Şimdi Ara

Televizyonum gerçekten de HD Ready mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şimdi benim asıl merak ettiğim konu şu:EICTA tarafından logo lisansı alan üreticilerin ürünlere bu logoyu nasıl yerleştirecekleri de belirtiliyor mu?
    bugün teknosa da gördüğüm kadarıyla(içinde sony,lg,philips gibi markalarda dahil olmak üzere) bazı ürünlerde sticker hd ready logosu kullanılmaktaydı.
    acaba bu bir sorun mu değil mi?
    eğer değilse konu yine dönüp yukarıda tartışması yapılan "teknik olarak tv,hd yayına uygun mu?" sorusuna geliyor sanırım.işte o noktada da işler karışıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 21 Ekim 2006; 17:23:04 >
  • Zaten benim çıkış noktam da aldığım HD ready olduğu iddia edilen televizyondaki HD ready logosunun sticker oluşu idi
    EICTA sitesinden ve dokümanlardan anladığım kadarıyla EICTA üreticinin bu konudaki yeterliliğine bakıp lisansı veriyor. "Sen uygun modellerine logoyu koy" diyor. Gerçekten de ilginç bir mantık.
  • HD Ready ile ilgili dökümanları dikkatlice okuyup, burada bir özet yapacağım; gerekirse lisans başvurularını kabul eden "Tony Graziano"ya e-mail atıp, detaylı bilgi de isteyeceğim.

Şimdilik dikkatimi çeken ilginç bir noktayı buraya taşımak istiyorum.

"HD Ready" logosunu uyumlu ürünlerinde kullanma hakkını kazanmak için ödenmesi gereken ve bazı firmalar için "gereksiz masraf" olarak görüldüğü için kaçınılan bedelin ne olduğunu öğrendim sanıyorum :

5.1 In consideration of the licenses granted hereunder, subject to the terms and conditions and with the limitations set forth herein, Licensee agrees to pay to Licensor a logo administration fee of EUR three thousand (3000) for the first year and EUR one thousand (1000) for the subsequent years. The logo
    administration fee covers up to three (3) Brands as listed in Annex F.

İlk yıl için 3.000 Euro, sonraki yıllar için 1.000 Euro !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 21 Ekim 2006; 19:01:09 >

• Evet o rakam benim de dikkatimi çekti. Küçük bir atelye kurup televizyon üretsek (monte etsek) bile o parayı rahatlıkla öder lisansı alırız
  • ama 3 modele kadar, sonrası için pamuk eller cebe.............
    selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: onbes
    ama 3 modele kadar, sonrası için pamuk eller cebe.............
    selamlar

3 modele kadar değil, bir üreticinin 3 "marka"sına (brand) kadar.

List of brands licensed to use the EICTA “HD ready” logo in conjunction with their compliant products (based on self-certification).
    başlığı ile yayınlanan lisans sahibi üreticiler/markalar listesinin eski versiyonunda Vestel için sadece 3 marka vardı;
    şimdi Vestel herhalde yeniden başvuru yapıp 2 marka daha ilave ettirmiş ve onları aynı sayı numarası ile farklı başlıkta vermişler.

119 VESTEL Elektronik SAN. VE TIC. A.S.
    1. VESTEL
    2. TECHWOOD
    3. DIGIHOME

119 VESTEL Elektronik SAN. VE TIC. A.S
    1. Finlux
    2. Luxor

Zaten HD Ready logosu üretici tarafından farklı markaları için alındıktan sonra üretici,
    lisans alırken belirttiği markaların hangi modellerine HD Ready koyacağına kendi karar veriyor : "based on self-certification".

Bunun detaylarını araştıracağım, nasıl bu kadar serbest bırakıldığı, denetleme mekanizmasının nasıl işlediğini.
    Mesela 31 Temmuz ve 31 Ocak'larda bildirilmesi gerekiyor galiba hangi modellerde kullandığının vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 21 Ekim 2006; 23:04:36 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.