Şimdi Ara

Tek yazmalık SSD geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Taşınabilir medya ortamları tarihinde USB bellekler, HDD ve SSD dönemleri ile birlikte tek yazmalık sürücülere veda etmiştik. Ne var ki sürekli yazma işiyle uğraşmayan ve uzun süreli veri saklayacaklar için bir alternatif olabilir. 

Tek yazmalık SSD devri

Verbatim tarafından Japonya’da tanıtılan tek yazmalık SSD sürücüsü 128GB kapasiteye sahip. USB 3.2 Gen 1 Tip-C üzerinden bağlantı kuran ürün 540MB/s okuma hızlarına, 180MB/s yazma hızlarına ulaşıyor. 

Ayrıca Bkz.DDR5 belleklerde ilk kez 10000Mbps barajı geçildi

Sürücüyü kullanabilmek için Windows 10 veya Windows 11 işletim sistemi, x86 ve 64-bitlik bir işlemci, Microsoft .NET Framework 4.8 veya üzeri sürümlerin kurulmuş olması gerekiyor. Fiyatı açıklanmayan sürücü 10 yıl garanti ile gelecek. 

SSD sürücülerde okuma ve yazma hızlarının sürekli geliştiği bir dönemdeyiz. Bununla birlikte sadece veri taşımak için SSD sahibi olmak isteyenler düşük bir ücret karşılığında bunu sorun etmeyecektir. 

Kaynak:https://www.techpowerup.com/294471/verbatim-launches-write-once-ssd-in-japan

• Bu haber şu demek; Yanlış veri yazdınız diyelim, silip tekrar yazamayacaksınız, ssd çöpe gidecek.
    Tek yazmalık ssd nin eski teknoloji olan cd-r' ler gibi ucuz olması lazım ki bir hata olasılığı olduğunda çöpe gittiğine acımayasın, kaldı ki ben ucuz olmasına rağmen cd-r ler bile çöpe gittiğinde üzülürdüm.
  • Bu haber şu demek; Yanlış veri yazdınız diyelim, silip tekrar yazamayacaksınız, ssd çöpe gidecek.
    Tek yazmalık ssd nin eski teknoloji olan cd-r' ler gibi ucuz olması lazım ki bir hata olasılığı olduğunda çöpe gittiğine acımayasın, kaldı ki ben ucuz olmasına rağmen cd-r ler bile çöpe gittiğinde üzülürdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 4 Mayıs 2022; 14:29:34 >
  • Tek yazmalık ssd ya film ya da oyun sektöründe mantıklı olabilir diyeceğim ama internetten izleme/indirme kolaylığı varken fiziki bir medya nın avantajı olacağını sanmam

• Coinler yanlışlıkla silinmesin diye kullanılabilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 4 Mayıs 2022; 15:4:47 >
  • Bu hızların daha fazlasına sahip usb bellekler var zaten?

100-200 lira olmadığı sürece çok da anlamlı olacağını sanmıyorum.

• khanstern kullanıcısına yanıt
    Bu ürün zaten arşivleme yapan kişiler için. Silinmemesi gereken verileri saklama amaçlı.vBir film yapım şirketi düşünün. Yanlışlıkla biri delete'e bastı gitti bütün filmler. Sıradan bir kullanıcı için tabii ki gereksiz.

• Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Hocam 100 liranın 7 dolar bile etmediğinin farkındasın değil mi? Eski 100 lira ile karıştırdın herhalde :) En iyi ihtimalle 20 dolara çıksa bile 300 oluyor zaten.

• SSD'yi aldığın güne lanet etmek için tasarlanmış bir ürün. Alana hayırlı olsun!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YesimCirakli -- 4 Mayıs 2022; 16:17:19 >
  • 128gb olan 150tl olursa alırız sıkıntı yok arşiv için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyper-X H kullanıcısına yanıt
    SanDisk Extreme Pro 800 lira mı ne 128GB olanı. Tek sefer kullanmalık bişey olacaksa fiyatı da ona göre olmalı. Yarı paraya o uğraşıya kimse girmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • amacı gibi kısıtlı pazarı olacak bir ürün. içerik üreticileri hariç pek bir alanı yok. zenginin malı züğürdün klavyesi misali anca boşa yorum yazarız burada.

• yeni nesil belki bilmez ama
    biz konuyu yinede özetleyelim
    CD-ROM = SSD-ROM
    anlayan anladı +1 i çaktı !

• Önce disket vardı, belirli bir sayıda yazar silerdik. Ardından CD geldi, tek yazımlık medyalardı, ardından CD-RW lar, DVD-RW lar geldi. Yeniden yazılabilir medyaları, kısıtılı da olsa yeniden yazılabiliyordu derken usb bellekler, arından da harici sdd vs yeniden yazılaiblirliği yüksek cihazlar çıktı. Bu cihazlardan sonra bu özellikli bir cihazın çıkacak olması garip geldi. Zaten mevcut disklerde de yazma/silme koruması ekleyebiliyorsun... İlginç.

• Verbatim ürüne 10 yıl garanti vermiş ama veri kaybı için garanti vermiyor. İçindeki veri bozulduktan sonra cihazın hala çalışır vaziyette olmasının ne anlamı var anlamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Verbatin neyi amaç edinmek istemektedir ? saçmasapan bir pazar yaratmaya çalışıyor ama boş iş , kimse tek kullanımlık bir ssd yi almak istemez

• Oyunu kurulumu için kullanılabilir bir ürün aslında ama uygun fiyatlı bir üretim lazım bunun için de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada atıkları azaltalım şöyle yapalım böyle yapalım derken… Tek kullanımlık furyasını tekrardan başlatmaya çalışmak büyük bir pazarlama hatası.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ürün çıktıktan 1 yıl sonra firma kaç tane sattığını açıklasa ne iyi olurdu. Bu olmayan sorunlara cevap olacak tek atımlık kurşundan kaç tane satıldı alanlar kim niye aldılar diye bir rapor olsun isterdim. Alanları, nedenleri görünce forumda ne dertler var yaw diye kritik yapardık.

• khanstern kullanıcısına yanıt
    Aslinda kilit ozelligi olacak sekilde yani mekanik bir dugme ile sadece okunabilir moda gecebilecek urunler de olmali guvenlik icin ...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.