Şimdi Ara

Teledünya'yı PC'de İzlemek Mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, TD HD abonesiyim, Set Up Box ile izliyorum, Kard Okuyuculu USB kartlarıyla (ebay'de bir çok satılan kart var ama ne kadar
    uyumlular bilemiyorum) Teledünya'yı kartı o USB alıcıya takarak PC'den izlemek mümkün mü acaba?

• Önce DVB-C tv kartı alacaksınız almadan mümkün değil. E-bay'e de gerek yok, kart okuyucu uyducularda bulunur. Ya da Dreambox 500c alırsanız yine izlersiniz PC'de.
  • DVB-C kart almada sorun yok da kart okuyuculu bir şey olması gerekiyor sanırım değil mi, sonuçta kartı takmadan kanallar açılmayacak (Animaux, Escales gibi).

Bildiğiniz bir link var mı acaba?
  • Dahili ;http://www.dvbshop.net/product_info.php/info/p185_Technotrend-Budget-C-1501-inkl--CI---TT-Viewer.html (ilaveten conax smartcard çalıştıran modülde alınmalıdır.)

Harici ;http://www.dvbshop.net/product_info.php/info/p195_Technotrend-CT-3650-HDTV-USB-CI--DVB-C-T--TT-Viewer.html (Bu aparat daha ziyade labtop'ta kullanılmak için kolaylık
    sağlar. İlaveten conax smartcard çalıştıran modülde alınmalıdır.)

• Serkan Bey teşekkürler, Conax Smartcard çalıştıran modül derken, Teledünya için şunun gibi değil mi?

http://www.kayacenter.org/urun.php?uid=106
  • Coxax smartcard'ları okuyan her modül olabilir.

Mesela; Xcam Orion yada Platinum gibi modüllerde conax kartları mükemmel bir şekilde
    okur. Fiyatları ikinci el olarak 30 TL civarında bulunabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Coxax smartcard'ları okuyan her modül olabilir.

Mesela; Xcam Orion yada Platinum gibi modüllerde conax kartları mükemmel bir şekilde

Kart okuyucu yetmez mi? Dreambox modülsüz okuyor ve güncelliyor. Skystar ile de zamanında normal kart okuyucu ile Digitürk kartları okunuyordu. DVB-C izleme programı emu destekliyorsa emu ile normal kart okuyucu yeterli olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Kart okuyucu yetmez mi? Dreambox modülsüz okuyor ve güncelliyor. Skystar ile de zamanında normal kart okuyucu ile Digitürk kartları okunuyordu. DVB-C izleme programı emu destekliyorsa emu ile normal kart okuyucu yeterli olmalı.

Önerdiğiniz şekilde de olabilir.

DVB-C kart + kart okuyucu + Arayüz bileşimini deneyip test etmek gerekir.

Orion modülle, kart okuyucunun fiyatının hemen hemen aynı olduğunu düşündüğümüzde,
    önerdiğiniz şekilde, sadece PCMCIA yuva edinme masrafından kurtulunmuş olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Önerdiğiniz şekilde de olabilir.

DVB-C kart + kart okuyucu + Arayüz bileşimini deneyip test etmek gerekir.

Orion modülle, kart okuyucunun fiyatının hemen hemen aynı olduğunu düşündüğümüzde,
    önerdiğiniz şekilde, sadece PCMCIA yuva edinme masrafından kurtulunmuş olur.

PCMCIA yuva modül için gerekli diye biliyorum ben, PC için farklı bir modül mü bu? Com porttan bağlanıyor kart okuyucu, progdvb benzeri yazılımlarla da çalışıyor. Hrtz hızı değişebiliyor kart okuyucunun, modülde bu sabittir sanırım. Smartgo idi sanırım usb'den bağlanabilen kart okuyucu.

Yine kart okuyucu avantajı yarın bir fun card benzeri kart çıkıp örneğin Conax'ları çözse karta key atmak için de kart okuyucu gerekecek. Modül kullanmadığımdan bilmiyorum modüldeki karta key atmak veya uygun programla key-log almak mümkün oluyor mu? Kısa yoldan Teledünya izlemek için modül yeterli olacaktır dediğiniz gibi ama kart okuyucudaki bu artılar olmayacak sanırım.

Neyse 2 farklı öneri oldu, hatta dreambox'ı da sayarsak 3 etti. Dreambox HD için çok masraflı olacaktır, SD yayın için olduğunu da hatırlatayım (gerçi VLC ile SD dreambox'dan bilgisayar kapasitesine bağlı olarak HD görüntü alınabildiğini biliyoruz. Dreambox 500c taramada bu kanalları bulmakta, VLC player ile yayını açacaktır ama performansı nasıl olur bilemiyorum, denemedim.) En az 2 farklı yol ile izlemek mümkün diyelim. Linux receiver veya DVB-C kartı ve yanında kartı okuyacak ekipman.

• Doğru anlamışsınız.

Kart okuyucu alındığında, PCMCIA yuvaya gerek kalmaz. Modüle de gerek kalmaz.

İlaveten; sizin çözmünüzde, paylaşım imkanıda hazır olur.

Kart okuyucular; kart okuyucu/yazıcılardan biraz daha basit yapıda ve ucuzdur.

Sonuç itibariyle; sizin çözümünüz biraz haşır neşir olmayı gerektirirken, pratik çözüme
    odaklanmış olanlar için, standart donanımlar edinmek daha kolaydır.

Saygılar, sevgiler.
  • konuyu hortlatayım dedim . masaüstü pc den bir adet analog tv kartım var ve onunla normal kablo tv yayınlarını izleyebiliyorum. şimdi teledünya alacam da. bana lazım olan şeyleri yazabilirmisiniz.

anladığım kadarıyla öncelikle dvb-c kart lazım bana ona link verilmiş
    http://www.dvbshop.net/TechnoTrend-Budget-C-1501-inkl-CI-Interface-TT-Viewer

DVB-C kart + kart okuyucu + Arayüz. peki diğerlerine bişey bulamadım. link verebilrmisiniz? ya da kart okuyucu ve arayüz dediğiniz şeylere direk şu marka şu model denilirse sevinirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.