Merhaba, Telefonum Nokia 6300 çektiğim resimler açılmıyor. "Dosya biçimi desteklenmiyor" diyor ama şimdi çektiğim resimleri açabiliyorum.Telefoncuya sordum ScanDisk yap dedi bu scandisk nasıl yapabilirim ve Birçok resmim var telefonumda o resimleri nasıl açabilirim? Şimdiden teşekkürler.
Çok acil arkadaşlar.
Telefonu (veya hafıza kartını, resimler hangisinde ise) bir PC'ye bağlayıp resimleri oradan görütülemeyi deneyin.
Sonuç alamazsanız hafıza kartınızda sorun var demektir, gerekli verileri yedekleyip kartı telefondan biçimlendirin. Bu da ileride aynı sorunu yaşamanızı engellemezse kaliteli bir markadan başka bir kart edinin.
bilgisayardada açılmıyor
gecebekçisi arkadaşımın dediğine katılıyorum. Ek bir bilgide bende yazayım. Bazen telefonda olan yazılımsal problemlerden dolayı, örneğin resimler jpg formatındadır. Forat oalrak jpg gözükse bile, dosyalar açılmamakta "Dosya biçimi desteklenmiyor" gibi uyarılar alınmaktadır.. Bilgiler yedeğe alındıktan sonra hafıza kartını biçimle, hatta telefonunu da fabrika ayarlarına döndür. Sorunun büyük olasılıkla düzelir..