Şimdi Ara

TELEDÜNYA SD PAKET BAĞLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde SD Box ve kullandığım LCD TV var. Receiverin bildiğiniz üzere 2 çıkışı var.(SCART ve RCA)
    daha kaliteli bir yayın almak için siz receiveri nasıl bağladınız televizyona scartla mı rca kabloyla mı..

Tavsiyelerinizi bekliyorum..

• ikisinide denedim
    scart daha canlı gösteriyor.
    scart RGB (komponent) sinyalinide taşıyor
  • Scart ve ayarlardan RGB secin görüntü kalitesi fark ediyor.
  • SD Top Box Kutusundan Scart kablo çıkıyor mu ???? Güncel bağlantı yaptıranlar biliyordur sanırım..Yoksa bizim mi almamız gerekir ????
  • Yok hocam kutudan çıkıyor scart. Ama sd kutu ile lcd tv normal scart ile bağlanınca sorun olabiliyormuş. Bizde mesela ses ve görüntüde sorun var. O yüzden altın uçlu scart kablo almamız gerekiyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONLYtheSTRONGsurvive

Yok hocam kutudan çıkıyor scart. Ama sd kutu ile lcd tv normal scart ile bağlanınca sorun olabiliyormuş. Bizde mesela ses ve görüntüde sorun var. O yüzden altın uçlu scart kablo almamız gerekiyormuş.

TV ... Toshiba 635 XV D ...görüntü çok temiz ....sd box ile....ama seste biraz parazit var ...doğru....Herhalde Philips in kablosunu almalı ...hem ekonomik hem de kaliteli...
  • Kutunun içinden çıkan bir kablo daha vardı. Adını bilmiyorum, hani şu klasik ses ve video taşıyan kablo...Scart ile beraber onu da takınca ses ve görüntüdeki sorun bir nebze azaldı. Sanki ucuzundan bir altın uçlu scart takılmış gibi... Sen de bir dene istersen, sesteki paraziti azaltabilir. Bir de eğer Philips'in kablosunu alırsan ve sonucu paylaşırsan sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teledünya kutudan çıkan scart kabloyu attım 5 para etmez nasıl bir şeyse ne görüntü normaldi nede ses.Orta kalite bir scart kablo aldım görüntü süper ses aynı şekilde.
    Kutudan çıkan scart la deneme yapmayın.
  • Bugün teledünya bağlattım.Sd kutuyu avermedia trinity kartıma taktım.Kutunun içinden çıkan rca kablo ile bağladım malum kartta scart yok.Görüntünün ortasından bariz kalın beyaz bir çizgi geçiyordu ve görüntü sağa sola kayıyordu.Elimde nerden olduğunu bilmiyorum ama rca kablonun sadece sarısı olan bir kablo varmış.Onu bağladım görüntü bi süre çok netti hiç bir sorun yoktu bi süre sonra ortadan giden beyaz şerit geri geldi.Elektrikçiden 2 liraya scart çıkışını rca'ya ve s videoya çeviren bağlantı aparatı aldım görüntü çok daha beter oldu.Onu geri verip Bi ucu scart bi ucu rca olan bi kablo aldım 4 liraya görüntüyü görmek bile imkansız hale geldi.Sonunda onuda geri verdim.Kaliteli bi scart to rca kablosu almayı düşünüyorum ama sorunu halledermi boşa para vermek istemiyorum.Kutuda bi arıza olabilirmi?
  • Kutu kapalıyken çizgi şu şekilde gözüküyor;

Yayında ise şu şekilde gözüküyor;

Sürekli olarak yukardan aşşa hareket eden beyaz bi çizgi.Etraftaki elektrikçilerde en kaliteli gold master scart to rca kablo var.Acaba o kablo sorunu halledermi. Bir bilgisi olan varsa cevap bekliyorum.

• Bu sorunu hem scart hem rca kabloyu aynı anda takarak önemli ölçüde çözdük. Sadece scart ya da sadece rca ile bağlantı yapınca aynı sorun oluyor, fakat ikisini aynı anda takınca ne hikmetse görüntüdeki şeritler bayağı azaldı. Hele gündüz hiç belli olmuyor.

Ama bu sorunun asıl çözümü altın uçlu kaliteli bir scart kablosu kullanmak. Ben daha denemedim ama araştırmama göre başka bir çözümü yok.
  • Cevabın için teşekkürler.Ama maalesef benim tv kartında rca ve s- video girişleri mevcut sadece.S videodan bağlayınca şerit belli olmuyo ama görüntü siyah beyaz oluyo.
  • O zaman iyisinden bir rca to scart kablo denemende fayda var. Elektrikçi deneme amaçlı verirse bir dene istersen. Sorun çözülürse satın alırsın.
  • Sorunu çok alakasız bir şekilde çözdüm.Set top box da analog yayını direk olarak dışarı veren,analog tv kanallarını izlemeye imkan sağlayan bi çıkış var.Standart rf çıkışı, bu çıkışa bi kablo taktım öteki ucunuda tv kartının analog girişine taktım.Normal şartlarda tv yi kompozit'den seyrediyorum analoğa takılan antenin etki etmemesi gerek ama nasıl olduysa kompozitin görüntüsü düzeldi.Buna benzer sorunu olan varsa analog kabloyuda takmayı deneyebilir.
  • İşte benim denediğim yöntem de ona benziyor. RCA kabloyu takınca düzelme oldu. Ben de anlayabilmiş değilim, görüntü scart üzerinden aktarılıyorken diğer kablonun ne gibi bir etkisi varsa artık... Ama üzümü yeyip bağını pek de sormuyorum :)
  • merhaba arkadaşlar konu kapanalı baya uzun bir süre olmuş fakat yeni konu açmaktansa aynı şikayetten devam etmenin daha sağlık olabileceğini düşündüm.. neyse ben konuya dönüyorum.. bu yaşadığınız problemin aynısını ben digiturk te yasıyorum.. kablo kotu laf yok ama seste kotu.. anlayamadıgım bir sekilde.. tv kartı kullanan arkadasımızdaki gibi beyazımsı kalın bir serit kayıyor.. rgb cvbs ayarı yaptıgımda goruntu duzeliyor baya fakat seste sorun cozulemiyor.. bugünlerde kablo tv hd almayı dusunup biraz arastırma yaptım bayisine gittim fakat mantıklı dusunuldugunde gunluk izlenen kanalların goruntusunde cok fazla iyilesme olmayıp digiturk kalitesine geldigini gordum... 2 tane hd kanal icinde bosu bosuna iki katı para vermenin anlamı olmadıgını dusunerek zaten kablo tv uyesiyim 3 5 fazla verip teledunya almayı dusundum fakat digiturk kutusunda yasanan problemleri aynen bu kutudada yasayacaksam hic bulasmayı dusunmuyorum.. eger bu konuda tecrubeli arkadaslar kaliteli bir kablo alarak sorunu cozduklerini belirtirlerse bende ona gore hareket edebilirim.
    Teşekkürler.

• Bu arada buradan okuyup aldıgım taktikle digiturkun kutusunu zaten scart la tv ye baglıyorum.. ses problemi icinde ses cıkısınıda tv ye baglıyorum ekstra olaraktan.. ve sorun cozuldu.. sanırım bir topraklama probleminden kaynaklanıyor bu olay..
  • Selamlar

bende de avermedia trinity var ve bugün teledünya aldım hd set top box tan .. tv kartına da bağladım ama hala kanalları bulamıyorum :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.