Şimdi Ara

Tecrübeden Bizzat Yardım Lazım-öSs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık garip durdu biraz kusura bakmayın
    İnş. bu sene öss ye giriyorum tm ci olarak
    yarında dershane başlangıcı yapıyor neler yapmam gerek nasıl bi yol izleyim tecrübeli abilerim yardımcı
    olursa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kOrdinaryüs -- 30 Ağustos 2009; 18:15:13 >

• sosyal hayatın bitecek, asosyel olacaksın, sabahtan akşama kadar evde ders çalışacaksın, arkadaşların horul horul uyurken sen sabahın köründe kalkıp dersaneye gideceksin, tatilin olmayacak inek gibi ders çalışacaksın, ders yemek tuvalet ders uyku yemek ders tuvalet.. .. sonra ilk bahar gelecek sen hala ders çalışıyo olacaksın, millet hatunlarla ortam yaparken sen ders çalışacaksın.. psikolojin bozulacak, sinir stres artacak, kısaca iğrenç bir sene geçireceksin.

ama sonunda mutlu sona ulaşacaksın üniversiteyi kazanacaksın, ama bu sadece 3 ay sürecek üniversiteyi kazandığın için 5 yıl yan gelip yatacağını düşüneceksin ama nah yatarsın 5 yıl boyunca piskopat hocalarınla uğraşacaksın sinir stres hiç bitmicek

herneyse başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz c -- 30 Ağustos 2009; 18:23:48 >

• Hocam benim gibi yapma :) ben kendim çalışırım hallederim konulari diye dersaneyi pek takmadım.321 puan yaptım tekrar girecegim
  • ben solıyım sana. kafayı calısmaya tak. calısmadan olmuyo bızzat yasadım. mıllet subattan sonra salıyo kendını salan sıcıyo sen bu hataya dusme. ılk baslarda da delı gıbı gırme calısma ısıne sıkılırsın yavas yavas arttır sonralara dogru tam gaz calıs.
  • ÖSS'de her yıl ne tür soru çıkacağı belli olmuyordu. Yeni YGS-LYS'de de böyle olacak. Bundan dolayı sınavda benim gibi yamulmamak için:

• İyi bir konu çalışmasından sonra bol ve değişik kaynaklardan soru çözmek önemli.

Ben hep, sadece tekdüze yayınlar çözdüm: Güvender ve alt yayınları (FEM, Körfez, Zirve vb.). Soru stilleri hep aynıydı. Hiç öyle Uğur'a, Final'e, Fen Bilimleri'ne vb. bakmadım. Ama yanlış bir çalışma stratejisiymiş, bunu anladım.

• Çıkmış ÖSS sorularına aldanılmamalı.

ÖSYM'nin sitesinden PDF hâlinde indirilmiş geçmiş ÖSS kitapçıklarından veya soru bankalarından çıkmış ÖSS sorularına çözünce soruların çoğunun basit olduğunu göreceksin. ÖSS, "soruların zorluğu" olarak düşünürsek genel olarak basit bir sınav. Ama evde çözmekle sınav anında çözmek bir değil. Bu dershane denemesi olsun, gerçek ÖSS olsun, farketmez. Sınav anı bambaşka. Ayrıca ÖSS, %100 basit sorulardan oluşmuyor. Arada seçici sorular da mutlaka var.

• "Zor soru - kolay soru", "sık çıkan konu - çıkmayan konu" gibi ayrımlar yapılmamalı.

O çıkmış ÖSS sorularına baktıktan sonra deneme sınavlarında, test kitaplarında veya başka kaynaklarda gördüğün zor sorular için "ÖSS'de nasıl olsa bu kadar zor soru gelmiyor. Boşver." diye düşünme sakın. O boşverdiğin soru gibi veya daha da zoru ÖSS'de karşına çıkabilir. "Zor soru - kolay soru" ayrımı yapılmadan her soruyu çözmeye çalışmanı, yapamadığın vakit mutlaka öğretmene veya başka bilene sormanı öneririm.

Kitaplarındaki, deneme sınavlarındaki, dergilerindeki zor, uğraştırıcı, orjinal sorularıyla meşhur Uğur/Uğurder, Fen Bilimleri, Final/FDD gibi yayınlarla mutlaka ilgilen.

Aynı şekilde çıkmış ÖSS sorularına baktığında çıkmadığını veya çok ender sorulduğunu gördüğün konuları sakın boşverme. Yeni YGS-LYS sisteminde soru sayısı zaten önceki ÖSS sistemine göre daha da fazla. Artık bu artan soru sayısından ötürü sorulmamış veya ender sorulmuş konulara yer ayırma olasılıkları çok yüksek, zaten her yıl veya çoğu yıl sorulmuş konularda ise daha fazla ayrıntıya yer verme olasılıkları da yüksek.

• Hedefini, istediğin mesleği; bundan dolayı hedefindeki puan türü; bundan dolayı da en çok ağırlık vermen gereken, önemli testleri iyi belirle.

Ben de tekrar gireceğim bu yıl bu arada. (2. girişim olacak.)

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 30 Ağustos 2009; 18:59:14 >

• benim felsefem ' arap atı son 200 metrede çoşar 'dı yani nisan mayıs aylarında ( herkesin gevşediği aylar) asıldım derslere bayada etkisi oldu ha şimdi yatıyım son aylar çalışıyım demek deil bu şimdi ılık ılık mat 2 ye bak mat 1 i hallet şimdiden bnm tavsiyem budur
  • Teşekkürler
    güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

ÖSS'de her yıl ne tür soru çıkacağı belli olmuyordu. Yeni YGS-LYS'de de böyle olacak. Bundan dolayı sınavda benim gibi yamulmamak için:

• İyi bir konu çalışmasından sonra bol ve değişik kaynaklardan soru çözmek önemli.

Ben hep, sadece tekdüze yayınlar çözdüm: Güvender ve alt yayınları (FEM, Körfez, Zirve vb.). Soru stilleri hep aynıydı. Hiç öyle Uğur'a, Final'e, Fen Bilimleri'ne vb. bakmadım. Ama yanlış bir çalışma stratejisiymiş, bunu anladım.

• Çıkmış ÖSS sorularına aldanılmamalı.

ÖSYM'nin sitesinden PDF hâlinde indirilmiş geçmiş ÖSS kitapçıklarından veya soru bankalarından çıkmış ÖSS sorularına çözünce soruların çoğunun basit olduğunu göreceksin. ÖSS, "soruların zorluğu" olarak düşünürsek genel olarak basit bir sınav. Ama evde çözmekle sınav anında çözmek bir değil. Bu dershane denemesi olsun, gerçek ÖSS olsun, farketmez. Sınav anı bambaşka. Ayrıca ÖSS, %100 basit sorulardan oluşmuyor. Arada seçici sorular da mutlaka var.

• "Zor soru - kolay soru", "sık çıkan konu - çıkmayan konu" gibi ayrımlar yapılmamalı.

O çıkmış ÖSS sorularına baktıktan sonra deneme sınavlarında, test kitaplarında veya başka kaynaklarda gördüğün zor sorular için "ÖSS'de nasıl olsa bu kadar zor soru gelmiyor. Boşver." diye düşünme sakın. O boşverdiğin soru gibi veya daha da zoru ÖSS'de karşına çıkabilir. "Zor soru - kolay soru" ayrımı yapılmadan her soruyu çözmeye çalışmanı, yapamadığın vakit mutlaka öğretmene veya başka bilene sormanı öneririm.

Kitaplarındaki, deneme sınavlarındaki, dergilerindeki zor, uğraştırıcı, orjinal sorularıyla meşhur Uğur/Uğurder, Fen Bilimleri, Final/FDD gibi yayınlarla mutlaka ilgilen.

Aynı şekilde çıkmış ÖSS sorularına baktığında çıkmadığını veya çok ender sorulduğunu gördüğün konuları sakın boşverme. Yeni YGS-LYS sisteminde soru sayısı zaten önceki ÖSS sistemine göre daha da fazla. Artık bu artan soru sayısından ötürü sorulmamış veya ender sorulmuş konulara yer ayırma olasılıkları çok yüksek, zaten her yıl veya çoğu yıl sorulmuş konularda ise daha fazla ayrıntıya yer verme olasılıkları da yüksek.

• Hedefini, istediğin mesleği; bundan dolayı hedefindeki puan türü; bundan dolayı da en çok ağırlık vermen gereken, önemli testleri iyi belirle.

Ben de tekrar gireceğim bu yıl bu arada. (2. girişim olacak.)

• Döktürmüşün gene teo

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz c

sosyal hayatın bitecek, asosyel olacaksın, sabahtan akşama kadar evde ders çalışacaksın, arkadaşların horul horul uyurken sen sabahın köründe kalkıp dersaneye gideceksin, tatilin olmayacak inek gibi ders çalışacaksın, ders yemek tuvalet ders uyku yemek ders tuvalet.. .. sonra ilk bahar gelecek sen hala ders çalışıyo olacaksın, millet hatunlarla ortam yaparken sen ders çalışacaksın.. psikolojin bozulacak, sinir stres artacak, kısaca iğrenç bir sene geçireceksin.

ama sonunda mutlu sona ulaşacaksın üniversiteyi kazanacaksın, ama bu sadece 3 ay sürecek üniversiteyi kazandığın için 5 yıl yan gelip yatacağını düşüneceksin ama nah yatarsın 5 yıl boyunca piskopat hocalarınla uğraşacaksın sinir stres hiç bitmicek

herneyse başarılar dilerim.

Bunun gibi yazilara inanip moralini bozma. Sosyal hayatindan odun vermeden, gayet ortamlara takilarak, icerek 1 yil gecirip sonunda beklediginden yuksek bi' puan da yapabilirsin. Calisma sekline falan bagli. OSS oyle denildigi gibi tum hayati ..ken atan bi' sey degil. Bilhassa benim en iyi yillarimdan biriydi. Buyutmeyin bu kadar gozunuzde.

• Teşekkürler hepsini tek tek okudum
    sosyal hayatımı bitirmiycem tabi ama biraz kısıcam tabi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.