Şimdi Ara

Teledünya (Türksat) Kapattığım Abonelik İçin 4 Yıl Sonra SMS İle Gelen Borç Bildirimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2011 Yılında bayisine gidip tüm borçlarımı ödeyerek aboneliğimi kapattım. Özellikle Soruyorum size kapattığım bir aboneliğin nasıl borcu olur, borcu var ise borcu olan abonelik nasıl kapatılır. Şayet böyle bir borç var ise bana 4 yıl bildirilmeyen borca nasıl gecikme faizi işletilir. Türksat art niyetli davrandığını ben tüm Teledünya (Türksat) Abonesi olmak isteyenlere buradan duyuruyorum. Borcumu kapattığıma rağmen üstelikte sizin bayinize gidip Kapatma işlemini bir sürü para vererek yaptığım halde bana 12.01 kuruş bir borç çıkardığınız bir fatura borcu yetmemiş faiziyle 24 TL çıkarmışsınız 12 TL ödedim faizi kaldı

Teledünya kulllananlar yada gecmsıte abonelıgını kapatanalra duyrulur adamalr faızıın bırıkmesını beklıyor ve 4 sene sonra sms le sıze borc cıkarıyorlar

Kımse bana bu ıkı soruya cevap veremez

1. soru kapattığım bir aboneliğin nasıl borcu olur?

2. soru neden borcum var ise 4 sene sonra telefonuma SMS geldı?

çanak anten takın teledünyada uzak durun

• Faturalandırmayla dönemiyle ilgili olarak son bir fatura çıkabilir bu cep telefonlarında da oluyor.Şöyle ki hesap kesim tarihiniz her ayin 30 u olsun.Siz 15 ocakta aralık dönemine ait faturanizi ödeyip üyeliği kapatirsiniz ama sizin yeni dönem yanı kullandığınız 30 aralık -15 ocak donemine ait fatura 30 ocakta kesilir ve son ödemesi şubatta olur bundan dolayı 1 fatura daha gelebilir.
    İyi mesaj atmışlar yine de doğrudan icraya da yada avukatla verip daha fazla ödemeniz de söz konusu olabilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şirketlerin çoğunun yaptığı bir üçkağıt, faturayı biryerlerine sokup, 4-5 yıl sonra öde diye geri çıkartıyorlar. Oysa hemen akabinde haber verseler böyle sorunlar olmaz.O yüzden aboneliği iptal ettikten sonra bir kaç ay yeni fatura var mı diye takip etmek lazım, makbuzları da saklamak gerekir tabii.
    Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 2 Mart 2015; 16:59:16 >
  • sadece benim başıma gelen bır durum değil bakın ve tüketici hakları nerede

https://www.sikayetvar.com/teledunya-turksat

Öncelikle burada Teledünya kurumunun art niyetli davrandığı 2 durum var. Birincisi Abonelik kapatırken başka borç var mı dendiğinde hayır borcunuz kalmadı abonelik kapatılmıştır diyen Teledünya abone merkezi. İkincisi ise teledünya kullanırken 1 hafta bile geciktirsem borcumu bana SMS ile hatırlatan Teledünyanın neden sonradan çıkardığı bu borcu 4 sene boyunca bana faizi bir fatura bedeli olana kadar bildirmediğidir. Kendilerini siz takip etmelisiniz diye savunuyorlar demek ki ortada ciddi bir tüketici hakları adına yasal boşluk var. o zaman BTK devreye girmeli çünkü teledünyayı BTK denetliyor.

Bu durumla karşılaşan kişi sayısı her gün artmakta ama çoğu meblağ küçük diye ödemekte ve peşine düşmemekte.

Ben herkesin BTK ya şikayette bulunmalarını ve buradan da yazmalarını öneriyorum

• aynisi benim basima da geldi.. baska borcum var mi diye sorup tasidim yok dediler 6 ay sonra su kadar faizle su kadar borcunuz var dediler... dilekci yazdim defalarca siakyet ettim ama degisen birsey olmadi.. gerizekali adamlar... yapacak birsey yok.. sistemimiz boyle deyip geciyorlar degistirin degistirebilecek bir adam yok mu diyorum yapacak birsey yok diyorlar... amac vatandasi kaziklamak olunca birsey degistirmiyorlar...
  • aboneliği kapattıktan sonra borç sorgulaması yapın... her ay kontrol edin... en sağlam yöntem...https://online.turksatkablo.com.tr/HizmetNoFaturalar.aspx
  • o da bir şey mi bana 5 yıl sonra mesaj geldi geçen ay borcunuz var diye.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.