Şimdi Ara

Telescope & Dürbün önerileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
2.016
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Manzara için dürbün almanız daha faydalı olur çünkü teleskopta açı dardır.Örnek verecek olursak arkadaş boğaz manzarası vermiş mesela oradan bir gemi geçerken geminin sadece 4\1 yani dört te birini görürsünüz ama yaklaştırması fazladır.Dürbünde ise geniş açı ama yaklaştırma teleskoba göre azdır.Eğer teleskop almakta kararlı iseniz. Teleskop mercek çapı en az 70mm\ 7cm olmalı odak uzaklı 800mm\80cm en az olmalı.Teleskopta ilk rakam mercek çapı ikinci yazan rakam odak uzaklığıdır.Mercek çapı ne kadar geniş olursa görüntü o kadar ne olur, ışığı fazla aldığı için.Odak uzaklığı ne kadar fazla olursa yaklaştırma o oranda fazla olur.70-700 - 80-800 - 80-900 gibi.Dürbünde manzara için 10x50 16x50 20x60 20x80 modellerini ister tripod ile isterseniz elle rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Türkiye'de forumlar donanimhaber hariç , outdoor konularında bir üç beş firmanın tekelinde ve markaları rahatlıkla yerden yere vuruyorlar ve bu ahmaklar bundan büyük bir zevk alıyor adeta.Size cevap hakkı bile vermiyorlar üyelikleri kapatarak.Genelde sattıkları ürün Celestron - Konus gibi markalar sözde Amerikan malı bu markalar güya Çinde üretim yapmıyorlar ya esip gürlüyor bu tosuncuklar...Yine aynı tosuncuklar gökyüzü gözlemi için dürbün tavsiye ediyor.Bir pazarlama strajesi dürbün al önce sonra teleskop al.Hani bisikletten motosiklete geç hesabı yapıyorlar akıllarınca.Gelmeyin abi böyle oyunlara!Dürbün teleskop alacak arkadaşlarwww.durbundunyasi.com adresine bakabilirsiniz eğer vaktiniz varsa Sirkecide dükkanları var yardımcı olurlar.

Herkese iyi forumlar

• Orion markası var ABD'de ama ülkemizde fazla ilgi yok diye kendileri pazara direkt görmüyorlar. Birileri kazık fiyattan ürünlerini satıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    Bu biraz bizim milletin hem ucuz hem kaliteli olsun mantığından kaynaklanıyor.Biraz daha kaliteli olduğu için piyasada rekabet alanı bulamıyor.Bu yüzden direkt girmek yerine ön siparişle ürün satıyorlar
  • Bende yurtdisindan 15-55x21 durbun almistim ilgilenenler ulassin bir
    Yanlis anlasilmasin 15 ile 55 kere arasi zoom yapiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60C9D430E -- 12 Aralık 2015; 19:10:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pentax papilio ii 6.5x21 amazonda fiyatı 90-110 arasında gelip gidiyor ama malesef gümrük sınırı altına inemiyor bir türlü bu yüzden bende henüz alamadım. Küçük dürbün arayanlar için fiyat kalite oranı en iyi ürünlerden biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 13 Aralık 2015; 2:30:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasko38 Y kullanıcısına yanıt
    Peki hocam
    Ben yazın koyde denizi izlemeyi çok severim. Balık sürüleri özellikle yunus sürulerini
    Dürbün olarak en faydali hangi ürüne bakmadigim? Dürbün oranı ne olmali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Bu sorunuzun cevabı üç temel faktöre bağlı.Gözlemi yapacağınız yer , bu yer ile deniz arası uzaklık birde denizdeki buharlaşma.
    Gözlemi yapacağınız yer normal deniz kenarı ise yakından uzağa göre 10x50 , 12x50 , 16x50, 20x60 gibi ürünleri kullanabilirsiniz.
    Eğer denizdeyken yani bir gemi üzerinden seyretmek isterseniz ; gemideki sallantıyı hesaba karacak olursak gemide sadece 7x50 veya 10x50
    kullanmalısınız.Çünkü sallanmanın etkisiyle görüntüde kararma olur buda sizi olumsuz etkiler.Özellikle 7x50 ve 10x50 titremeyi az yapan ve mercek alanı geniş dürbünlerdir.
    Son olarak denizdeki buharlaşma.Bunu şu şekilde açıklayayım hani yaz günü uzun asfalt yolda ileriye doğru bakarız ve sıcaklıktan dolayı belli bir yerden sonra bulanıklık olur
    denizde de buna benzer sudaki buharlaşmadan dolayı buhar yukarı doğru çıkar bu eğer uzun mesafedeyseniz sizin görüntünüzü olumsuz etkiler.
    Size tavsiye edebileceğim ürün olarak Bushman ve Tento ürünleri. Bushman da PF serisi 10x50 , Tento da 10x40 , 12x50 , 20x60 tır.Bushman kalitelidir.Tento daha kalitelidir
    çünkü Carl Zeiss mercek kullanıyor dürbünlerde birde komple metal olan gövdesi nedeniyle çok daha dayanıklı. www.durbundunyasi.com dan veya Dürbün Dünyası Sirkeci mağazasından
    deneyebilirsiniz. Escapetolife Pentax 16x21 dürbünleri denemelisin çok mükemmeller nikon yanında halt etmiş.Tek sorun plastik malzeme kullanılmış olması ve çalışma sistemleri.

Herhangi bir sorunuz olursa yine buradan cevaplamaya hazırım.İyi forumlar herkese...

• Yorum için teşekkürler, 16 kat büyütme 21mm mercek için çok fazla, hem titreşimden etkilenir hem düşük ışıkta karanlık gösterir hemde görüş açısı dardır. 6 yada 8 kat ideal o boyut için, 6x olanı özellikle daha fazla görüş açısı sunduğu için çokça tavsiye edilmekte. Papillo 1 serisinde tüm mercekler kaplamalı değildi, 2. seride (ii diye geçen) hepsini kaplamalı yapmışlar.
  • dürbün alacağınıza teleskop alın dürbünle gökyüzü gözlenmez boşa para vermiş olursunuz.

reflektör teleskop alırsanız hem karasal hemde gökyüzü için kullanabilirsiniz.

amazonda fiyatlar çok uygun ama güzellerini ya göndermiyorlar ya da vergi ile birlikte yine buradan ucuz olmasına rağmen benim için pahalı.

bütçesi uygun olanlar değerlendirebilir.
  • Escapetolife kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Pentax zaten HMC nin mucidi şu an bir çok dürbün , fotoğraf makinesi filtresi Bknz:Hoya kullanılmakta.Zangır zangır titriyor zaten :) 6x24 Tento var uzun bir aradan sonra Tentolar yeni modelleri ile geldi Türkiye'ye. 6x te en iyi kalite Tento da.Mercekler Carl Zeiss tir.Dürbünün gövde kısmı komple metal ve bu dürbünlerin bazıları sadece ortadan bazılarıda bakılan yerden yani iki gözden netlik ayarı yapılabiliyor.Link aşağıdaki gibi denemenizi tavsiye ederim.Fiyat biraz pahalı ama değer.Ben bu Pentax 16x21 leri gövde metal diye aldım ancak plastik çıktı.Papillo yu duymuştum ama deneme imakanım olmadı.

http://www.durbundunyasi.com/Tento-YL-6x24-Rus-Mali-Cift-Gozlu-Metal-Durbun,PR-95.html

Lasvegaswings hem kara hem gökyüzü modelleri var ancak bir geminin 4 te birlik kısmını görebilirsiniz teleskopla açı dar olduğu için.Ancak bunu 40mm veya 30mm oküler ile çözebilirsiniz.

• Açıkcası Tento markasını daha önce duymamıştım ama araştırınca eski USSR dönemi markalarından olduğu anlaşılıyor. Önceden Rus malı bir dürbünüm vardı markasını hatırlamıyorum ama daha sonradan onun yerine Bushnell giriş seviyesinde bir model almıştım, kesinlikle Rus malı olandaki netliği yakalayamadım, muhtemelen iyidir Tento'da... Tabi şu an ihtiyacım sadece pentax papilio serisi çok yakına (yaklaşık yarım metre) odaklanabildiği için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 13 Aralık 2015; 21:45:02 >
  • Escapetolife kullanıcısına yanıt
    Yeni distribütör Türkiye'ye getirir umarım.O zaman fiyatlar düşer diye düşünüyorum.Amazon gibi sitelerin Türkiye'ye ürün göndermeme nedeni malum bizim hantal gümrük mevzuatımız. Usb mp3 çalar ürünlerinde bile TRT fonu diye birşey koymuşlar İthalatçıların tümünden her ithalatta fon için ücret talep ediliyor. Daha neler neler...Benim bahsettim 16x21 Pentax modeline benziyor görünümü.Ayar yapma yerinde bir düğme var oraya basınca dışarıya çıkıyor gözlük kullananlar için ayar yapılabiliyor.
  • peki yurtdışında hangi dürbünü tavsiye edersiniz?
  • mustafada M kullanıcısına yanıt
    Merhaba Mustafa Bey ,
    Dünya çapında üretim yapan belli başlı birkaç marka var bunlar Carl Zeiss, Leica, Steiner ,Pentax gibi markalar.Tabi diğerleri kötü mü değil.Şimdi bazı arkadaşlar bu markaları google dan aratınca en küçük dürbünün bile 4000 tl olduğunu görüp kızacaklar :) Bunları bir yana koyalım birde satıcıların yok bu şu malı bu bilmem ne malı gibi sözlerine aldırış etmeyin.O soğuk savaş dönemi masallarında olur dünya globalleşti ve çift bloklu yapı çöktü.Şu an markaların &99'u Çinde üretim yapıyor.Bu yüzde 99'un dışında olanların büyük kısmı yukarıda yazdığım markalar.Büyütme olarak 7x50 veya 10x50 alabilirsiniz.Eğer çok yaklaştırsın derseniz büyütme arttıkça en ufak elinizin titremesinde görüntüde kararma olur.Tabi dürbünü tripoda bağlayabilirsiniz.Eğer Türkiye'de iseniz Bushman ve Tento kullandığım için size rahatlıkla tavsiye ederim.Bushman'ın PF serisi 198 serisi Nikon'dan hem daha uygun hem kalite olarak daha iyidir.Tento'nun ise merceklerinde Carl Zeis mercek kullanılmış bunun yanında gövde metal olması nedeniyle daha dayanaklı.Bunun şu avantajı var diğer piyasa ürünleri plastik veya aksamı aliminyum olduğu için telafisi yok ancak bu modelde eğer bir şey olursa vida yaptırarak kullanırsınız.

Ben dürbün teleskop alacak olursam Dürbün Dünyası'nı tercih ediyorum.Sirkeci'de yerleri dürbünleri test etmek isterseniz ziyaret edebilirsiniz.Çok samimi ve güleryüzlü insanlar.
    Vaktiniz yok isewww.durbundunyasi.com adresinden inceleyebilirsiniz.

Herhangi bir sorunuz olursa forum üzerinden her zaman sorabilirsiniz.Bildiğimizce cevaplamaya çalışırız.
    İyi Forumlar

• gokbilim.com
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.