Arkadaşlar,telekomun hepimizi koyun yerine koymasına, yetmezmiş gibi bir de indirim adı altında (hiçbi önaraştırma yapılmadan,hiçbi kullanıcı profili gözününe alınmadan sırf daha çok para için komik duruma düşmeyi bile göze alan indirimlerden sözediyorum)para hırsından kavrulmakta olan sahiplerinin artık insanları salak yerine koymanın suyunu çıkarıp yaptıklarına üzülmemek,sinirlenmemek imkansız bir hal aldı.
Avrupadaki,japonyadaki hizmetlerden gıptayla sözediyoruz,peki bu tarifeler orada uygulansaydı noolurdu sizce,insanlar sokaklara dökülmezmiydi,yetkililer(bu yetkili kişilerden bizde de var diye düşünüyorum) hemen o kurumdaki sorumlu kişilerin işten atılmasını dahi sağlamazmıydı?İnanıyorum ki bunlar olurdu.
Peki bizim yetkililerimiz neden birşeyler yapmıyorlar?Bunu gerçekten anlayamıyorum,bir kurum özelleşince o kuruma istediği herşeyi yapma hakkı mı veriliyor?Yani telekom şimdi bağlantı ücretlerini 10 kat arttırsa, bu duruma müdahale edebilecek kişiler yok mu?(biraz araştırma yaptım fakat cevabı bulamadım,birileri bişeyler yapabilmeli değil mi?)O kişiler bu arapların ,ya da herkimse sahipleri,bizlere yaptığı bu muameleyi hakettiğimizi mi düşünüyorlar.
Öte yandan ,kendime bu kadarı nasıl olur diye sorduğumda bulduğum cevap kazanılan paranın çokluğudur,insanın "bu kadarınıda yaparım dahasınıda yaparım,hele durun siz"demesini sağlıycak kadar çok para var ortada.Ayda 50 milyon ödeyip 256kb bağlantıyı hakettiğimizi düşünmelerini sağlayan da,bu paranın haksız ve haram para olduğunu unutmalarını sağlayan da paranın çokluğudur.
Fakat yetkililer olmalı,bu duruma dur diyecek kişiler olmalı,biz bunu haketmiyoruz"hem internetin hayati bi önemi de yok,hem tabiki kota olacak,internete giriyon işte daha ne istiyosun ki,aman bide netten multimedya içerik indirmek oyun oynamak falan ooo o zaman ödiceksin 15 kat daha fazla parayı arkadaş,valla hırsından çatla istersen ikiye bölün bizde böle hakkın budur." muamelesini haketmiyoruz,sürekli her konuda japonyayı,avrupayı örnek alan bi toplum olmayı haketmiyoruz.Konuyu başka yerlere çekmek istemiyorum,binlerce kişi sokağada dökülse bu tarifeler değişmez,ancak telekoma dur deme yetkisine sahip kişilerin(bu konuda bilgisi olan varsa öm atabilir kim bu kişiler,kurumlar?) ellerini vicdanına koymasını dilemekten başka yapılacak birşey olduğunu sanmıyorum.NETE VERDİĞİM PARANIN HER KURUŞU HARAM OLSUN.
Şu sıra iyi hizmet veriyor.
biz 2007 yılında 1024 e yeni gecerken almanyada yasayan arkadasim 5 sene once 1024 kullandigini soyledi ve suan 5 in ustunde oldugunu ve onunda kendisine yavas geldigini soyluyor ve bizim odedigimizle kıyaslanamayacak bir bedel oduyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme