Şimdi Ara

Tehlikeli Yazılım Koruma Metotları ve Programları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar, siber güvenlik konusu gerçekten son derece önemlidir. Gelecekte devletlerin ve silahlı kuvvetlerin başarısı siber savaşa hazırlık ve siber savunma yetenekleri ölçüsünde olacaktır. Siber Dünya Savaşı başlamıştır. İçtenlikle söylüyorum, bu konuya çok çok önem veriniz…
    Ağırlıklı olarak Siber Güvenlik konularını araştırıyorum. Bu kapsamda dergi, makale ve siteleri inceliyor, güncel gelişmelerden sizleri de haberdar etmek istiyorum. Bu vesile ile sizlere tehlikeli bir güvenlik açığından bahsedeceğim. FREAK adlı bu açık aslında uzun zamandır biliniyordu. Fakat Windows sistemlerinde de tehdit oluşturduğu Nisan 2015’de tespit edildi. FREAK bir SSL (Secure Socket Layer)/TSL (Transport Layer Security) şifreleme anahtarının genellikle kullanılan 2048 bit anahtardan çok daha zayıf olan 512 bit anahtara düşürülmesine sebep olabilir. Android ve Apple ile Windows’u da etkilemektedir.
    Saldırının gerçekleşebilmesi için açığın hem kullanıcının bilgisayarında, hem de bağlanılan HTTPS sitesinde bulunması ve sitenin zayıf bir şifreleme anahtarı kullanması gerekiyor. RSA-EXPORT anahtarlarına yapılan bir saldırı olan FREAK, trafiği izleyenlerin veri akışına istediği zararlı paketleri ekleyebilmesine olanak tanır. Not: 512 bir RSA demek 40 bitlik simetrik anahtar ile şifrelemek demektir…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalyon1510 -- 6 Temmuz 2015; 14:10:29 >

• Evet bu sabah ev ağıma siber saldırı aldım birçok farklı IP üzerinden ağda 4 adet cihaz bulunuyordu hepsini sıfırlamam gerekti modem dahil bundan sonra güvenliği en üst düzeye çıkaracağım
  • Tehlikeli yazılımlar ve korunma metodları ile ilgili katkılarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz. Bu kapsamda güvenlik ile ilgili hususlarda bilgilendirmeye devam ediyorum.

Ddos Saldırıları

Önemli tehditlerden biri olan Ddos (Dağıtık Hizmet Dışı Bırakma) çoklu sistemlerde hedef sistemin kaynakları ya da bant genişliği istilaya uğradığı zaman oluşur.

Bunlar genellikle bir veya birden fazla web suncusudur. Kötü amaçlı yazılımlar Ddos saldırı mekanizması taşıyabilir.

En iyi bilinen örneklerden biri My Doom virüsüydü...

Ddos saldırılarına karşı kullanabileceğimiz araçlardan biri "Harpp Ddos Mitigator" Persistent Threat (APT) seviyesindeki dinamik ve karmaşık DDOs saldırılarına karşı akıllı bir kalkan olarak tasarlanmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UltimateEchelon

Evet bu sabah ev ağıma siber saldırı aldım birçok farklı IP üzerinden ağda 4 adet cihaz bulunuyordu hepsini sıfırlamam gerekti modem dahil bundan sonra güvenliği en üst düzeye çıkaracağım

herhangi bir koruma programı varmıy dı?=
  • kmlhyt kullanıcısına yanıt
    Firewall programları ile bilgisayara uzaktan girilmesini önleyebilirsiniz ama modeme girilmesini önlemek zor. Modeme girmesini önlemek için En etkili çözüm arayüze şifre koymak ve modem arayüzünde firewall varsa aktifleştirmektir.Bunlar çok büyük bir koruma sağlamaz maalesef.Bilgisayara uzaktan girilmesini önlemek için COMODO Firewall gibi programlar kullanabilirsiniz.Comodo firewall konusunda en iyilerdendir.Ücretsiz ve türkçedir.Antivirüs ile birlikte isterseniz comodo internet security kullanabilirsiniz.Antivirüsü de iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abrkackl

Firewall programları ile bilgisayara uzaktan girilmesini önleyebilirsiniz ama modeme girilmesini önlemek zor. Modeme girmesini önlemek için En etkili çözüm arayüze şifre koymak ve modem arayüzünde firewall varsa aktifleştirmektir.Bunlar çok büyük bir koruma sağlamaz maalesef.Bilgisayara uzaktan girilmesini önlemek için COMODO Firewall gibi programlar kullanabilirsiniz.Comodo firewall konusunda en iyilerdendir.Ücretsiz ve türkçedir.Antivirüs ile birlikte isterseniz comodo internet security kullanabilirsiniz.Antivirüsü de iyidir.

Ben olup olmadıgı sordum sadece. Ama sen baya açıklmamışsın. Bilgim dahilinde olan şeyler. Yinede teş ederim. Saüol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son siber saldırılar ne denli tehdit altında olduğumuzu ortaya çıkardı. İsrailin geliştirdiği yeni bir yöntem. BITWHISPER. Aralarında ağ bağlantısı bulunmayan ve birbirine en fazla 40 cm. Mesafedeki 2 bilgisayar arasında, bilgisayarların yaydığı ısıyı kullanarak veri aktarımı yapabilmeye imkan sağlıyor. Dikkat!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalyon1510 -- 10 Şubat 2016; 23:39:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.