Şimdi Ara

Teknosa, Mediamarkt, Electro World vb. Personel Güvensizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Ben sadece televizyon değil genel olarak elektronikten ve teknolojiden uzak ve bilgi birikimi olmayan birisiydim, şu anda da sadece forumdan ve internetten araştırdığım kadar bilgi sahibiyim. Araştırmayı da seviyorum.
    Gelelim konuya;

Mediamarkt, teknosa, electro world ve daha isimlerini yazamadığım nice zincir teknoloji mağazasındaki personelr güvenmemeniz gerektiğini söylemek istedim.
    Ben bir haftalık internet araştırmamla bile oradaki temsilcilerin samimiyetsizliğini ve yalancılığını rahatça yakalayabiliyorum artık.
    Bugünden örnek verebilirim. Electro world bostancı mağazasına gittim. Vestel'e pf9060 bakmaya, vestel yokmuş.
    Sharp 50le752v önerdi.
    Yazılımla 800 gerçek hızı 200hz dedi. Dvd–t2 var dedi. Ve fiystı 2.299 tl dedi. Ben de mediamarkta bakayım dediğimde buyrun burdan açayım bakın dedi. Laptopu bana verdi. Ben de sharpın sitesine girdim.
    Cihaz yazılımla 200 gerçek olarak 100hzmiş. Ve dvb t2 yok.
    Bunu gidip söylediğimde bize eğitimde öyle söylediler dedi. O sırada başka müşteri de gerçek hz kaç diye sorunca 200 dedi. Ben de doğru olmadığını active motion200 gerçekte 100dedim.
    Münakaşa etmeden çıktım.

Sonra teknosa'ya girdim. Biz vestel satmayız dedi. (sonra öğrendim li vestel çok fazla kar payı bırakmadığı için satamıyorlarmış)
    Samsung 40f6470 verelim bakın 200hz dedi. Gerçek mi dedim evet dedi. Cmr değil mi yani?diye sordum. Cmr dedi. Gerçeği niye yazmıyor dedim. Güldü cevap vermedi.
    Sony Sharp gerçeğini de yazıyor samsung yazmıyor dedim. ayrıca teknik özelliklere bakılırsa da vestel daha üstün dedim. Teknik özellikler hiç önemli değil falan dedi. kısacası saçmaladı.
    sohbet uzadıkça arkadai gülüp susmaya başladı ve şefi geldi. Kafa şişirmeyeyim daha fazla.
    Kısacask ben bile bir haftalık google bilgimle oradakilerle eşit ya da fazla bilgiye sahip olabiliyorum. Ve ne kadar kötü niyetli olduklarını çözebiliyorum.

Size tavsiyem gerçek panel hızının ne olduğunu, cmr cmı gibi ibarelerin hiçbir şey ifade etmediğini ve bunun gibi bir kaç önemli bilgiyi öğrenin. Üşenmeyin araştırın. Ve kendiniz ne alacağınıza karar verin onların yönlendirmesine izin vermeyin.

Yemin ederim optimum mediamarkttaki bir eleman cmı ve cmr hz'ler gerçek hzdir. Piksel sayısıdır. Arkadaşlar eline ne rahat geliyorsa onu yazıyor, mesela ben cmı yazmayı seviyorum dedi.

Velhasılkelam, siz kafanızda olan modeli gidin izleyin. Bi şey de sormayın. Ve özellikle tavsiye ettikleri modellerden uzak durun.

Edit: telefondan yazdığım için yazım hataları olabilir. Özür dilerim bunun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebzelicorba -- 22 Aralık 2013; 21:22:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.