Şimdi Ara

Tekrar Eden Yazıları Silme ? [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
3
Favori
19.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde bir döküman var. Baya uzunca bir yazı içeriyor. Fakat içerisinde aynı olan yazılar var ve benim bunları tek tek silmem imkansız gibi bir şey.

Benim yapmak istediğim şey qwerty diye bir kelimeden 5 defa var ise bunu 1'e indirgemek.

Bunu nasıl yapabilirim acaba fikri olan var mı ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Eğer dökümanınız word de ise ctrl+f kombinasyonu yaparak daha sonra orada değiştir bölümüne gelerek silmek istediğiniz kelimeyi yazınız alt tarafında bulunan yeni değer kısmına bir kere boşluk bırakınız ve tümünü değiştir dediğinizde istediğiniz olur...
  • Bu durumda 1 adet kalması istenen kelime "0" lanmış olmaz mı?

quote:

Eğer dökümanınız word de ise ctrl+f kombinasyonu yaparak daha sonra orada değiştir bölümüne gelerek silmek istediğiniz kelimeyi yazınız alt tarafında bulunan yeni değer kısmına bir kere boşluk bırakınız ve tümünü değiştir dediğinizde istediğiniz olur.
  • evet hepsi silinir.. o yüzden silmek istemediğiniz o 1 adet kelimenin nerede olduğunu unutmamanız lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan84

Bu durumda 1 adet kalması istenen kelime "0" lanmış olmaz mı?

quote:

Eğer dökümanınız word de ise ctrl+f kombinasyonu yaparak daha sonra orada değiştir bölümüne gelerek silmek istediğiniz kelimeyi yazınız alt tarafında bulunan yeni değer kısmına bir kere boşluk bırakınız ve tümünü değiştir dediğinizde istediğiniz olur.

Hmm evet iyi dikkat etmişsiniz uyarınız için teşekürler...
    Çözüm olarak tabiki tümünü değiştir yapmayacak sadece silmek istemediği kelimeye gelince sonrakine tıklayarak silmek istemediğini orada bırakabilir...

• Güzel bir fikir bunu bende düşündüm fakat;

Alt alta sıralıyorum ve inanın bu tam bir çin işkencesine dönüşünüyor. 15.000'e yakın mail ve site adresi var :)

Önerileriniz için teşekkürler yine de
  • Jack-Sparrow

tam olarak ne yapmak istediğini söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz..
    Nasıl bir excel dosyası var elinde..Nasıl bir sistemle değiştirmek istiyosun..vs
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Jack-Sparrow

tam olarak ne yapmak istediğini söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz..
    Nasıl bir excel dosyası var elinde..Nasıl bir sistemle değiştirmek istiyosun..vs

Hocam elimde ki excel dosyası değil..

şöyle anlatayım sanırım daha açıklayıcı olucak..

Ankara
    istanbul
    izmir
    antalya
    trabzon
    bodrum
    Ankara
    çanakkale
    siirt
    didim
    Ankara

Yukarıda örnek olarak alt alta verdiğim şehirler arasında 3 tane 'Ankara' mevcut. Ben bunu alfabetik sıra ile sıralatarak 3 tane olan Ankara'dan 2 tanesini silerek 1 taneye indirebiliyorum. Fakat bu tam bir işkenceye dönüşüyor. Çünkü benim elimde binlerce kelime ve mail olan dökümanlar var. Aynı maillerden de var aynı kelimelerden de.. Yani onları alfabetik sıra ile sıralatıp bu şekilde aynı olanları silmem imkansız.

İşte benim sormak istediğimde bu zaten. Ben yukarıda anlattığım yöntemin daha kolayı var mı diye soruyorum. Excel'e atarız Word'e atarız farketmez. Yeter ki daha kolay bir yolu olsun :)

İlginiz için teşekkürler.

• Şimdi anlaşıldı konu..
    Sana birtane excel dosyası gönderiyorum..

Dosyayı aç.Açtıktan sonra resim1de işaretlediğim seçenekler butonuna bas.
    Açılan pencerede bu içeriği etkinleştir butonuna tıkla.

Sonra a sütununa (diğer sütunlarda işe yaramaz)
    elindeki verileri yapıştır.Umarım her satıra bir adres, veri gelecek şekilde yapıştırabilirsin.

Eğer bunu başarabilirsen şöyle bir liste göreceksin
    bazı yazılar beyaz bazı yazılar ise gri olacak.

Griler, tekrarlanan datalar olacak.

Yani verileri excele yapıştırmadan önce

A2 hücresine MESUT yaz
    A3 hücresine de MESUT yaz
    A4 hücresine de MESUT yaz

A2 hücresindeki verinin arka plan renginin beyaz
    A3 ve A4 hücresindeki verilerin ise arka planlarının gri olduğunu göreceksin.

Olayı anlaman için bunu anlattım..
    Sen şimdi elindeki listedeki verileri A sütununa yapıştırmayı dene..

Bir bak bakalım
    beyaz ve griler var mı?
    Ona göre devam edelim :)

http://www.2shared.com/file/10154804/18f0dcc8/Ornek.html

adresinden excel dosyasını indirebilirsin.

Tekrar Eden Yazıları Silme ? [ÇÖZÜLDÜ]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ben de şöle yapardım.

1. yazıları excele atarım.
    2. yoksa eğer en başa başlık yazarım. mesela "adlar" olsun
    Adlar
    Ankara
    istanbul
    izmir
    antalya
    trabzon
    bodrum
    Ankara
    çanakkale
    siirt
    didim
    Ankara

3. özet tablo yaparım. satır alanına (en sol) ve veri öğelerine (orta) "adlar"ı koyarım. bütün adlar ve yanında kaç tane olduğu gözükür.

adlar Toplam
    Ankara 3
    antalya 1
    bodrum 1
    çanakkale 1
    didim 1
    istanbul 1
    izmir 1
    siirt 1
    trabzon 1
    Genel Toplam 11

4. özet tablodaki şehir isimlerini seçip kopyala-yapıştır (ctrl+c ve ctrl+v) yaparım. (mousla seçilebilir ancak sağ tıkta kopyala-yapıştır yapılamaz)
    toplam 3-5 dakika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alirzabudak -- 22 Aralık 2009; 15:11:54 >
  • Şöle de oluyo (excel 2003)
    1. yazıları olduğu gibi excele atarım. sıralama filan gereksiz.
    2. veri \ filtre uygula\gelişmiş filtre
    eylem : başka bir yere kopyalayı seç
    liste aralığı : mousla verileri seçerim
    hedef : herhangi bir boş hücre (buraya yazacak)
    yanlızca benzersiz kayıtlar seçeneğini işaretle
    tamama bas.
    1-2 dakika
  • Önerileriniz için çok teşekkür ederim fakat bende bulduğum bir başka kolay yolu hemen sizlerle paylaşıyım :) Tam benim istediğimi uyguluyor yazıya :)

http://mytexttools.com/Remove-Duplicate-Lines.html

Oraya istediğiniz yazıyı yapıştırın. Sap üstte 'S' harfine bastığınızda yazının tamamını seçicek. Seçtikten sonra sol üstte bulunan Remove Duplicate Lines yazısına tıkladığınızda aynı olan verilerin tamamını kaldırıyor ;)

Umarım işinize yarar.
  • ihtiyaç oldu ararken konuyu buldum ama link eski olduğundan kapanmış başka bir alternatif olarak

http://textmechanic.com/text-tools/basic-text-tools/remove-duplicate-lines/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Broon

ihtiyaç oldu ararken konuyu buldum ama link eski olduğundan kapanmış başka bir alternatif olarak

http://textmechanic.com/text-tools/basic-text-tools/remove-duplicate-lines/

Can kurtardı, canımsın keke :)
  • Baya yararlı konu
  • bu excelde yapılıyor arkadaşlar
    Remove duplicate values (yinelenenleri kaldır)

Select the range of cells, or ensure that the active cell is in a table. (değiştireceğiniz veri aralığını seçin)
    On the Data tab, click Remove Duplicates (in the Data Tools group). (veri'ye gelip yinelenenleri kaldıra tıklıyoruz.)
    Do one or more of the following: ...
    Click OK, and a message will appear to indicate how many duplicate values were removed, or how many unique values remain.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vademou -- 30 Ekim 2018; 13:39:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack-Sparrow

Önerileriniz için çok teşekkür ederim fakat bende bulduğum bir başka kolay yolu hemen sizlerle paylaşıyım :) Tam benim istediğimi uyguluyor yazıya :)

http://mytexttools.com/Remove-Duplicate-Lines.html

Oraya istediğiniz yazıyı yapıştırın. Sap üstte 'S' harfine bastığınızda yazının tamamını seçicek. Seçtikten sonra sol üstte bulunan Remove Duplicate Lines yazısına tıkladığınızda aynı olan verilerin tamamını kaldırıyor ;)

Umarım işinize yarar.
    bu remove-duplicate-lines iyimiş. çok teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.