Şimdi Ara

Televizyon Pörtledi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardeş üslubun vede tanımlamaların bana uyar,sevdim

1-Ben her zaman her yerde yazarım bu panel TV ler(TFT-LCD[LED dahil]/PDP) artıları-eksileri ile geliyor!!!
    Sen bakma üreticilerin bir alay "sallama" değerlerine,çoğu tam palavra,bazıları "Hileli" v.s v.s gider,ama insanlara bunu söyleyince
    ....yaw koskoca Sony bunu yaparmı,yok Phil yaparmaı veya Samy yaparmı.... deyip hatta birde tepki gösterirler tabi bunların
    bu işlerden hiç bir haberleri olmadığı için Marka Fanatikliği dışında bunlarda bir şeyde beklenemez!!

2-9704,her ne kadar çok iyi resim üretsede,dışardan takip ettiğim kadarıyla sorunsuz/sıkıntısız bir panelde değildir!!!
    Ben zaten panel TV lerde hep şunu derim ayrıca "kötünün-iyisi"
    Phil Engine çok iyi hatta mükemmel ama bu heriflerin daima bir eksiklikleri var bir yerlerde ve makine bir şekilde bazı yerlerde
    su koyveriyor+birde klasik Phil hastalığı olan "Stabilite" sorunu vardır(panel TV lerde en önemli kriterdir burası ama genelde hep atlanır!!)
    örneğin 3 tane 46 9704 koy yan yana mutlaka aralarında özellikle Motionhandling yaparken sırıtmalar görülür!!!

Sharp ASV Modül kullandılar(en pahalısı)2008 Mart ayında Sharp-Philips Modül alım anlaşması imzaladılar ama bir türlü bu iş gerçekleşmedi
    ve ilk olarak 9704 ile sahaya çıkıldı ama bazı prof.uzman yorumlarında sankim Sharp tan dolayı yine sıkıntı var gibi okuyorum,ayrıca bazı
    kullancılarda bundan şikayetçi ama Phil normalde LGD Modül kullanıyor,ancak bunlar hem kalite hemde bir çok konuda ASV den geriler
    özellikle Black/deepBlack/details v.s
    Ancak 9704 de burada da sorun var gibi yorumlar okudum geçmişte!!

Kısaca bir şey çok iyi olurken bir başka şey iyi olmuyor v.s böyle gidiyor bu işler,ayrıca parası çok fazla ve bana göre o rakam değmez!!

Sen yinede incele 9704 46" ları ve illa LED Baclit panel alacaksan zaten elindeki kağıtlar tam 6 tanedir!!!
    hoş CCFL de alsan yine kağıtların sayısı bellidir!

3-Kısaca olaya bardağın "dolu" tarafından bakacaksın kardeşim
    parasını fazla dert etmiyeceksin,hatta "kumar" oynadımda diyebilirsin!!
    Zaten 2/3 senelik bir mal alıyorsun(LCD ise) hadi PDP olsa 5/6 sen diyelim ama LCD de süre ciddi
    risk taşımaktadır Risk=Fiyat=Süre v.s gibi bir denklem kurarsan zaten böyle bir malı alamazsın
    kısaca bütün bunlar çözülemeyen ucu açık denklemlerdir........

4-Senin illa LED-LCD alman şartmıdır bu arada????
    Tam ne izleyeceksin kaynaklar olarak(SD/HD durumu nedir)?? Gamer mısın ayrıca!

Elindeki 2007 model EIZO paneli görüyorum(çok iyi)bunda Samsung S_PVA Modül kullanılıyor;S_IPS in bir iki adım gerisinde
    ama TN ilede mukayese söz konusu olamaz ve bunda örneğin LAG <30ms dir,seni rahatsız etmez bu LAG değilmi???
    <35/40 sınır gibi densede buda OK dir!!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan_74

Philips 46PFL9704H LED i , tapeworm dostumuzun önerisinden itibaren incelediğim tanıtım videolarından ve özellik tablolarındaki değerlerinden gayet olumlu etkilenip, ciddi olarak almayı planlamaya başlamıştım ki....sayın albani ,son yazdığınız mesaj da belirttiğiniz (hassas olan gamer lara pek gelmez input-lag sorunu vardır)1ms. tepki süresi sallamadır! dediğinizden itibaren, bi tomar parayı(6300TL.) bayılmış olmanın dayanılmaz hafifliği üzerimdeyken PC yi bağlayıp oyun esnasında ekranda bi bulanma görürsem (Bu kısmı Philips gibi sallamıyorum gerçek olaylardan esinlenilmiştir) Aldatılan bir kadının haliye-i ruhiyesine + Çölde atını kaybetmiş bir Cowboya + Jellyfish(kutu denizanası) tarafından sokulmuş masum Avustralya köylüsünün acısınıa + 3. dakikada kırmızı kart görmüş futbolcunun sinirine , bir de platonik aşk acısı eklerseniz (durumun daha iyi anlaşılması açısından) sanıyorum durumu özetlemiş olurum.

Bak arkadaşım konuyu başından beri okudum.
    Edebiyatın gayet iyi Albani hoca bile beğenmiş.
    Eğer bütçen Pionner 6090 almaya yetiyorda almıyorsan yukarda kendin yazmışsın,
    Ne hallere düşeceğini!!
    Bende bizden bir benzetme yapayım
    "Eşşekten düşmüşe dönersin.
    Selamlar.

• Sayın albani, bir süredir üzerinde karar vermeye çalıştığım (özellikle LED) Tv. hususunda:Farkında dahi olmadığım detaylarına değindiğiniz ,TERAZİNİN iki kefesini de dikkate alarak.. Anlayabileceğim DİLde , sabırla izah ettiniz ,(size çok müteşekkirim) teşekkür ederim. Takdir edersiniz ki ,sıradan bir günde bununla mukayese edebileceğim değerde bişeyi alıp da eve getirmiyorum(benim ve yakın çevremdekiler için önemli bir husus yani) "Çokyönlü olması"(bağlanabilen cihazlarla uyumluluğu),tepki süresinin düşük olması ,insan arayüzü (menüsü)basitçe anlaşılabilir olması,stabil çalışması gibi şeylerin... BENİM İÇİN ÖNEMLİ olduğunu belirtmek isterim. Evet 24" EIZO (2007 den beri) PC monitörüm olarak sorunsuz çalışmakta, lakin(input-lag sorunu belirgin olarak vardır) damasyus un belirttiği gibi "eşşekten bi kere düşmüşlüğüm var" bari düşünce uçurumdan aşşağıya yuvarlanmayalım!

• 46" lik Philips LED her ne kadar çekici görünse de makyajını silince altından eskiden tanıdığım biri çıkıyor...

Salonda duracağından ,D-Smart uydu alıcısı bağlı şekilde SD yayın ağırlıklı olacağını öngörebilirim, bunun yanında Blu-Ray filmlerde(HD yayınlarda) yamuk yapmamalı.

LED-LCD şart değil tabiki (LED ampullerinin daha az enerjiyle daha güçlü ışık yaymasını bu sahada bir ileri adım olarak değerlendiriyorum) renklerin LCD konvansyonel panellere göre daha canlı özellikle siyahlarda başarılı olduğunu gördüğümden(derinlik hissi) ilgimi daha fazla çekti.

PC Oyunları tutkunuyum (Hardcore Gamer cinsinden)Elimizdeki kağıtların arasında (7.Kağıt) gönlümdeki gibi "tüm hastalıklarından arınmış billur gibi bir OLED TV. "olsaydı eğer... F/P kriterlerine aldırmaksızın alırdım
  • Aslan kardeş

-Ben utandığım için sana soramadım "Hardcore" Gamer mısın demeye ve sanırım sadece Gamer mısın diye sordum???
    Genelde kimi Hardcore cular açıklamazlar bu kimliklerini nedense

Kardeş sana EIZO nun o elindeki panelinide biraz anlattım,ama Hardcore cu birisi neden onu almış bilemiyorum gari
    Sanırım bunu alırkende bir dünya para verdin ama bu senin için nokta atışı olmamış,Hardcore cunun ne işi var kardeşim EIZO da!!
    üstelik LAG değeri <30 olmasına rağmen sana çok hassas olduğun için yetmemiş(yetmez tabiki!!)
    Dolayısıyla sen yeni nesil bir kaliteli "TN" panel bak kendine PC-Monitör olarak!

Şimdi sana demekki 30/35ms "LAG var" geldiğine göre işin bu bakımdan çok çok zordur!
    Sendeki EIZO dediğim gibi "geçiş" paneli gibidir ne S_IPS kadar başarılı(tam doğru renk üretmede)ne TN kadar hızlı(RT değeri+LAG seviyesi olarak)
    kısaca ortada kalmış ama Desktop ta harikadır+renkler konusunda TN den oldukça ileridedir,Siyahlarda iyidir,angleView TN ye göre çok daha iyidir v.s
    Ama Hardcore cu için çok yavaş kalır bu panel!!

Sen şimdi birde TN alacaksın ve yeni nesil AUO Modüllü paneller oldukça iyi tavsiye ederim ve fiyatlarıda çok makul!!

++
    Gelelim Game olayına,9704 ü kafadan eliyorsun!! EIZO sana dayanamıyorsa; sen,bunu(9704) ise pencereden atarsın sen
    Hardcore cu olmak çok zordur yaw yada Hardcore cu adama TFT-LCD TV satmak hatta bulmak meseledir kardeşim!!

Sen "Hardcore Gamer" işini biraz ayrı düşünüceksin bu durumda,hatta şimdilik unut veya TV den değilde,bir yeni TN panelden(Monitör)
    düşün veya şimdilik EIZO ile devam et++

++
    DSmart SD leri bildiğim/gördüğüm kadarıyla DTürk ten daha başarılı(özellikle SD lerde) bu durumda panel seni üzmez/üzmeyebilir v.s
    çünkü benim için panellerden SD izlemek bir kriter değildir!!! yani adı üstünde SD ve bir FULLHD panel ile hiç uyuşmuyor ne kağıt üstünde nede pratikte!!
    1080 kaynaklı görüntülerde genel olarak bütün FULLHD paneller iyidir ama özellikle (BD/HDDVD/PS3>NTSC 1080p/24fps de çoğu çuvallar laf aramızda!!!
    DVD lerde NTSC 3;2 Cadance larda iyidir ama PAL 2;2 de çuvallarlar!! yani aslında genel olarak FULLHD lerde 720/1080 ler iyidir denir ama pek öyle
    değildir!!

Hani demiştim ya her panel artıları-eksileri ile gelir diye!!!

Benim içinde hala LED Baclit çok erkendir ben daha bir kaç sene CCFL ile giderim hemde çoook rahatlıkla!!!
    3./4.nesil hatta 5.nesil LED lere bakıyorum gari(3.nesil Samy den gelmek üzere B85x serisi onuda göreceğiz FULL-LED Baclit uygulamalı olarak geliyor!!)

LED Baclit yüksek Contrast üretimine yarıyor(ama Dynamic olarak olarak,ancak insan gözü bunu algılıyor ve bu bir artı tabiki)
    Backlight üretimide daha güçlü ve bahsettiğin derinlik/detay v.s haliyle artıyor ama bunun yanında yüksek Baclit şiddetinin
    çalışması sorun oluyor ve örneğin tam kararma yapamıyor!!!sahneyi yapay olarak aydınlatıyor!! veya bölgesel local-dimming yine başarılı yapılamıyor
    v.s v.s LED Baclit çalışması anlatıldığı gibi yani kağıt üstünde çok albenili ama iş icraata gelince öyle değil,bana göre bugün için bir CCFL çalışması
    çok daha stabil+zaten her iki panelde de aynı Modüller kullanılıyor(ama vatandaş bunuda anlamıyor laf aramızda,çünkü uyanık üreticiler malları zaten
    LCD diye değilde "LED TV" diye gazlıyorlar)

Hatta çok daha ucuza mal olan LED_LCD leride gördüğünüz gibi çok daha yüksek fiyata dehliyorlar

++

Dolayısıyla sen EIZO ile şimdilik Hardcore işlerine devam!
    ++

Panel içinse zaten ben 6090 da diyemiyorum bu satten sonra!! ben bunu sadece HD ye yönelik uygulamalar için tavsiye ediyorum!

++

Sonu ....LED ile bitenler için daha vakit çoook erken,herifler daha LED_LCD leri çok yeni satmaya başlamışken,OLED moled ile uğraşmazlar sadece
    "Butik ürün" tarzından çıkarıp ""Sony OLED 11 ler gibi örneğin"" nabız yoklarlar ve bazı gönüllü yeme gelenlerin kullanma tepkileriylede ürünü "bedava"
    test ettirirler!!!çok fiyata satarak tabiki,OLED i unut şimdilik

Ama ...LED türü(şuandaki LED-LCD den bahsetmiyorum kimse dalgaya düşmesin,şimdiki uyduruk LED lerin yani bildiğiniz LED lerin uygulanmasıdır!!
    yani Eşek aynı Eşşek ama Semer değişmiş misalidir OLED/SED/FED/AMOLED/TOLED/P_MOLED türü paneller için çalışmalar çoktan yapılıp bitirildi bile!!!
    hepsi hazır kıta bekliyorlar!!

++

Bu arada en düşük Input-LAG panel rekoru Pany LCD lerdedir(5/10ms)!!!(bunu kimse bilmez laf aramızda,çaktırma) daha Pany nin LCD ürettiğini bile bilmez
    çoğu dünya vatandaşı hatta dünyada angleView da en iyi panelde(IPSAlpha/Japan by Hitachi-Panasonic Corp.) Pany LCD lerdir bunuda bilmezler,çaktırmayın manzarayı

Ama Siyahları hala çok iyi değildir!! deepBlack/details de biraz ayıftır ama EIZO gibi natural/doğru resim üretirler(S_PVA EIZO dan bile!!)
    çok özel paneldirler,çok pahalıdırlar!! çokta özel kullanıcısı vardır,hatta gizlidir kullanıcıları,Satan bile ne sattığını bilmez(çaktırmayın manzarayı!!)

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 5 Kasım 2009; 20:11:49 >

• Şunu belirtmek isterim , oyuncu insan için monitör ün hızından daha önemlisi GÖZ sağlığını kaybetme riskidir.

Bir yıl 8766 saat eder, okula gitmek zorunda olan bir öğrencinin durumunda ortalama(odasında PC varsa ders çalışıyorum ayağına) 1500 saat/yılda , çalışan birinin de (günde 8 saat çalışsa ve evli olsa öfff be) ne kadar oyunda kalabileceğiyle ilgili olarak bir saat veremiyorum (1-100 arası felan çıkarsa iyi yani)

Hardcore Gamer dediğimiz ,yılın 3000 saati (hasaplasak 4300 felan çıkarda ayıp olmasın şimdi çocuklara) fiilen oyun içersinde kalan insanoğluna verdiğimiz isimdir(beni tam olarak tanımlıyor)

CRT ekrandan kurtardık gözleri hızı,markası,parası fark etmez... (GÖZ: insan denilen mahlukatın en sofistike organıdır diye biliyoruz)

EIZO nun kullandığım modeli, oyunculara yönelik olarak çıkarttığı modelidir 6ms.(G2G) Oynadığım iki türde (strateji ve FPS) dört farklı oyun var ,(takip ettiğim) çıkış tarihleri belli olan iki oyun daha beş ayın içerisinde çıkmış olacak. Bunlar içersinde yanlızca "BİR OYUNDA" bazı yerlerde hafif bulanma oluyor bunun dışında (arıza yine bende onu da söyleyeyim de yanımda oturan fark etmiyor yani) başka uygulamalarda bir yamuğuna rastlamadım.

Öneriniz için sağolun fakat TN Panelli 24" (2ms.lik) bir monitörle değiştirmeyi düşünmüyorum , hatta bu kullandığım pörtlese bile yine EIZO nun GüNceL monitörlerinden almaya gayret ederim.... (Gözler alışıyor zamanla ilginç bi organ)

• Abi istersenwww.akillifiyat.com a gir. alacağın modeli tespit ettikten sonra oraya girip fiyat analizi yapabilirsin.inanılmaz bişey ama iki firma arasında tek bir tv de 500 lira fark olabiliyor.onun için en son adımda bunu uygulamayı unutma.
  • Arslan arkadaş merhaba Gamerler için genelde tavsiye edilen
    Sony 46 Z 5500 serisine (200 Hz) ne dersin?
    Yeni çıkan bir seri geçenlerde formda bir arkadaş almıştı.
    SD performansından oldukça menmundu.
    Selamlar.
  • Aslan kardeş sana klasik LCD TV panel uymaz Hardcore seviyesi için,zaten bu işin dışarda da prof.olanları klasik LCD TV den oyun filan oynamaz!!

TV ler adı üstünde SD/HD yayınlar içindir Game olayı ayrıdır ve hepside özellikle hassas olanlar için yaramaz,200Hz zaten S/W ile olan bir uygulamadır!!
    200Hz diye bir refresh-rate olmaz(veya USA 240Hz) bunlar üreticilerin "Marketing-Tool" işleridir

Dediğim gbi prof.Gamer+TV arayanlar iki panel kullanmak zorundadır!
    EIZO nun sendeki paneli OK ama bir yere kadar,ancak onun asıl artısı S_IPS kadar olmasada doğru "renk üretmesidir"!!
    O seri Gamer içinde değildir,2007 den başlayarak piyasada daha fazla panel satabilmek için EIZO dahil bütün üreticilerin(kalite/marka ve S_IPS
    Modül kullananlar)TN/E_IPS/PVA Modüllere geçtiler,bence başarılıda oldular ama bunlar S_IPS gibi tam prof.paneller değildirler!

Ancak şimdi bunlardan çok güzel PVA ve TN Modüllü paneller gelmeye başladı ama TR ye nerede dandik marka varsa ve seviyeleri düşük varsa onlar geliyor
    ++

Sen dediğim gibi ya elindekiyle devam ediyorsun(EIZO) veya Desktop+Game için yeni bir TN panel alıyorsun!!

++
    Aslında sana bir panel aldırırdım ama artık efsane olup,tarihe geçerek,sadece belli kullancıların elinde kaldı(imzama bak bir zahmet)üretimi bile biteli 1,5 semeyi geçti!
    Tek sorunu üzerindeki Samsung S_PVA ların su koyvermesi oldu hemde çok büyük oranda(yaktın ülen milleti Samy!!!)
    8ms(G2G)Modül var ama Engine bir harika,istediğin kadar bas!!!Blur/Judder/Ghost/Smear/Flick v.s v.s v.s alayı hikaye hiç birisi yok çünkü,garip ama gerçek,bununda
    testlerdeki LAG seviyesi 35ms civarı ama kimse bugüne kadar(USA dahil) Hardcı lar dahil şikayet edemediler,acaip bir panel fast-motionda kimse bunuda çözemedi bugüne kadar
    ne var bunun içinde diye!!! ayar mayarda yapmıyorsun 50/100Hz filanda ferketmiyor basıyorsun panele yağ gibi gidiyor,ülen birde tekle biraz değilmi,yok yaw ne kadar basarsan bas!!

Bak bunu UK deki AVF den bazı arkadaşlarla geçen ay teste soktuk,pisayada gördüğünüz LED med ced v.s dahil hepsini çok fena tokatladı!!!200Hz lik paneller yanında kaplumbağa kaldı
    anla artık ve sonunda herifler bu paneli 2007 model diye testten çıkardılar(çünkü çok fena moralleri bozuldu)
    Engine(+Chipset)S/W ilede her ne yaptılarsa Motionhandling te dünyanın en iyi paneli

Birde bahsettiğim Pany LCD ler süper ama diğerlerinin alayıda haybeci(aşırı zorlama fastmotion da!!) yada kötünün iyisi v.s

++

Aslan senin işin panelde zor,bu TV lerle seçim zor olacak senin için
    dolayısıyla yüksek rakamlara panel filan alma sen!!nokta atışı yapman gerekecek panel TV alırken!!

TN panel işini düşün Gamer olayında! yada EIZO ile yola devam et böylece salt panel TV almak durumunu kolaylaştırmış olursun!

Yada Pany LCD leri bekle diyeceğim ama herifler 1 senedir hala gelemediler! (gerçi bunlarında 2007 den sonraki LCD leri yine zayıf ama
    LAG konusunda sorun yok!!senin EIZO dan daha iyidir!)

++
    Sanırım 6090 soran sen değildin,bugün birisine fiyat-adres verdimde

++

• noumasel dostum , verdiğiniz linke bi göz attım da hani "her yol romaya çıkar" gibisinden bi (fiat) arama motoru ,en ucuzu diye neye baksam (reklama girmesin) istanbul... la başlayan malum firmaya çıkıyor, olsun ama faydalı yinede sağol arkadaş.

damasyus önerdiğiniz sony 46"Z 5500 LCD TV.(aman Logitech Z5500 le karışmasın) 8ms.tepki süresi,1000.000/1 kontrast oranı,25.3Kg.,241Watt elektrik tüketimiyle ( 200Hz. gibi özelliklerinden yola çıkarak) bana nedense şöyle göründü: "otomobil alacağınız zaman, en son çıkanı(yeni kasası diyelim) değil de bir önceki neslin banttan son çıkanını ,tüm hataları giderilmiş ve eksiklikleri tamamlanmış olduğu imajı vardır ya aklımızın bir köşesinde", kendi türünün iyisi olduğuna şüphem yok. "Lakin bizim derde ilaç bu değil aramaya devam"

sn.albani , üstadım benim mesele ancak bu kadar doğru teşhis edilebilir,tamamiyle hemde! Kıymetli görüşlerinizi paylaştıkça ,"Bataklıkta sörf yapmaya çalışırken üstüne bir de köpekbalığı saldırıyor gibi oldum (tatlı suda)" Öyle bir model var Tiger Shark ismi (Kaplan Köpekbalığı) tatlı su-tuzlu su dinlemiyor, işin kötüsü en tehlikelisi de bu cinsiymiş (benim tüplü sony sağken belgeselini seyretmiştim).

Evet 6090 ı ben sormadım ,fakat Plazma Tv. lere de ciddi ciddi baktım, birçok özelliğini de beğenmeme rağmen "enerji tüketimi hadisesi"46"-400Watt sendromu yani...

sayın albani , evvelce bahsettiğiniz , ucu açık Risk-Fiat-Süre denklemini göz önünde bulundurarak SHARP LC-40LE700E LED TV veya Philips 40PFL9704H/12 arasında sharp a daha yakın duruyorum.

• Aslan kardeş bazı bilgiler vereyim özellikle PDP ler için

1-PDP lerde Elektrik tüketimi TFT-LCD ler gibi "FIX"(sabit akım)çekmezler!!!

TFT-LCD lerde>>>CCFL sürekli yandığı için aynı seviyede sayılabilecek sabit bir tüketimleri vardır
    Ama PDP lerde sahnedeki aydınlanmaya göre ışık şiddetini sistem ayarlar ve örneğin sahne karanlık olunca 80/100W lere kadar düşer
    50/60 lık panellerde bile!!! hatta daha bile düşük seviyeye yine ebata bağlı olarak!!

Dolayısıyla 50" PDP ile örneğin 46" bir LCD hemen hemen aynı akımı çekerler!!

Bunları kafana takma sen,46/50 LCD bile alsan elektrik kontrolu yapsan farkettiğini görürsün,50" PDP alsan göreceksin ama arada ciddi farkedilecek
    bir seviye asla yoktur,sen bakma bilen-bilmeyen ahkam keser bu konularda(daha doğrusu bilmeyenler keser)

PDP nin arkada yazan değeri ise max.değer olarak yazılmak zorundadır!!!dolayısıyla size yüksek gelir o rakamlar

Geç bunları bir kalem sen şimdi!!
    Birileri bu işe çok kafa takıyor ama olay öyle sanıldığı gibi değildir,hatta panelin tüm özellikleri bir kenara konur ve sadece çektiği akım konuşulur

2-Ancak yeni nesil ECO sistemli panellerde ciddi bir enerji azalmasına geçen paneller çıkmıştır aynı şekilde Pany nin yeni "NEO_PDP" Modülleride ciddi manada
    az çeker hale gelmişlerdir!
    Aynı şekilde fiziksel olarak LED Baclit sistemlerde daha yüksek ışığı daha az elektrik kullanarak sunar hale gelmiştir!

Bu arada bir panel daha var,belki bazı Sony-Shop larda görebilirsin>>WE5 serisi(40"/46") "HCFL" Baclit sistemli ECO panel(sanırım DH de sadece 1 kullanıcıda bu panelden vardır!!)
    Tavsiye ederim bunu ama "TV" olarak örneğin!!
    Çok tasarruflu+ECO/Baclit klasik CCFL ye göre ciddi bir artıdır!!

Özellikle Sony lerde klasik Clouding/Backlilight-bleeding sorunu yoktur!!!
    +Screen-uniformity çok iyidir v.s v.s ancak 46" dan büyüğü yok sadece 40 ve 46

++

Game olayında ise dediğim gibi bu panellerden sen netice alamazsın,hiç uğraşma ZF355 de olmadığına göre forget it about this happen
    EIZO ile devam şimdilik!

3-Bu bahsettiğin 7xx ve 9704 panelleri normal "TV" kullanımı içinmi yazdın????

7xx 40" kesinlikle tavsiye etmiyorum !!!macera arama kendine kardeş,boşuna para verirsin o ebata LED Baclit te olsa!!
    aynı şekilde Phil den 40" olmaz!!

46" dan başlayacaksın OK++

İlla bu iki panel olacaksa tercihin o zaman 7xx olsun ama 46"!!!

Bu arada sanırım yazmıştım Phil 9704 lerde Sharp ASV/PureBlack Modül kullanılıyor,ama 6xx/7xx serisinde ise "X-Gen Panel"
    diye Sharp yeni bir Modülünü kullanmıştır ve teknik olarak ASV de daha iyi(daha az sorunsuz)

Ama "BANDING" çıkma riski sanırım hala var!!!
    USA da göremedim ama UK deki AVF den birisi çok kötü Banding çıktı dedi ama herif başka bir şey gördüdemi Banding dedi bunuda
    çözemedim doğrusu!

ENKAY Dist.Firma olarak şuanda en iyisi gibi görülmektedir,Phil dahil diğerleri kötü yada çok kötü v.s bunada dikkat et lütfen!!

++

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.