Şimdi Ara

Tekke ve zaviyelerin kapatılması hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Osmanlı,Selçuklu,Malay Adaları,Mağrip ve Semerkant-Buhara İslamı en has ve derin islam anlayışlarıydı.

Ama bu hoşgörülü,derin incelikli anlayış maalesef yok edildi.Hafızalardan bir daha geri getirilmemek üzere silindi....

Şimdiki kendine Ehlisünnet diyenler gidip Vahhabilik kırması ve tasavvuf karşıtı,ideolojik bir İslam anlayışını benimsedi.

Sadece Kuran diyerek Entelektüel Selefilik ve herkesi şirkçi,bidatçi yapıştırması yapan Haricilik kırması yeni bir Kurancı hareket bile daha çok destek görüyor artık bu ülkede. ..

http://populerkulturcoplugu.blogspot.com.tr/2015/07/sadece-kuran.html

Bence bu ülkeye yazık oluyor.Diğer yerlerde de durum böyle.Her yere İslam dini yerine İslam ideolojisi hakim oluyor.
    Allah tüm ümmete akıl ve ondan daha çok vicdan versin.. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umberto Eco -- 18 Temmuz 2015; 16:08:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BalaNari

quote:

Orijinalden alıntı: -RUHSUZ

Yav he he. Hep beyin yıkamaydı, dini kullananlar vardı atatürk geldi hoop gerçek islamı getirdi, hiç kimse dini sömürmedi, türkiye nötron çarpıştırarak mars'a yükseldi. yav he he.

Alevisinden, sünnisine hepsine mağdur bırakmıştır. Başta alevileri tabi. Çünkü tekke kültürü alevilerde daha gelişmiştir.

Devrimlerle dalga geçmiş ve 'Türkiye Mars'a yükseldi' diyerek aklınca süreci küçümsemişsin. Bugün Mars araştırmaları yürüten ülkeler 90 yıl önce halihazırda sanayileşmiş olan ülkelerdi. Aynı yıllarda Osmanlı'da değil sanayi tarın yöntemleri dahi doğru dürüst uygulanamıyordu, ülkede doğru dürüst doktor/hastane dahi yoktu. Demiryolları, maden işletmeleri yabancı şirketlerin elindeydi. Bu vaziyette, adeta sürünen bir ülkenin kısa sürede ABD, İngiltere kadar olamasa dahi en azından onlarla kıyaslanabilecek bir duruma gelmesinin yegane sebebi devrimlerdir, ve bu devrimlerin en önemli mimarlarından biri Atatürk'tür. Şayet siz Irak, Afganistan modeli bir ülkede yaşamak istiyorsanız üzgünüm, devrim sizin aleyhinizedir, fakat hemen hemen herkes gibi uygar bir ülkede yaşamak istiyorsanız, devrimlere çok şey borçlusunuz.

Şapka takıyorum modern oluyorum
    Ezanı Türkçe yapıyorum demiryolu kendiliğinden oluyor.

Kemalist qızlar eklesin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -RUHSUZ -- 18 Temmuz 2015; 18:08:00 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BalaNari

quote:

Yav he he. Hep beyin yıkamaydı, dini kullananlar vardı atatürk geldi hoop gerçek islamı getirdi, hiç kimse dini sömürmedi, türkiye nötron çarpıştırarak mars'a yükseldi. yav he he.

Alevisinden, sünnisine hepsine mağdur bırakmıştır. Başta alevileri tabi. Çünkü tekke kültürü alevilerde daha gelişmiştir.

Devrimlerle dalga geçmiş ve 'Türkiye Mars'a yükseldi' diyerek aklınca süreci küçümsemişsin. Bugün Mars araştırmaları yürüten ülkeler 90 yıl önce halihazırda sanayileşmiş olan ülkelerdi. Aynı yıllarda Osmanlı'da değil sanayi tarın yöntemleri dahi doğru dürüst uygulanamıyordu, ülkede doğru dürüst doktor/hastane dahi yoktu. Demiryolları, maden işletmeleri yabancı şirketlerin elindeydi. Bu vaziyette, adeta sürünen bir ülkenin kısa sürede ABD, İngiltere kadar olamasa dahi en azından onlarla kıyaslanabilecek bir duruma gelmesinin yegane sebebi devrimlerdir, ve bu devrimlerin en önemli mimarlarından biri Atatürk'tür. Şayet siz Irak, Afganistan modeli bir ülkede yaşamak istiyorsanız üzgünüm, devrim sizin aleyhinizedir, fakat hemen hemen herkes gibi uygar bir ülkede yaşamak istiyorsanız, devrimlere çok şey borçlusunuz.

Şapka takıyorum modern oluyorum
    Ezanı Türkçe yapıyorum demiryolu kendiliğinden oluyor.

Kemalist qızlar eklesin..

Yoo kendiliğinden olmuyor,şurada anlatmış adam bir kısmının nasıl yapıldığını
    http://divrigidernegi.com/dosya/201309dosya042144891820.pdf

Bu arada tekke ve zaviyeleri,bedevi alfabesini bir daha geri gelmemek üzere tarihin çöplüğüne şutladığı iyi olmuş...

• techkalem kullanıcısına yanıt
    onların derdi başka hocam, orada ne dolaplar dönüyordu kim bilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.