Şimdi Ara

Tek 16 Gb lık mı Çift 8 Gb lık mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
25.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bellek ne kadar fazla o kadar iyi denecek bir parça değildir. Sistemin ihtiyacina yetecek belleginiz varsa fazlasi hicbir ise yaramaz. Gunumuzdeki hicbir sistem 32 gb in bile yetmeyecegi bir gune kadar yaşamayacak zaten. Çok yanlis dusunuyorsunuz. Ha render varsa isin icinde o zaman 32 de olur 64 de olur 128 de olur. O baska bir konu zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basit bir ev kullanıcısı dahi aynı anda birden fazla uygulama kullandığı bir zamanda RAM miktarı cidden önem kazanıyor, insanlar artık 2000 li yıllardaki gibi oyun oynarken sadece oyun çalıştımıyor PC lerinde 8-16 çekirdekli işlemciler var artık arka planda oyun oynarken çok farklı uygulamaları da çalıştırıyor insanlar video yayın diye bir teknoloji var en basitinden, buda ister istemez RAM boyutunun da yüksek olmasına itiyor insanları.. Ama sözlerimi sanırım yanlış anlıyorsunuz..

" Bütçe olarak müsait ise kullanıcı bu konuda bir sıkıntı yaşamıyorsa sistem RAM slotlarını mümkün olduğunca büyük ve yüksek frekanslı RAM ler ile doldurmalı, ama söz konusu belirli bütçeyle en iyi sonucu almak ise o zaman kullanım amaçlarına göre yönleceğiniz donanım türü değişir.. ki bu başlık da arkadaşımız sorduğu soru TEK 16 mı 2 *8 mi, ben olsam tek 16 alırım çünkü çift kanal RAM in getirisi aman aman olmaz tıpkı Cross Fire ve SLI örneklerinde olduğu gibi ama TEK 16 nın yanına bir zaman sonra alacağınız 2. 16 hem çift kanal hem 32gb gibi bir getirisi olur dedim ben"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 7 Ocak 2018; 2:6:36 >

• TURK-ŞAD kullanıcısına yanıt
    Bir ev kullanicisi istedigini yapsin 32 gb dan fazlasina ihtiyac duydugu vakit sistemi zaten tarih olmuş olacaktir veya ddr 5 e yukseltecektir. Ddr3 anakarta 4 gb lik ram takilsa dediginiz dogru olabilir ama 8 gb lik ram takmanin yani 32 gb ile limitlenmenin öyle bir etkisi olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 7 Ocak 2018; 3:0:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz demek istediğimi hala anlamadınız, inandığınız bilgi istikametine çekiyorsunuz diyualoğu ..Mesele ihtiyaç duyup duymamak değil..Siz başlığa ve başlıkda ki soruya odaklanın.. Tek mi Çift mi ? soruyu anlamamışsınız ki..!!

Adam 16gb alıcam diyor tek mi olsun çift mi diyor... siz kalmışsınız 16 ya ihtiyaç yok diyorsunuz..

Saygılar ..Selametle...
  • TURK-ŞAD kullanıcısına yanıt
    çift kanal olayı aslında performansı bayağı etkiliyor 32gb gereksizliğini de söylemeye gerek yok bu sanki 6gb ramli telefonlar gibi gereksiz bir durum oluyor.(6gb ram ile Uygulamalar arası hızlı geçiş aman ne önemli)

Pc oynarken arka planda youtube ile şarkı açıyorum,facebook ilede arkadaşlarla konuşuyorum.Rust gibi ram sömüren bir oyunda bile 16gb ram yeterli geliyor.Performanstan veya paradan feragat etmeye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 10 Ocak 2018; 12:10:5 >
  • Simetrik, asimetrik...

RAM hem çift kanal kullanılır... Performans açısından...

İntel performans bir ara bunun 3'lüsünü "triple" denemişti... Millete sattı bilgisayarları, sonra ne oldu bilmiyorum...

Yani RAM'da çift her zaman iyidir... Güzeldir...
  • Şuan bu başlık altında çiftmi iyi tekmi iyi mevzusunu konuşmuyoruz, günümüz oyunları artık FULL HD den yavaş yavaş 4k ya doğru yol almaya başladı, artık konsol veya PC de yavaş yavaş 4k piyasayı ele geçiriyor. öyle olunca yüksk çözünürlükler de haliyle sistem bellek boyutu büyük önem kazanıyor, 8gb sistem belleği artık giriş seviyesi oldu bunun altı kabul edilemez bir hal oldu, haliyle min. sistem belleği 16gb tavsiye ediliyor, sistemin genel başarım performansı açısından (4k da)..

Şimdi bu kısa özetten sonra Teoride ÇİFT kanal tek kanaldan QUAD CHANNEL da (4 Kanal)da 2 kanaldan daha iyi performans vermesi gerekiyor.(ki ben X79 anakart ile i7 3820 sistem kullanıyorum) pratikte bu böyle olmuyor malesef zateen yapılan tüm gerçek hayat testleride getirisinin o kadar woooww dedirtcek kadar olmadığını net ortaya koyuyor kıssa bir araştırmadan sonra görebilirsiniz bunu.. Önümüzdeki yaz DÜNYA KUASIN dan sonra 4k artık Global olarak ana karakter haline dönüşecek, yanı ounlar filmler tv yayınları 4k olacak yavaş yavaş.. hal böyle olunca bizde sistem bellek boyutunu kesinlikle yüksek tutulması sistemde oluşacak dar boğazlara karşı bir yatırım tedbir olarak büyük tek kanal alın sonrada yanına bir tane daha alın hem Anakart üzerindeki ram slotlarını daha verimli kullanır hem sistem performansını yukarı taşır geleceğe dönük olası yatırım yapmış olursunuz diyoruz...

Özetle başından beri söyldiğim şey şu

1- Dual Channel Single channel arasında performans farkı çok fazla değildir.
    2- Sistem bellek büyüklüğü sistem darboğazına karşına daha verimli bir çözümdür.
    3- Teori ile pratik hayat aynı neticeyi vermiyor. Sistem bileşenlerinin hızlı ilerlemesine karşın yazılım ayağının ağır takip etmesinden dolayı vaad edilen performansı göremeiyorsunuz..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.