Şimdi Ara

Telefonunuzun hacklendiğini nasıl anlarsınız: İşte telefonunuzun hacklendiğine dair bazı işaretler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonunuzun hacklendiğini nasıl anlarsınız: İşte telefonunuzun hacklendiğine dair bazı işaretler

Akıllı telefonunuzun saldırıya uğrayıp uğramadığını merak ediyor musunuz? Saldırganların telefonunuza virüslü bir uygulama aracılığıyla kötü amaçlı yazılım enjekte ettiğini anlamanıza yardım edebilecek bazı işaretler bulunmakta.

Ayrıca Bkz.Facebook mühendislerinden ilginç açıklama: Facebook, kullanıcı verilerinin nereye gittiğini bilmiyor

İşte telefonunuzun saldırı altında olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilecek işaretler

1. Telefon performansında düşüş: Uygulamaların yüklenmesi çok uzun sürüyorsa veya rastgele çöküyorsa, telefonunuz saldırıya uğramış olabilir. 

2. Piliniz normalden hızlı bitmeye başladıysa: Kötü amaçlı yazılımlar telefonun arka planında gizlice hareket ettiği için daha fazla güç tüketebilir.

3. Kablosuz sağlayıcınızın aylık faturası sebepsiz yere artıyorsa: Kötü amaçlı yazılımlar arka planda internet üzerinden bir şeyler gönderiyor olabilir. Bu gibi durumlarda internet faturanız daha fazla gelebilir.

4. Normalden fazla karşınıza çıkan Pop-up'lar: Web tarayıcılarında sıklıkla karşılaşılan pop-up'lar, normalden fazla karşınıza çıkmaya başladıysa telefonunuza kötü amaçlı bir yazılım bulaşmış olabilir.

5. Telefonunuz aşırı ısınıyorsa: Kötü amaçlı yazılımlar sizin haberiniz olmadan telefonunuzun arka planında çalıştığı için telefonunuzda aşırı ısınmaya sebep olabilir.

Telefonunuzun hacklendiğini nasıl anlarsınız: İşte telefonunuzun hacklendiğine dair bazı işaretler

Telefonunuzun hacklendiğini düşünüyorsanız neler yapmalısınız?

Telefonunuzdaki sorunun kötü amaçlı bir yazılımdan dolayı olduğunu düşünüyorsanız telefonunuz için uygulama mağazanızdan puanı yüksek ve iyi yorumları olan bir antivürüs uygulaması indirebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse bilgilerinizi yedekleyerek telefonunuzu sıfırlamanız önerilir. 

Birçok farklı türde kötü amaçlı yazılım bulunmakta. Örneğin Adware isimli yazılım, telefonunuzun kullanıcı arayüzünde otomatik olarak reklamlar oluşturarak hacker gelirini ödeyecektir. Diğer kötü amaçlı yazılım türleri de telefonunuzu uzaktan kontrol edebilir ve kameranızı ve diğer özelliklerinizi ele geçirebilir. Veya banka hesabınıza isimsiz bir suçlu erişebilir ve hesabınızdaki parayı kendisine aktarabilir. Bunun gibi birçok zarar verici şeylerin önüne geçebilmek için güvenmediğiniz internet sitelerine girmemek, güvenilir olmayan linklere tıklamamak gibi bazı önlemleri alabilirsiniz. 

Kaynak:https://www.the-sun.com/tech/5230145/signs-smartphone-hacked-iphone-android-tips/

• Herkeste olan maddeler :) zaten pimpirikliyiz iyice paranoya bağlamayalım :))

• Verilen bilgilere bakınca aklıma googlede hastalık belirtilerine bakınca herşey bende var diyorum en son kanser oldugumu anlıyorum🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bir iki maddenin sebebi bataryamın ölü olmasından kaynaklıydı. pop-up yok adguard sağ olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımhaberin geldiği seviyeyi tekrar hatırlatan koca yürekli editör

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaspersky yükledim yıllık 45 tl satın aldım mobilde kafam rahat moruk , yok ayyildiztim yok amyildiztim hicbise umrumda olmuyo

• Başlığın cevabı anlayamazsınız. Şirketler telefonları zamanla bilinçli olarak yavaşlatıyorlar sebebi pilinizin ömrünün azalmasıdır bu olduğunda pil daha çabuk biter. Virus yeni ise bulunması anlaşılması çok uzun yıllar alıyor. Minimum 1 yıl antivirüs programı bilinmeyen virusleri bulamıyorlar. Telefonunuzu sıfırlayıp aynı uygulamaları yükleyecekseniz sıfırlamanıza gerek yok. Yapmanız gereken kullanmadığınız programları silin veya virüsün anti virüs programlari tarafından bilinene kadar bekleyin.

• Yıllardır kullanmadığım APK kalmadı neredeyse ama çok şükür henüz böyle bir olayla karşılaşmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eset kurdum 2037 ye kadar lisans var full + full çalışıyor Androide virüs bulaşmaz gibi bulaşan oldumu bu güne kadar hiç duyan gören varmı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.