konuyu yanlış yre açtım biliyorum ama napayım ortaokullar bölümünde cevaplayan az kişi var bide siz daha iyi bilirsiniz denyimlisiniz
bn ted koleji tam eğitim burs sınavına girdim ve bekliyom sunucu dereceye girenlere mülakat soruları soracaklar
bir yerde ve ted başvurusunda yazıyodu
1928’den günümüze Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türk Eğitim Derneği’ne bağlı hizmet veren 25 TED Okulu bulunmaktadır.www.turkegitimdernegi.org.tr adresinden TED Okulları listesine ulaşabilirsiniz. Tam Eğitim Bursu (TEB) Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi tarafından verilen; başarılı ancak maddi imkanları yetersiz olan öğrencilerin öğrenim masraflarının üniversite eğitiminin sonuna kadar karşılanmasına yönelik bir burstur. Tam Eğitim Bursu, destek verilen öğrencilerin eğitim ücretleri, servis ücretleri, yemek giderleri, giyim giderleri, kitap-kırtasiye harcamaları, cep harçlıkları ve yatılı okullarımızda okutuluyor olması halinde pansiyon giderlerinin üniversite eğitiminin sonuna kadar karşılanmasını kapsamaktadır.
Tam Eğitim Bursu alan öğrenciler öğrenimlerinin üniversiteye kadar olan kısmını TED Okullarında yatılı ya da gündüzlü olarak sürdürmektedir. Tam Eğitim Bursu sistemine yazılı sınav ve ev ziyareti-mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşan bir süreçle öğrenci alınır. TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ TAM EĞİTİM BURS SİSTEMİYLE İLGİLİ BİLGİLER TEMEL İLKE ve KURALLAR Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi – Burs Birimi Kızılırmak Cad. No: 8 Kocatepe/ANKARA – teb2014@ted.org.tr Tam Eğitim Bursu (TEB) Sınavı Başvuru Koşulları TEB Sınavına başvuracak adayların; T.C. vatandaşı olması, 2013-2014 öğretim yılında 5,6, 7 ve 8. sınıfa devam ediyor olması, Öğrencinin “bitirdiği son sınıfa ait yılsonu karnesinde” yılsonu başarı ortalamasının 85 ve üzerinde olması, Ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe kesinlikle ihtiyaç duyması(Ailenin aylık toplam geliri en fazla 2200 TL olabilir.), koşullarına uygun olması gerekmektedir. Ev Ziyareti ve Mülakat 5 Nisan 2014 Cumartesi günü yapılacak olan yazılı sınavda, Türk Eğitim Derneği Burs Birimi tarafından mülakat aşamasına geçmesi uygun görülen öğrenciler Mayıs ayından itibaren telefonla aranacak ve mülakat yapmak üzere evlerinde ziyaret edilecektir. Mülakat aşamasında da yeterli bulunan öğrenciler Türk Eğitim Derneği Burslu Öğrenci Tespit Komisyonu ve Yönetim Kurulu Kararıyla burs almaya hak kazanır. Öğrenci değerlendirmeleri kontenjanlarımız dahilinde ve okulların öğrenci alım prosedürleri dikkate alınarak gündüzlü/yatılı eğitim almak üzere yapılmaktadır.
Önemli Not: Başvuruda seçilen sınav merkezi bilgisi öğrenim göreceğiniz TED Okulu anlamına gelmemektedir. Yalnızca sınava gireceğiniz il/ilçe bilgisidir.