Şimdi Ara

Telefonun ıp değişikliğini otomatik algılayamaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
55
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dublex evde giris katta Zte 3600p modem var.bi ust katta Huawei Ax2 router var. Alt kat modemden ust kat rotere eternet kablo ile bagli,alt katta modeme telden wifi baglaniyorum, ust kata ciktiğimda router in olduğu katta wifi bağlanmiyor. Baglanti ancak telin wifi butonu kapat ac yaptigimda baglanti oluyor.yine alt kata indiğimde baglanti yok wifi kapat ac yaptigimda baglanabiliyorim.
    Ağ SSID ism modem ve roterde ayni. Modemin ıp si 192.168.1.1. router in ıp si 192.168.3.1
    Tele wifi kismindan bakinca modemin katinda 192.168.1.1 gozukuyor. Ust katta router in yaninda 192.168.3.1 gozukuyor.ust kattan alt kata indigimde telde modemin ıp si gozukmuyor ust kat routerin ıp si gozukuyor.ve yine baglanmiyor kapat ac yapinca baglaniyor.
    Telefonun bunlari otomatik algilayip baglanmasi gerekmezmi.
    Yanlis veya hatali bir durummu var
    Tel. Poco x3

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• dns'lerin ne durumda? her neyse bir örnek de ben vereyim: router'da script kullanarak, windows11'e "dhcp ve dns değişikliği olduğu iletilmesine rağmen windows11 dns değişikliğini algılamıyor. bir önceki bağlantıda dns ne ise aynısını kullanmaya devam ediyor. ben de erhet portunun gücünü kesip yeniden vererek dhcp yenilemesi yaptırmayı denedim ama   bu da fayda etmedi. sen ne yapabilirsin? modeminin dhcp aralığında router için bir ip boş bırak. örneğin 192.168.1.3-254 aralığı kullan. router ip'sini 2 yap. dns olarak önce her ikisine de sabit dns ata örneğin 8.8.8.8. ayırca yukarıdaki router'ı köprü moduna alarak dhcps'sini kapatmış ol. yine aynı şey olursa, router'da dhcp'yi saadece modemin ip'sini yaz ve dene. bendeki sorunda windows11'de ipcopnfig /flushdns yapıyorum bu bile fayda etmiyor. ancak ethernet kablosunu çıkarıp takınca, sadece dns 'si değişmiş olan ağ değişikliğini algılıyor. başka türlü, dns değişikliğini bir türlü algılatamadım. sanırım güvenlikle alakalı ve normal bir durum. sendeki sistem zaten mesh gibi çalışmayacaktır. kapat aç yapman gerekecek yine, muhtemelen.

• telefonuna nasıl derler, ikinci parti bir yazılım kurara, ip veya dns değişkiliğini kontrol ettirerek ağ yenileme yaptırabilirsin de böyle bir program var mı güvenilir olur mu bunu değerlendirmen gerekebilir.

• ilk öneriye alternatif, modemin dhcp ayarlarında "dhcp relay" özleliği var ise bunu aktif hale getirir ve buradaki ip girişine, 2.kattaki router'In ip'sini yazarsan eğer router dhcp'si her iki taraf için aktif olur ve modeme bağlananlar da 2.kattaki router'ın dhcp'sinden ip almaya başlar. modemde dhcp relay özelliğni seç, router'ın dhcp'sini açık bırak ve dhcp aralığında modemin ip'si için yine boş bir ip bırak. bunun hricinde ssid ve şifreler aynıyken, sorunsuz geçiş olması lazım. bir dene bakalım. router'ım daha iyi diyorsan bu ayarı seçebilirsin.  

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Daha once oturdugum dairede ayni katta modeme routeri kablosuz sinyal alip kablosuz dagitiyordu sorunsuz bağlaniyordum
    Modemde routerde yeni nesil herikiside wifi 6.
    Routerden kabloyu cikarip kablosuz olarak deniyecem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.