kadar beklemelerinde yarar olduğunu değerlendirmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 17 Ağustos 2024; 18:29:53 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.