|
Televizyon Tavsiyeleri - Haziran 2024
-
-
maşallah Toshiba nın olmadığı masa yok
-
Kullanmış olduğum sony 75xf9005 fena bir tv sayılmaz elden avuçtan çıkana kadar yeni bir tv düşünmüyorum.
Esasen Micro led tv düşünüyordum yalnız ülkemizde samsung harici satış yapan başka bir marka yok.Samsung microled aşırı kaslı fiyatı ile hayatta işim olmaz.Amerikalı Microled üreticisi samsung yarı fiyatına satış yapıyor.
-
İlk etapta, Microled yerine QD-LED (QDEL) ve Nanorod LED (QNED) gelecek gibi. Onlar da, Microled gibi organik olmayan materyal kullanıyor. Microled'in daha makul alternatifleri olacaklar.
Tabi onları bile 2027'den önce görmemiz zor. O zamana kadar OLED'te nasıl gelişmeler olacak göreceğiz. Şu an LG G4 65 kullanıyorum. LG, iPad'teki Tandem OLED teknolojisini TV'lere getirirse, onun ikinci jenerasyonu çıktığında, 77 veya 83'e onunla geçebilirim.
(Önemli bir gelişme olunca, oturması ikinci jenerasyonda oluyor. G4'ü de o yüzden beklemiştim. G3'te MLA & META olayı, oyun modunda tam kullanılmıyordu.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Haziran 2024; 20:2:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba hocam bilgi ve birikimlerine istinaden birşey soracağım LG C4 oled günlük 10 saat kullanılması 5 saat ulusal Kanal 5 saatte YouTube film falan ömrü tahminen ne kadar gider sizce
Hocam LG, 2021'deki Evo (WBE) panelle büyük geliştirme yaptı. Üstüne, 2022'deki EX (WBE v2) panelle onu da revize ettiler. C4'te ise EX'lerin 3. jenerasyonu var.
2022'deki EX paneller için, piksellerde hissedilir yıpranma oluşmayan süre olarak ~30000 saat rakamı geçiyordu. Muhtemelen doğru bir rakam. Zira Reddit'te, Evo öncesi OLED'leri 15000 saattir, burn-in ve hissedilir parlaklık düşüşü olmadan kullananlar görüyorum. (Kullanım şekilleri de parlak HDR içerikler vs.).
Onlar 15b saattir gidiyor ve gitmeye devam ediyorsa, EX panel bunun çok ötesine çıkabilir.
Sadece, haber izlerken parlaklığı olabildiğince düşük tutun. Bu sayede burn-in riski sıfırlanır. Panelin de ömrü iyice uzar.
Ayrıca, logo karartma yükseğe ayarlı olsun. Piksel hareketi açık kalsın. TV hep stand-by'da durup piksel tazelemeyi eksiksiz yapsın. TV'nin yanında ısı kaynağı olmasın, güneş falan almasın. Bunlara dikkat edilirse, ömür olarak LCD'den pek farkı olacağını sanmıyorum.
Şu mesajda daha detaylı yazmıştım:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158663524
Eski OLED'ler bile, Rtings işkence testinde 10000 saattir parlaklığını koruyor. Tabi burn-in var ama o işkence testinden kaynaklı. Testte, full+full parlaklıkta sürekli CNN izleniyor. Normal kullanımda burn-in olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Haziran 2024; 20:53:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam cevap için çok teşekkür ederim henüz almadım sadece öğrenme amacıyla sordum acaba C5 olede mla gelirmi yoksa uygun bir zamanda C4 almayı düşünüyorum acelem yok
Bence C5'te MLA olur. Zira G3 ve G4'le, C-G farkı çok açıldı. G4'te işlemci bile C'den farklı oldu. C serisinin bu kadar geride kalması mantıklı değil.
Samsung S serisine ağırlık verdikçe rekabeti arttıracak. S90 serisini LG C serisi fiyatına satıyor. Buna rağmen, S90'lar, S95'le temel olarak aynı.
LG rekabette kalmak için C'lere el atacaktır. Ya da G'lerin fiyatını indirip C yerine geçirecekler. (G4'ün 55-65 versiyonlarında standlı model çıkarmaları bunun işareti olabilir.)
İngilizceniz varsa, OLED teknoloji gelişmeleri ve "içerden" bilgiler için şu kaynakları öneririm:
Avsforum - OLED Technology Advancement Thread
Stop the FOMO - Youtube Kanalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Haziran 2024; 0:42:39 >
-
Tandem Oled iki oled ekranın bir araya gelmesi ve iki oled ekranın %50 ekran parlaklığını 1000nit kadar çıkarılması yöntemi.
Bu yöntemi şimdileri kullanmış olduğum ipad pro 13 tecrübe etmiş olacağım. Lg'nin bir sonraki G serisi paneli bu yöntem olursa
panelde olası izlere bir nevi çözüm getirmiş olabilirler diye düşünüyorum.Tabi bu tv fiyatına yansıması olabilir.
Microled bence on sene daha oled fiyatlarına düşmez üretim maliyeti çok yüksek önce ona bir çözüm bulmaları gerekli.
-
Umut varsa izlenir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bize böyle halkin içinden bizden biri olan bilgili tecrübeli ve anlatımı/akışı güzel Editörlerle gelin,burnu 10 karış kimselere ve saçma sapan gülen geyik yapan kimselere tahammülümüz yok.iyi iş yaptın Gün Bey.Tesekkurler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 17 Haziran 2024; 23:30:10 >
Listede qled tavsiyelerinin olmaması ciddi eksiklik olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 17 Haziran 2024; 23:51:41 >
eline sağlık aydınlatıcı bir yayın olmuş
-
Kalite kendini hissettirmiş. Tşk Umut
-
tavsiyeye uyup 55UA3E63DT alalım mı
-
hoşgeldin umut
-
Hocam son zamanlarda izlediğim en iyi anlatım videosu olmuş. Tek tek televizyonlardaki hangi harf kombinasyonlarının ne anlama geldiğini anlatmışsınız. Bizim gibi bu detayları bilmeyen televizyon severler için iyi bir nokta olmuş. Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.
-
Merhabalar 65q70d ile Tcl 65c755 arasindayım deneyimleyen yada bilgisi olan varmi
İkisi arasında TCL C755 alınır.
C755 Mini-LED aydınlatmalı. Q70D'de ise yerel karartma bile yok.
Peki c755 mi Qn85d mi? Ikiside 2024
Benzer içerikler
- whatsapp"ta çevrimiçi iken çevrimdışı görünmek
- instagram şifremi unuttum
- fotoğraf boyutu küçültme
- instagram taslak silme
- whatsapp hesabı silme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X