Şimdi Ara

Teknik Direktör Olabilmek için...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sene tekrar üniversiteye hazırlanacak olan biri olarak, bugün düşünürken aklıma geldi bu teknik direktörlük konusu. Acaba lise mezunu olan bir insan, teknik direktör olabilmek için ne gibi yollar katetmeli ? Sonrasında bir yerlere gelme ihtimali nedir, torpil mi dönüyor ? Genelde futbolcular yürüyor bu işte ama Ersun Yanal, Yılmaz Vural gibi örneklerde yok değil.

Fikirlerinizi, bilgilerinizi almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Önümüzde açık bi mourinho örneği var... ama bilmiyorum cevabını :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sufistike

Önümüzde açık bi mourinho örneği var... ama bilmiyorum cevabını :)

Hani ciddi ciddi peşinden gidecek değilim ama merak ettim doğrusu. Biraz araştırdım Besyo'da ilgili bir bölüm olduğunu gördüm, acaba buradan mezun olan Süper Lig'de takım çalıştırabiliyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gungorio

quote:

Hani ciddi ciddi peşinden gidecek değilim ama merak ettim doğrusu. Biraz araştırdım Besyo'da ilgili bir bölüm olduğunu gördüm, acaba buradan mezun olan Süper Lig'de takım çalıştırabiliyor mu ?

bence birden olmaz o çünkü herkes takım çalıştırırdı öyle olsaydı... amatörden falan başlanır heralde menejer oyununa bakacak olursak insan gittiği takımları başarılı yapa yapa yükselir ama günümüzde ümit özat bülent korkmaz bile süper lig takımı çalıştırdıysa hem umut verici hem futbolda jübile yapanlara büyük bi ayrıcalık olduğu görülüyor

• futboldan gelmeyen biri için çok çok zor öncelikle onu söylemek lazım ama teknik direktörlük kursu, lisansı cartı curtu var.

eğer yeteneğin varsa doğru zamanda doğru yerdeysen yükselirsin.

tabi futboldan anladığın kadar ağzın laf yapacak, liderlik vasıfların olacak vs vs bir yığın şey.

tanıdığın varsa anca doğru zamanda doğru yerde bulunma maddesinde sana fayda sağlar diğer vasıfların yoksa kaybolur gidersin istersen fatih terim'in akrabası ol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

bence birden olmaz o çünkü herkes takım çalıştırırdı öyle olsaydı... amatörden falan başlanır heralde menejer oyununa bakacak olursak insan gittiği takımları başarılı yapa yapa yükselir ama günümüzde ümit özat bülent korkmaz bile süper lig takımı çalıştırdıysa hem umut verici hem futbolda jübile yapanlara büyük bi ayrıcalık olduğu görülüyor

Tabii ki zaten öyle amatörden başlıyorsun, belirli yıl çalıştıktan sonra bir üst sertifikaya başvuruyorsun. Zaten benimde burada sormak istediğim şeyin temelinde bu var. Amatörde çalıştıktan sonra direk süper lig sertifikası için mi kursa başlanıyor ? Öyle ise Türkiye'de mevcut mu bu kurslar ?

• Boşver en iyisi hakemlik hem 2. bir işinde olabiliyor hobi gibi hakemlik yapabiliyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hakemlikte torpil ile olunuyor. Tandığım bir kaç tane hakem var eski arkadaşlarım amatör kümede veya 2. 3.liglerdeler. Onlarla arada konuşuyorum "Torpili olanlar süper lige olamayanlar burada kalıyor" diyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: General00

Boşver en iyisi hakemlik hem 2. bir işinde olabiliyor hobi gibi hakemlik yapabiliyorsun.

He iyiymis deyip direk hedef yapmayacagim arastiriyorum hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: General00

Boşver en iyisi hakemlik hem 2. bir işinde olabiliyor hobi gibi hakemlik yapabiliyorsun.

He iyiymis deyip direk hedef yapmayacagim arastiriyorum hocam.

araştır canım bir şey demedik
  • Benim de böyle bir isteğim hevesim yada şöyle diyim hayalim vardı bayağı bir araştırdım TFFnin sitesinde bulabilirsin bazı şeyler bir bak derim.
    Ben başvuruda bulunmuştum sınav ücreti istemişlerdi ilk gidişimde 100 tl felan bende sonra başka bir işe başlayınca gidemedim. Hala da hayalimdir teknik direktör olmak.
    Başka bir yerde de en az 6 yada 8 sene lisanslı topçu olman gerekiyor ve sonra kurslara geçebiliyorsun gibi bişey de okumuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Hakemlikte torpil ile olunuyor. Tandığım bir kaç tane hakem var eski arkadaşlarım amatör kümede veya 2. 3.liglerdeler. Onlarla arada konuşuyorum "Torpili olanlar süper lige olamayanlar burada kalıyor" diyolar.

Bende hif hakemliği yaptım. Arkadaşının söylediklerine imzamı atarım. Bunun en büyük örneği Cüneyt Çakır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.