Şimdi Ara

TEKNOLOJİ FAK. VS MÜHENDİSLİK FAK . (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fen liselerinde dersler mükemmel işleniyor mu sanıyorsun fen lisesinin ve o diğer elit liselerin farkı öğrenci kalitesidir benim gerçekten çok çok kötü derslerindeb sınıfta kimsenin bişi anlamadığı hocalarım da oldu bize derste gösterilen 2+2=4 ise sınavda sorulan 2+2 Nin 5 oldugunu kanıtlayınız kadar saçma idi 400 üzeri alınmasının tek sebebi ordaki öğrencilerin gelecegini düşünmesi bişeyler için çabalamasıdır verilen eğitimin kalitesi değildir özel liseler hariç verilen eğitim yerlerde sürünüyor liselerde bu yüzdende zaten dersanelere bu kadar ilgi var
  • wills kullanıcısına yanıt
    artık en kötü myo okumayınca bile girilmiyor işe sen ne diyon ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: wills

Kardeşim mesleğe giden adam zaten elimde mesleğim garanti olsun diye gidiyor düze gitseymiş o zaman adamlara diploma veriolar kapı gibi bizde ise lise diploması işe yaramayan

Toplumda nasıl bir algı oluştuysa artık şaşıyorum vallahi. Neymiş efendim meslek lisesinden mezun olan adam hiçbir zaman işsiz kalmazmış ve hemen iş bulurmuş, işi garantiymiş falanda filan.

Öncelikle bu düşünceyi aklınızdan çıkarın yok öyle bir dünya. Meslek lisesinden mezun olanların iş konusunda yarısından fazlası armut gibi ortada kalıyor. 30 kişilik sınıftan en fazla 7-8 tanesi meslek sahibi olup bölümüyle ilgili mesleği yapıyor. Meslek lisesinde aslında mesleğe yönelik hiçbir şey öğretmiyorlar daha doğrusu çok az ve çok yüzeysel öğretiyorlar. Meslek öğrenecem diye gidipte 4 sene meslek lisesinde okumanıza gerek yok. Meslek lisesinde 3 senede öğrendiğinizin daha fazlasını 1 ayda sanayide,fabrikada öğrenirsiniz.

Şimdi olay ne söyleyeyim. Meslek mezunu adamın elinde meslek falan olmuyor,bölümüyle ilgili iş bulamıyor. Yani herhangi bir lise mezunundan iş konusunda farkı yok. Fark şurada. Diğer lise mezunları babalar gibi eğitim alıp 300-450 yaparken meslek lisesi mezunları tam anlamıyla ortada kalıyor. Meslek desen yok üniversite desen kazanamamış. Haksızlığın kralına meslek lisesi öğrencileri maruz kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 13 Ağustos 2014; 17:58:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicolai Tesla

quote:

Orijinalden alıntı: wills

quote:

Orijinalden alıntı: Gokenim

Haksızlık değil sen de girseydin meslek lisesine sonuçta size bu hak liseye girerken veriliyor sen seçiyorsun. Doğal olarak bu fırsatı kazanan ya da kaybeden de sen oluyorsun.

Girseydin ne alaka 460 la mesleğe mi gitseydim hayır gene girsinler o bölüme ama bi fark olsun

Sen o "adam"a bakma kardeşim o "adam" hülooğğçu

Bu "ülke"de her şey haksızlıklarla dönüyor. sonuna kadar haklısın ama hala başımızda bu adamcıklar var yapacak bir şeyimiz yok. oy vermeyin kardeşim

Oturduğum ilçede hüloğcu yok hüloğculara %30 oy çıktı son seçimde ama kıyılar bişey değiştirmiyor antalya Muratpaşa dan selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DGS cilere kıl oluyorum nedense
  • quote:

Orijinalden alıntı: RavenoLL

DGS cilere kıl oluyorum nedense

Kim olmuyor ki

• Sen öyle san. Genelde teknik liseler hariç çoğu meslek liseleri son sene staj yaparlar. Ve öğrenci işinde becerikliyse staj yaptığı yerde kalır. Ayrıca makine bölümlerinde çoğu arkadaşım Almanyayı gitti geldi. Onların okulları böyle bir imkan sağladı. Çoğunun da işi hazır okuldan sonra.

Giyim üretimde okuyan bir arkadaşım var, Kuzu Deri'de staj yaptı, adam hala orada çalışıyor. Grafik ve fotoğrafçılıkta okuyan bir arkadaşım Gülaylar'da staj yaptı, orada devam ediyor.

Ayrıca yiyecek içecek hizmetlerinde okuyan ve stajını otellerde yapanları saymıyorum bile.

Yukarıda ek puandan bahsetmişsiniz ama çamur atmadan önce bir araştırın, bize verilen ek puan sadece belli başlı 4 yıllık bölümlerde geçerli. Ben bilişim teknolojilerinden mezun oldum. Sadece bilgisayar öğretmenliğinde ve yönetim bilişim sistemlerinde ek puan alabiliyorum. Mühendisliklerde ek puan yok. Ortak sayılıyor. Ayrıca mtokda da ek puan yok. Çünkü sadece meslek liseliler için açılmış bir kontenjan.

Genellikle 4. sınıf öğrencileri 3 gün staj görür 2 gün okulda ders işlerler. İşlenilen dersler de dil ve anlatım, edebiyat, din kültürü, mesleki ingilizce gibi şeyler. Üniversiteye hazırlanmakta olan birine en önemli senelerinde böyle bi program yaparlarsa çoğu kişi tabi barajı geçemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geleceginmuhendisi -- 14 Ağustos 2014; 11:07:50 >

• Ek puan yok diyorsun da 400 le alan okul 300 le alıyo mtokta bide ek puan mı olsaydı anadolu teknikte fizikte görüyolar kimya da bizden farkları yok okul ortalamalarıda şişirilme biz fen görüyoz anadolu lisesinde diye çok mu iyi biliyoz sanıyosunuz herkes son sene çalışıyor 3 senedir gördüğüm tüm konuları unuttum

• Parasi olup ozel universitede 10k ile 200k nin ayni sinifta olanlari haksiz gormeyip meslek lisesini bitirip belkide gidebilecegi tek yer olan bolumu haksizlik olarak gormek nedir

e o kadar yabancı öğrenci kontenjanları var, kktc için onlar zoruna gitmiyo da kendi ülkenin vatandaşını mı yadırgıyosun?
    Hocam senin dedigin hangi anadolu teknik bilmiyorum.Ben de anadolu teknik mezunuyum girdigim sene sbs ye (biz 95lilere denk gelmişti oks kalkip 2 kere sbs ye girdik neyse) 401 puanim vardi ve iİstanbul'daki cogu anadolu lisesine gidemiyordum puanlar 430dan basliyodu nerdeyse(ki gitmek istesem cevre illerde veya karşıda zaten gidebiliyordum) Benim senemde 440 ile alan yer benden sonraki sene 390 la aldi.Bir sene gec dogmus olsaydim ben de gidebilecektim oraya ya da soyle diyim benden sonraki sene benden dusuk puanla anadolu lisesine giden adamin ondan yuksek puanla anadolu tekniğe giren adama laf soylemesi bos. Ki bizim sınıfa 430 la gelenlerde vardi.Kimi tercih hatasi kimi bilmem ne vs. Derslerimiz anadolu lisesiyle ayni derslerdi 4 sene boyunca sadece ikinci yabancı dil yoktu ustune meslek dersleri vardi neyse mtok olayini teknoloji fakultesini ben de kabul etmiyorum ama yapilan rk haksızlık bu degil dgs olayi KKTC kontejani vs saysam bitmez.
    Benim kanima dokunan şişirilme demen benim diploma notum 73 430 440 la bizim sinifa geleninde 81 di şişirilme dedigin endustri meslek de oluyor. Son sene stajdan tam puan alip hepsi hayatlarinda ilk defa takdir aliyor.Umarim anlatabilmisimdir.

• Matematiğin yazılımla alakası yok demeyin, var. Ama o kadar da çok değil. Algoritmalar da matematik ile alakası var, o kadar. Zaten dünyadaki yazılımcılara bakarsanız hepsi matematik uzmanı ya(!). Sonra ülkede neden yazılımcı çıkmıyor
  • haksızlık felan yok meslek lisesinde ders seviyeleri yerlerde sen bişeyler bilerek mezun olacaksın onun normal mühendislik kazanma ihtimali çok düşük.adam zamanında lise sınavına çalışmamış hata yapmış diye mühendis olamasın mı??okul puanı fazla geliyomuş meslek mezunu adamın açığını biraz okul puanı kapatsın bari.
  • Sen beni çok yanlış anlamışsın. Bende meslek lisesi mezunuyum. Burada meslek lisesini savunuyorum ve acı gerçekleri yazıyorum.
    Senin 3-5 arkadaşın şans eseri bir baltaya sap olabildiler diye meslek liseleri çok iyi diyerek umarım genelleme yapmazsın. O 3-5 arkadaşını bir kenara alıp diğer mezun olanlara bak bakalım, genele bak durum neymiş. O halde bende elit bir öğretmen lisesinden mezun olupta lys de 304 puan yapan arkadaşımı örnek göstererek öğretmen liseleri çok dandik eğitim veriyorlar hiçbiri beş para etmez diyeyim olur mu? Tabiiki olmaz. Birkaç kişiye bakarak asla genelleme yapılamaz. Genel tabloya bakıldığında acı gerçekler tüm çıplaklığıyla ortada.

Benim burada da Elektrik,Makine,Otomasyon bölümlerinden bir sürü kişi okul tarafından yurtdışına gönderildi (dersleri en iyi olanlar gönderildi) 15-20 gün civarı kaldılar. Ama bir şey öğrenemeden nasıl gittilerse öyle geri döndüler. Tatil yapmış oldular yani. Şuan hepsi boş boş piyasada dolanıyor fabrikaların vasıfsız işçi ilanlarına başvuruyorlar(hoş geri dönüş bile yapmıyorlar askerlik şartı arıyorlar). Kimisi ise açıktan okuyup sırf askerliği erteleme ve kısaltma derdinde. Kimisi ise okumayarak ve çalışmayarak birkaç yıl daha baba evinde ekmek elden su gölden baba parası yeme derdinde. Birkaçıda Myo ya gitti okul bitince Allah yardım eder bir şekilde yolumuzu buluruz inşallah diyerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 14 Ağustos 2014; 17:07:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gpdz

haksızlık felan yok meslek lisesinde ders seviyeleri yerlerde sen bişeyler bilerek mezun olacaksın onun normal mühendislik kazanma ihtimali çok düşük.adam zamanında lise sınavına çalışmamış hata yapmış diye mühendis olamasın mı??okul puanı fazla geliyomuş meslek mezunu adamın açığını biraz okul puanı kapatsın bari.

Çok doğru. 2 gram ek puan geliyor ona bile utanmadan laf ediyorlar. Meslek lisesi mezunlarının açığına bakıldığında gelen ek puan o kadar az ki dalga geçer gibi bir nitelikte. O laf ettikleri ek puanın 3 katı gelse gene kapanmaz o açık.
  • quote:

Haksızlık değil sen de girseydin meslek lisesine sonuçta size bu hak liseye girerken veriliyor sen seçiyorsun. Doğal olarak bu fırsatı kazanan ya da kaybeden de sen oluyorsun.

Daha oncedende buna benzer konuda buna benzer bir yorum yazmistin. Arkadasim meslek lisesine giren adam ben ilerde muhendis olayim diye girmiyor. Ilerde teknisyen olmak icin giriyor. Normal duz yada anadolu lisesi öğrencileri ise mühendislik icin giriyor o liseye. Teknoloji Fakültesi mühendis yetistiren bir kurum degil. Ancak teknoloji fakülte mezunlarinada mühendislik ünvanı verilecek. Bu haksizliktir. Çünkü meslek lisesini tercih eden öğrencide ilerde ne olacağına karar vermistir. Diğer liselerden mezun olanlarda kararlarini lise tercihinde vermistir. Kaldi ki ülkede cok fazla mühendis var. Simdi teknisyen kim olacak? Boyle kul hakkina gireceklerine adam gibi mühendis mezunlarina sahip ciksalar. Ama o kadar akil yok malesef yokte. Sonuc olarak tüm mühendislik fakültesi öğrencileri ve mezunları mağdur edilmiştir. Lutfen bilinçsizce yorumlar yapmadan önce biraz düşünüp arastiralim. Eminim ki anadolu yada fen lisesi mezunu olsan bu sekilde dusunmezdin.

• Scofield65 kullanıcısına yanıt
    Yok ya nerden biliyosun sen? Binlerce meslek liselinin beynini nasıl okuyacaksın sen? Kimsenin hedefini sen bilemezsin çocuk 10.sınıftan sonra fikir değiştirdi belki? Belki benim gibi ailesinin zoruyla en yakın okul meslek lisesi olduğu için oraya gönderildi? Nerden biliyorsun da böyle yorum yapabiliyosun anlamıyorum.

Sizde meslek lisesi olsaydınız öyle düşünmezdiniz. Kendi pişmanlıklarınızı hatalarınızı başkalarına yüklemek sizin bu yaptığınız. Dediğim gibi devlet size 2 şans tanıyor sen düz ya da anadoluyu seçmişsin meslek yerine bu onların sorunu değil senin sorunun. Meslek lisesine gitmek zorunda olsaydın hedefin mühendislik vs olmayacak mıydı yani? Teknisyen olup ne yapacaksın milletin ağız kokusunu mu çekeceksin.
  • quote:

Yok ya nerden biliyosun sen? Binlerce meslek liselinin beynini nasıl okuyacaksın sen? Kimsenin hedefini sen bilemezsin çocuk 10.sınıftan sonra fikir değiştirdi belki? Belki benim gibi ailesinin zoruyla en yakın okul meslek lisesi olduğu için oraya gönderildi? Nerden biliyorsun da böyle yorum yapabiliyosun anlamıyorum.

Sizde meslek lisesi olsaydınız öyle düşünmezdiniz. Kendi pişmanlıklarınızı hatalarınızı başkalarına yüklemek sizin bu yaptığınız. Dediğim gibi devlet size 2 şans tanıyor sen düz ya da anadoluyu seçmişsin meslek yerine bu onların sorunu değil senin sorunun. Meslek lisesine gitmek zorunda olsaydın hedefin mühendislik vs olmayacak mıydı yani? Teknisyen olup ne yapacaksın milletin ağız kokusunu mu çekeceksin.

Cok söz dalasina girmeyi seven biri degilim. Burada amacim seni ve seninle ayni durumda olan insanlari sinir etmekte degil. Tek istediğim biraz adalet. Bak ben egitimi hic iyi olmayan bir anadolu lisesi öğrencisiydim. Lise derslerim oldukca kötüydü. 11.sinifta sinifta kaldim. Ilk sene baraji zor gectim. Sonraki sene gece 4lere kadar ders calistim. Yinede hedefim (uzakligindan dolayi) olmamasina rağmen bu sene girdim. Ben oturup adam gibi calisabiliyorumda meslek liseli arkadas benim temelim yok deyip calisamiyor? Ben afedersin eşşek miyim oturup sifirdan basladim? Meslek liseli adam 250 puanla pc muhendisligine giriyor? Benim kadar hak etti mi peki? Burada amacim teknoloji mezunlari arkadaslari elestirip üzmek değil. Yollari acik olsun. Ama insan böyle bir adaletsizlik karşısında sessiz kalamiyor.

• Aynen adam 100 puan aşağıda giriyor mtoklara bide diyosunuz yok mesleke az ek puan geliyor biz ek puandanmı bahsediyoruz 350 ile alan yer mtok 250

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.