Şimdi Ara

Tecrübesi olanlar bi bakabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracıma pioneer x1650ub teyp aldım fakat araçta tiz çok yüksek ayarlarını yaptıgımda basslar bile tiz vuruyor veya cızırtı yapıyor istediğim şey galiba Caddy'lerde sadece kapıda hoparlör var 2 adet o sesi yakalayabilsem bana yetecek ama arabamda bagaj üstünde 2 hoparlör ön kapıda 2 hoparlör ön konsolun üstünde 2 tweeter var o sesi alamıyorum pioneer bass takımı amfisiz kullansam yararı olur mu yoksa pioneer hoparlör işimi görür mü teşekkürler

• Güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç ne hoparlörler ne?
    *Bass ayarı asla tiz ses seviyesinde değişikliğe sebep olmaz.
  • SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    Polo Classic arkada 13cm pioneer hoparlör var öndekiler hakkında tam bilgim yok ama 16cm. Bassları nasıl anlatayım sanki tenekeye vururmuş gibi ses geliyor çok hafif kalıyo. Amfisiz temiz bass alma şansım yok mudur 2005 sonrası arabalarda fabrika çıkışı amfi mi var bu durumu anlayamadım aslında yani onlarda ses gayet temiz ve net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mahr -- 11 Haziran 2014; 23:16:55 >
  • Yeni araçlarda genellikle 17cm kullanılıyor.bunlar görece büyük sayılabilecek hoparlörler. akustik ayarlamalar da yapılarak uygulandıklarından özellikle düşük ses seviyelerinde sınırlı güçlerine rağmen derin bass sesler üretebilirler. Çoğunlukla yüksek ses seviyeleri verimsizdir. Hatta birçok VW teybi yüksek seviyelerde distorsiyonun önüne geçmek için sürekli Bass sinyalleri zayıflatır.Ses sona yaklaştığında az önceki Basslardan eser kalmaz. sistemi iyileştirmek için yapabileceğiniz şeyler çok çeşitli tabii..
  • SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    arkada bagaj üstünde 13cm'e uygun delikler var orayı orjinali bozup deldirmek istemiyorum oval taktır diyenler oldu. Ön kapılara pioneer 17cm taktırsam tweeterlarımı değiştirsem acaba umduğumu bulabilirmiyim? Hatta arkadakileri de yenileyebilirim. Teybimin yeterli olduğunu söylediler. Bir de hoparlörlerin wattlarının birbirirleriyle aynı olması gerektiğini duydum arka ve önlerin yani bu doğrumudur. Üstad senin de tavsiyeni almak isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mahr -- 12 Haziran 2014; 0:03:14 >
  • Görmeden birşeyler söylemek çok zor ama arkadakilerin bağlantıları kontrol edilip kusursuz olmaları sağlandıktan sonra değiştirilmelerine bence gerek yok. Hasarlı çok eski sahte falan değillerse tabi.
    Öndeki 17 cm yuvalar büyük avantaj. Buradaki orj. hoparlörler çok kaliteli ürünler değillerdir genellikle. Bu yuvalara bu ebatta Pioneer ya da Sony nin Koaksiyel ya da Komponent lerinden bir çift güzelce bağlanırsa ben gayet iyi çalar diyorum. Bahsini ettiğim markalar özellikle bu konuma özel üretildiklerinden hem dar sepetli hem de suya dayanıklıdırlar. Başka markalar da tercih edilebilir tabii.

Sistemdeki tüm hoparlörlerin bire bir aynı giriş güç seviyesine sahip olması gerektiği ise boş laftır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 12 Haziran 2014; 0:14:29 >
  • Çok teşekkür ederim peki koaksiyel veya komponentin farkı olur mu hocam?

• Mahr kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Evet fark olur. Komponentlerde Tizler kulağa daha uygun açıyle yerleştirileceğinden çalınan müziğin sahnesi daha geniş olur. Bu akustik bir terimdir. Bu benim için çok öneli değil derseniz Koaksiyeller de güzel çalarlar.Filtre içermediklerinden ses şiddet seviyeleri toplamda biraz daha yüksektir.
  • Anladım çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun hocam son bir sorum olacak bunlardan amfisiz verim alınabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mahr

Anladım çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun hocam son bir sorum olacak bunlardan amfisiz verim alınabilir mi?

Rica ederim ben yardımcı olmaktan keyif duyarım. Ama verim konusu çok göreceli. Çift bass lı her birini 500rms ile besleyen birinin yetersiz dediğini duyduğum da oldu,13cm lik kolonlar çok ses çıkarıyo diye söktürmek istiyorum diyeni duyduğum kulaklarımla. O nedenle net birşey söyleyemiyorum. Normalde teybinizi sürekli son ses seviyelerine yakın kullanan biri değilseniz alınır. Yok ben %80 volumlerden aşağı gezinmem diyosanız size yetmeyebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 12 Haziran 2014; 0:39:01 >
  • O zaman bana yeter herhalde

http://www.atakantuning.com/Pioneer-TS-G-172-Ci-165-cm-2-Yollu-Mid-Bass-Takimi,PR-375.html

Linkteki set uygun olur mu sizce teybim pioneer x1650ub

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.