Şimdi Ara

telefon arama modülü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar şu anda tlfon arama modülü yapmaya çalışıyorum... biraz bilgi topladım ama yinede projemi tamamlaya yetmedi bu modülün grevi bir tetik sinyali algıladığında hafızasındaki telefon Numanlarını tek tek arayıp ses sinyalini karşı tarafa dinletmesidir.
    Bu işlemi gerçekleştirmek için aşağıdaki 3 temel unsur gerekli olduğunu düşünüyorum bunlar

1-hattı karta vermek ve santral den çevir sesi almak

Bu en kolayı bir hat trafosu ile bu olayın çözüleceğini düşünüyorum

2-ses kayıtı yaptırmak ve karşı tafa dinletmek

Bu da kolay sayılır bir ısd serisi entegre ile ses kayıtını yaptırdıktan sonra bu ses kaydını entegrenin gerekli ucuna yetkiyi verdiğimizde olay çözülüyor.. ses kaydı çalmaya başlıyor bunu da hatta vermek için karşı tarafın telefonu açması gerek sesi hatta vermek içinse yine hat trofosu kullanmayı düşünüyorum…

3-işte zuranın zırt dedği yer pic ein hafızasındaki tel noları nı tek tek aratmak

Bunu bildiğim kadarıyla iki yöntemi var 1. dtmf ile armak 2.dp sistemi ile aratmak dtmf ile aratmak için dtmf jeneratörden gelen tonları hatta vermek yeterli olacağını düşünüyorum
    2. yöntem daha ucuz ve kolay olacağını düşündüğüm dp sistemi bu sistem bir çoğumuzun bildiği yöntem hattı kapatıp açarak arama yapmak eski çevirmeli tlfon gibi bu yöntemin 1 dez avantajı geç olması ama bu o kadarda önemli değil. Hattı kapatıp açmakta çok kolay olacağını düşünüyorum pic in bir ucundan çıkış alıp transistor e girip buradanda röleyi kontrol ederek arama yaptırmak…

Şimdi sorular

1-dp arama sistemi yapsak picten nasıl bir çıkış alacaz burada önemli olan hattı kapatıp açma süreleri nasıl olacak

2-hadi karşı tarafı aradık karş tafın tlfonu açtığını nasıl anlıcaz nedenmi ses sinyalini vermek için

Bu konuyla alakalı elinizde ne bilgi varsa paylaşırsanız çok sevinirim…..

• Bildiğim kadarıyla karş taraf tel açtığında voltaj değişimi olması lazım tel hattında. Bunu picle kontrol edip ona göre bişler yapabilirsin. Ama çokda fazla bilgim yok.
  • şimdi bende onla uğraşıyordum dial pulse arama sistemi kullanmak daha iyi olacağını düşünüyyorum bianry sayı giripte çıkışta dial pulse dp üreten bir entegre varmı yoqsa mikro işlemcidenmi bunu ayarlayacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmeetkara -- 26 Mayıs 2007; 16:09:33 >
  • birkaç gün önce forumda bu konu geçti.
    picbasic de dtmf komutu var.
  • pic 16f84 de bu komut varmı??? olsa bile dtmf ile değil dial pulse sistemi ile aratmak istiyorum??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmeetkara -- 26 Mayıs 2007; 17:54:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GSM modüller ve imei kayıt
    9 yıl önce açıldı
    TELEFON NUMARASINI HIZLI ARAMA
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.