Şimdi Ara

Teleflex GFI LPG deneyimi - FORD Focus Comfort 4K 1.6i 100 PS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aşağıda, bir “Arabaya LPG taktırma macerası” okuyacaksınız.
    2011 model FORD Focus Comfort 4K 1.6i 100 PS arabamıza geçen ay LPG taktırmaya karar verdik.
    “ Arabama, BRC marka LPG taktırmaya niyetlenmişken, daha önce Ford Focus arabasına Teleflex GFI taktıran
    Öğretmen arkadaşımın tavsiyesi üzerine Adana’da Teleflex GFI bayisini ( sonradan Bayii olmadıklarını öğrendim. ) aradım ve montaj için randevu aldım.
    Randevu günü gidip arabamı usta’ya teslim ettim ve uzaktan izlemeye başladım.
    Fakat, izledikçe merakım endişeye dönüşmeye başladı.
    Bu tip işlerden hiç anlamıyor olmama rağmen ne kadar acemice iş yaptıklarını beni hayrete düşürdü.
    Bir an için, “Tamam kardeşim! Bırakın yaptırmak vazgeçtim, demek geldi içimden… Ama, operasyon başlamıştı bir kere!” O sırada, Tunalı ( Teleflex GFI Türkiye Genel Distribütörü)’yı aramak aklıma geldi.
    Telefonda konuştuğum kişi, gayet sakin ve kendinden emin bir ses tonuyla endişe etmemem gerektiği ve herhangi bir problem olması durumunda gerekli sorumluluğu alacaklarını söyledi. Montaj tamamlandı ve arabamı alarak bu yere bir daha gelmemek üzere uzaklaştım.
    Çok geçmedi, 2 gün sonra motor arıza ışığı “Zengin Karışım!” uyarısı vererek yanmaya başladı. Başımdan kaynar sular aşağı döküldü. Daha 8 bin km’de, gözüm gibi baktığım aracımı kendi ellerimle birkaç kasap’a ameliyat ettirmiştim ve şimdi can çekişiyordu. Ani bir karar’la Tunalı’yı aradım ve “Ben geliyorum!” dedim. Arabama atladığım gibi Adana – Ankara yoluna vurdum kendimi.
    Ertesi gün ( yol, 1 gün sürmedi tabi :) ), sabahın 8’inde Tunalı’ının önünde hazır kıta beklemeye başladım. Bütün gece gözüme uyku girmemişti. Ustaları ben karşıladım. :) Ben yaşadığım deneyimi ve şikayetlerimi Mustafa Usta’ya anlatmaya başladım ve usta motor kaputunu açıp montajı görünce, çok sinirlendi, “Hocam,şikayetlerinizde haklısınız!” dedi ve işe koyuldu.
    Tüm tesisat sökülüp yeni baştan montaj yapıldı ve 2.günün sonunda arabama kavuştum.
    Hemen motor kaputunu açtım ve montaj nasıl yapılır, gördüm. İşçilik mükemmeldi. Üstelik tüm yapılanlar için tek kuruş ücret bile talep etmediler.
    Artık herşey yolunda. Arıza ışığı yanmıyor, performans sorunu yok, yakıt tüketimi yol bilgisayarı değerleri ile örtüşüyor.

Yaşadığım olumsuz deneyimi olumluya çeviren ve memnuniyetimi sağlayan Tunalı Motorlu Araçlar ( Özellikle Mustafa Usta ve Selçuk Bey’e)’a göstermiş olduğu hassasiyet ve kurumsal yaklaşım için, teşekkür ediyorum.”

Abimin şahsen yaşamış olduğu LPG taktırma deneyimini paylaşmaya çalıştım.
    Bu forumda da sürekli olarak belirtildiği gibi, “Kötü LPG kiti yoktur, kötü usta vardır.” Atasözünü kendimiz deneyimleyip görmüş olduk.

• Valla aynı şey benimde başıma gelse ben de basar o kadar yolu giderdim yeterki sorun çözülsün sağlam montaj olsun.
  • pm attım
  • pm cevaplandı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.