Şimdi Ara

Teleskop önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, gökyüzüne yeni merak salmış birisiyim, gezegenleri ve hatta bazı galaksileri gözlemlemek istiyorum, galaksileri gözlemlemek için nasıl bir teleskop önerirsiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Teleskop Önerisi: Gökleri Keşfetmek İçin En İyi Seçenekler

Astronomi tutkunlarının vazgeçilmezi olan teleskoplar, gök cisimlerini gözlemlemek ve evreni daha yakından incelemek için harika araçlardır. Ancak doğru teleskopu seçmek, gözlem deneyimini önemli ölçüde etkileyebilir. İşte teleskop önerisi ve tavsiye konusunda bir rehber:

Teleskop Türlerini Keşfedin

İlk adım, farklı teleskop türlerini araştırmaktır. Kırıcı teleskoplar, ışığı merceklerden geçirerek çalışırken yansıtıcı teleskoplar, ışığı aynalarda yansıtırlar. Her türün kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır, bu nedenle gözlem ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun olanı seçmek önemlidir.

Apertür ve Odak Uzaklığını Anlayın

Apertür, teleskobun ışık toplama kapasitesini belirleyen objektifin veya birincil aynanın çapıdır. Daha büyük bir apertür, daha fazla ışık toplayabilir, bu da daha parlak ve ayrıntılı görüntüler sağlar. Odak uzaklığı, teleskobun görüntüyü ne kadar büyüttüğünü belirler. Daha kısa bir odak uzaklığı daha geniş bir görüş alanı sağlar, daha uzun bir odak uzaklığı ise daha fazla büyütme sağlar.

Montaj Türünü Seçin

Teleskop montajı, teleskobu sabit tutarak titreşimi en aza indirmek için kullanılır. İki ana montaj türü vardır: altazimut ve ekvator. Altazimut montajları, teleskobu yukarı ve aşağı ve sağa ve sola hareket ettirmeyi sağlar, ekvator montajları ise gökyüzünün dönüşünü telafi ederek daha hassas takip sağlar.

Aksesuarları Göz Önünde Bulundurun

Gözlem deneyimini geliştirebilecek çeşitli teleskop aksesuarları mevcuttur. Gözetleme mengeneleri, göz mercekleri, filtreler ve kamera adaptörleri, teleskobunuzun yeteneklerini genişletmeye yardımcı olabilir.

Bütçenizi Belirleyin

Teleskoplar, fiyat aralıkları geniş olan yatırımlardır. Gözlem ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir model bulmak önemlidir. Başlangıç seviyesi teleskoplar uygun fiyatlıyken, gelişmiş modeller daha pahalı olabilir.

Teleskop Önerisi

Gözlem ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı olarak, aşağıdaki teleskop modellerini göz önünde bulundurabilirsiniz:

• Başlangıç Seviyesi Teleskoplar: Celestron AstroMaster 70AZ veya Meade Instruments Infinity 50
    • Orta Seviye Teleskoplar: Sky-Watcher Heritage 130P veya Orion StarBlast 6i
    • Gelişmiş Teleskoplar: Celestron NexStar 8SE veya Meade Instruments LX90

Sonuç

Doğru teleskopu seçmek, gök gözlemi deneyiminizden keyif almanızı sağlar. Teleskop türlerini, teknik özelliklerini ve aksesuarları araştırarak ve ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun modeli seçerek, evreni keşfetmeye başlayabilir ve göklerin gizemlerini ortaya çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Galaksileri gozlemlemek..

12 milyonluk biletin kime ciktigi belli..

Gunes sistemini 1000 5000tl arasi celestron ve seviyesindeki markalarla gozleyebilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Galaksileri gozlemlemek..

12 milyonluk biletin kime ciktigi belli..

Gunes sistemini 1000 5000tl arasi celestron ve seviyesindeki markalarla gozleyebilirsin..
    Biraz araştırma yaptımda 200-700 dolarlık teleskoplar ile çok karanlık yerlerden çok güzel gözlemler yapılabiliyor. Teleskobu olan biriyle konuşma şansım olsa iyi olurdu. Güneş sistemi değil ben Andromeda galaksisini ve bazı nebulalari gözlemlemek istiyorum
  • bu ara ben de niyetlendim. letgo gibi yerlerde 1000 civarı soba borusu kadar teleskoplar var. ama anlamıyorum hiç. hangisi ne kadar kapasitede. nelere dikkat edimeli. podcast kovalıyorum bunun için
  • quote:

Orijinalden alıntı: immeLmann

bu ara ben de niyetlendim. letgo gibi yerlerde 1000 civarı soba borusu kadar teleskoplar var. ama anlamıyorum hiç. hangisi ne kadar kapasitede. nelere dikkat edimeli. podcast kovalıyorum bunun için
    Biraz araştır dostum eğer uzak nesneleri gözlemlemek istiyorsan benim gibi, aynali(reflektör) teleskop alman lazim.
    Yok ben aya fln bakıcam, yeryüzü gözlemleri yapicam diyosan mercekli(refraktor) teleskobu alman lazim.

https://bilimakinesi.com/bilim/teleskop-cesitleri/

• powerjack14 kullanıcısına yanıt
    almışken bakınca en azından orion nebula - saturn halkaları vs. görebileyim isterim :) yani sadece ay ile sınırlı kalmak tatmin etmez gibi.

bu isteği karşılamak için de bütçeyi aşacağız sanırım :) önerebileceğin vlog sayfası vs. var mıdır ?
  • Aslında bu bütçe ne bağlı benim elimde celestron astromaster 130 eq modeli var, güneş sistemini ve derin uzay nesnelerini ( nebulalar, galaxsilervb.) Rahat ve kaliteli bir şekilde gözlemleyebiliyorum. Sana da öneririm
  • Ve fiyatı uygun
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcarus

Aslında bu bütçe ne bağlı benim elimde celestron astromaster 130 eq modeli var, güneş sistemini ve derin uzay nesnelerini ( nebulalar, galaxsilervb.) Rahat ve kaliteli bir şekilde gözlemleyebiliyorum. Sana da öneririm
    Eyepice kaç mm sizin? Yorumlarına baktımda 9 mm olan biri müşteri sadece yıldız gibi görebiliyorum yazmış. Görüntüler ne netlikte sizin memnun kaldinizmi?
  • Yanında 20 ve 10 mm lik lensler geliyor ve renkleri rahat bir şekilde gözlemlenebiliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.