Şimdi Ara

Tek Anahtar İle 2 lamba kontrol etmek yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
9.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacaktı iki lambayı, tek bir anahtar ile bir lambayı yakıp diğerini nasıl söndürebilirim devreyi çizebilirmisiniz acil lazım .
    Birde devrenin adı nedir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tek Anahtarla 2 Lambayı Kontrol Etme Tesisatı

Günümüzde evlerde ve iş yerlerinde aydınlatma sistemlerini daha pratik hale getirmek için çeşitli teknikler kullanılmaktadır. Bu teknikler arasında, tek bir anahtar ile iki lambayı kontrol etme tesisatı da oldukça yaygındır. Bu tesisat sayesinde, kullanıcılar tek bir anahtar üzerinden iki farklı lambayı açıp kapatabilir, ışık yoğunluğunu ayarlayabilir ve enerji tasarrufu sağlayabilirler.

Tek Anahtar İki Lamba Tesisatı Nasıl Çalışır?

Tek anahtar iki lamba tesisatı, iki lambanın aynı anda veya ayrı ayrı kontrol edilmesini sağlayan bir elektrik devresidir. Bu tesisatta, anahtar bir anahtarlama anahtarı olarak görev yapar ve elektrik akımını iki ayrı devreye yönlendirir. Her devre, bir lambaya bağlıdır. Anahtar açıldığında, elektrik akımı her iki devreye de yönlendirilir ve her iki lamba da yanar. Anahtar kapatıldığında ise elektrik akımı kesilir ve her iki lamba da söner.

Tek Anahtarla 2 Lambayı Kontrol Etme Tesisatı Kurulumu

Tek anahtarla 2 lambayı kontrol etme tesisatı kurulumu, elektrik konusunda bilgi ve deneyim gerektiren bir iştir. Bu nedenle, tesisatı kendiniz kurmayı düşünüyorsanız, bir elektrikçiden yardım almanız önerilir. Tesisatın kurulum aşamaları genel olarak şu şekildedir:

• Ana elektrik panelinden lambalara giden elektrik kablolarının çekilmesi
    • Anahtarın anahtar kutusuna yerleştirilmesi
    • Elektrik kablolarının anahtar ve lambalara bağlanması
    • Tesisatın test edilmesi ve devreye alınması

Tek Anahtarla 2 Lambayı Kontrol Etme Tesisatı Avantajları

Tek anahtarla 2 lambayı kontrol etme tesisatı, kullanıcılara birçok avantaj sağlar:

• Kolaylık: Tek bir anahtar üzerinden iki lambanın kontrol edilmesi, pratiklik ve kullanım kolaylığı sağlar.
    • Enerji Tasarrufu: Kullanıcılar, ihtiyaçlarına göre sadece bir lambayı yakarak enerji tasarrufu sağlayabilirler.
    • Esneklik: İki lambanın ayrı ayrı kontrol edilmesi, aydınlatma ihtiyaçlarına daha fazla esneklik sağlar.
    • Maliyet Etkinliği: Tek anahtar iki lamba tesisatı, maliyet açısından da avantajlıdır.

Tek anahtarla 2 lambayı kontrol etme tesisatı, evlerde, iş yerlerinde ve diğer birçok alanda aydınlatma sistemlerini daha verimli ve kullanışlı hale getiren bir çözümdür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: polat0660

Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacaktı iki lambayı, tek bir anahtar ile bir lambayı yakıp diğerini nasıl söndürebilirim devreyi çizebilirmisiniz acil lazım .
    Birde devrenin adı nedir ?

devreye gerek yok.3 konumlu anahtarlar bolca satılıyor hemde binbirçeşit.3 konumlu anahtar ortada iken açık devredir,yukarı basınca bir lambayı yakar,aşağı basınca birinci lambayı söndürür diğerini yakar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • polat0660 P kullanıcısına yanıt
    özel bir ismi var mı bilmiyorum ama en basit haliyle böyle
  • komütatör anahtarı ile

• quote:

Orijinalden alıntı: marsgunu

özel bir ismi var mı bilmiyorum ama en basit haliyle böyle
    ekrem3457 Sorunumu Çözdü

Teşekkürler Herkese Hayatınızdan 5 dakkanızı bana ayırdığınız için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polat0660 -- 25 Ekim 2013; 22:12:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.