Şimdi Ara

Tek çekirdekli işlemcimi çift çekirdekliye dönüştürmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar... Daha 1 yılını doldurmayan bilgisayarımla ilgili temel sorunumu bir türlü çözemedim. Photoshop ve Coreldraw gibi çizim programları kullanıyorum ve azıcık kapsamlı dosyalarda her seferinde kitlenip kalıyorum... 512 olan rami 1024'e yükselttim ve yine de olmadı. ekran kartım da yok yani onboard... şimdi benim merak ettiğim şu: Asus M2V-TVM anakartım var ve buna da AMD Athlon 64 3200 2.00 Ghz işlemci koyulmuş... Anakartımı veya başka birşeylerini değiştirmeden işlemcimi çift çekirdeğe dönüştürebilir miyim? Ekran kartı ekleyebilir miyim? Bunları yaparken başka şeyleri de değiştirmek zorunda mıyım değil miyim bilemiyorum... İşin özü bilgisayarım normal kullanımlarda iyi ve de amd işlemcilerin hiç de fena olmadığını duyarak almıştım bu bilgisayarı. şimdi pek fazla maddiyata yüklenmeden bu durumdan kurtulmanın modifiye seçeneklerini arıyorum... Bilgi sahibi olan admin ve arkadaşların cevaplarını bekliyorum... Herkese iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sauber55sauber -- 5 Aralık 2007; 16:36:36 >

• eğer çift çekirdeli sisteme geçmek istiyorsan sadece işlemcini değiştirmen gerekiyor onboard vga kartının da kullandığın programlarda çok etkisi var eğer sadece program içinse sadece ekran kartı al ama yok çitft çekirdekli isterim dersen işlemcini değiştir ama yine kilitlenmeler ya da donmalar yavaşlamalar olacaktır ancak sadece ekran kartını takrsan bu iş çözülür işlemcinde bunu kaldırır kolay gele oyle bı yontem de kesinlikle yok işlemciyi değiştirmeden çekirdeğini yükseltemzssin sadece over-lock yapark işlemci hızını değiştirirsin (hız=performans)
  • eğer anakartın core2 duo yada dual coreyi desteklerse olur desteklemezse anakart yeni almanız gerekecek
  • Öncelikle teşekkür ederim cevabın için... fakat şu konuda yanlış anlaşıldım sanırım . İşlemciyi değiştirmeden çift çekirdeğe dönüştürmek gibi birşey geçmemişti aklımdan... Öğrenmek istediğim sadece çift çekirdek işlemci alırsam anakartıma uyar mı sorusunun cebabıydı. bunu da öğrenmiş oldum böylece ama madem işlemcin iyi diyorsun öncelikle bir ekran kartı alarak sorunu çözmeye çalışacağım.. o da olmazsa işlemciyi değiştireceğiz artık... Teşekkürler cevabın için...
  • Birşey Deil Yardımcı Olabildiysek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sauber55sauber

Öncelikle teşekkür ederim cevabın için... fakat şu konuda yanlış anlaşıldım sanırım . İşlemciyi değiştirmeden çift çekirdeğe dönüştürmek gibi birşey geçmemişti aklımdan... Öğrenmek istediğim sadece çift çekirdek işlemci alırsam anakartıma uyar mı sorusunun cebabıydı. bunu da öğrenmiş oldum böylece ama madem işlemcin iyi diyorsun öncelikle bir ekran kartı alarak sorunu çözmeye çalışacağım.. o da olmazsa işlemciyi değiştireceğiz artık... Teşekkürler cevabın için...

bende aynısını yaptım

amd 3500den 4800 çift çekirdeğe geçtim

ama performansta hiçbişey değişmedi

bence sakın masraf yapma

ekran kartı al yeter bence

ben ekran kartı almadım ama bu gidişle alııcam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.