Şimdi Ara

Tell Me More vs Rosetta Stone vs Diğerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
3
Favori
2.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ciddi ciddi ingilizce oğrenmeye çalışacam gelecek sene bu vakitlere kadar zamanım var yani 1 sene kadar zaman, ama nisandaki yds sınavına da bişeyler yetiştirmek istiyorum.
    Amacım: hem konuşma hem gramer. sınavlarda bana lazım olacak bir gramer bilgisi ayrıca mulakatlarda ve normal gunluk hayatta ve işte lazım olacak bir seviyede ingilizce istiyorum. kursa gidecek gun içinde zamanım ve maddi durumum yok, o yuzden internetten ve sanal eğitim setlerinden faydalanmak istiyorum, sizce bu yazdığım programlar veya bunların dışında hangisinden daha fazla verim alabilirim,kullanan arkadaşlar hangisini tavsiye ederler? teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İngilizce gramer konusunda kesinlikle Ekrem Uzbay'ın sitesi çok başarılı.
    http://www.ekremuzbay.com/kategori/ingilizce-dilbilgisi

Onun dışında gramerle birlikte bol bol dinleme alıştırmaları yapmanızı öneririm.Bol bol dinleme alıştırmaları yapmadan,o sözcüklerin nasıl telaffuz edildiğini bilmeden o dili çok çok zor konuşursunuz.
    O nedenle önce şu siteye çalışın.
    http://etc.usf.edu/lit2go/
    Bu sitedeki okuma pasajları ayrıca sesli şekilde var.Gözünüzde hangi kelimenin nasıl telaffuz edildiğini görürsünüz.3 ay bu şekilde çalış.Muazzam şekilde faydasını görürsün.

Sonrasında bol bol radyo dinlemenizi tavsiye ederim.Günlük en az 4 saat olmalı.İngilizce için şu an en faydalı radyo bbc 4 extra.Her gün radyo tiyatroları yayınlıyorlar
    http://www.bbc.co.uk/radio/player/bbc_radio_four_extra

Sana tell me more veya rosetta stone önermeyeceğim.Çünkü bu setleri sitede birçok kez ücretli versiyonlarını önermeme rağmen korsan kullanıldığı için yeterli faydasını göremiyor.Korsan versiyonlarda birçok özellik yok Rosetta'da. Tell me more'da da düzenli çalışıp öğrenen birisi ne gördüm ne duydum.Sanırım kullanan çok az.

Sana önerdiğim sistem cebinden para çıkmadan öğrenebileceğin en garanti sistemdir.Başarılar dilerim.

• peki rosetta ile tell me more un bu kadar yaygınlaşması ve ünlenmesi nasıl oldu, bu bir tesadüf olamaz sanırım, elbette faydaları vardır ama önerdiğin kaynakları da araştıracam, teşekkürler, bu programların orijinal ve korsanlarının birbirinden farklı olduğunu net biliyormuyuz, gerekirse orijinal satın alabilirim.
  • Ttnet'e ayda 1 lira ödeyerek tell me more kullanabilirsin. Araştır istersen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooLasFcuK

Ttnet'e ayda 1 lira ödeyerek tell me more kullanabilirsin. Araştır istersen

link varmıydı hocam siz kullandınızmı faydası varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: megiddo

quote:

Ttnet tell me more yazınca çıkıyor. Ben üyeyim ve almanca çalışıyorum. Bence oldukça iyi. Türkçe anlatması da bir avantaj. Tell Me More en kabul gören çevrimiçi materyallerden biri. Bu yüzden şüphen olmasın, kesinlikle fayda sağlar. Yalnız tek başına seni bir yere kadar götürebilir. Bu programı bitireyim ve İngilizceyi tamamen sökeyim dersen olmaz. İyi bir gramer kitabı lazım. Murat Kurt'un "English Grammar Today" olabilir mesela. Ayrıca alıştırma için bazı kitaplar lazım olur. Cambridge'in Grammar in Use serisi gibi.

Eğer lazımsa neredeyse bedavaya temin edebileceğin yerlere yönlendirebilirim seni.

Bunun dışında gramer için türkçe kaynak olarak aşağıdaki adresten dergi serisini indirebilirsin.

https://yadi.sk/d/xU2TeGFXFbbPe/ELS%20%C4%B0ngilizce%20Haz%C4%B1rl%C4%B1k%20Dergisi%20-35%20Say%C4%B1/

Bunun dışında hafiften listening alıştırmalarına başlayabilirsin. Biraz ilerletince sesli kitaplar işini görebilir. Ücretsiz olarak bazı sitelerde bulunuyor. Dünya klasikleri veya çeşitli romanlar seslendiriliyor ve aynı anda sen de pdf üzerinden takip edebiliyorsun.

Aslında ingilizce biliyor ve başka bir dil öğreniyor olsan tavsiye edebileceğim o kadar çok kaynak var ki :) İngilizce yazılmış inanılmaz sayıda kaynak mevcut. Tabi İngilizceyi de İngilizce bir kitaptan öğrenmek en iyisidir ama bunun için bir kurs veya hoca lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: megiddo

quote:

Ttnet tell me more yazınca çıkıyor. Ben üyeyim ve almanca çalışıyorum. Bence oldukça iyi. Türkçe anlatması da bir avantaj. Tell Me More en kabul gören çevrimiçi materyallerden biri. Bu yüzden şüphen olmasın, kesinlikle fayda sağlar. Yalnız tek başına seni bir yere kadar götürebilir. Bu programı bitireyim ve İngilizceyi tamamen sökeyim dersen olmaz. İyi bir gramer kitabı lazım. Murat Kurt'un "English Grammar Today" olabilir mesela. Ayrıca alıştırma için bazı kitaplar lazım olur. Cambridge'in Grammar in Use serisi gibi.

Eğer lazımsa neredeyse bedavaya temin edebileceğin yerlere yönlendirebilirim seni.

Bunun dışında gramer için türkçe kaynak olarak aşağıdaki adresten dergi serisini indirebilirsin.

https://yadi.sk/d/xU2TeGFXFbbPe/ELS%20%C4%B0ngilizce%20Haz%C4%B1rl%C4%B1k%20Dergisi%20-35%20Say%C4%B1/

Bunun dışında hafiften listening alıştırmalarına başlayabilirsin. Biraz ilerletince sesli kitaplar işini görebilir. Ücretsiz olarak bazı sitelerde bulunuyor. Dünya klasikleri veya çeşitli romanlar seslendiriliyor ve aynı anda sen de pdf üzerinden takip edebiliyorsun.

Aslında ingilizce biliyor ve başka bir dil öğreniyor olsan tavsiye edebileceğim o kadar çok kaynak var ki :) İngilizce yazılmış inanılmaz sayıda kaynak mevcut. Tabi İngilizceyi de İngilizce bir kitaptan öğrenmek en iyisidir ama bunun için bir kurs veya hoca lazım.

ttnet tell me more un da içinde olduğu seti 4.90 tl/ay yapmış, faydası olcaksa sorun değil çok uygun bir fiyat ama ttnetle çalışma yöntemi nasıl onu anlayamadım, propgramıma göre bana günübirlik video yada set mi gönderecek, programı tek seferde full indiremezmiyim, interaktif eğitim gibi birşey mi olacak, almancayı nasıl görüyorsunuz, ders programınız ne kadar sürüyor, gerçekten faydasını görüyormusunuz?

• megiddo kullanıcısına yanıt
    Program online olarak çalışıyor. Bilgisayara birşey inmiyor. Web sitesinin içinden 7/24 giriş yapıp kullanabiliyorsun. Bu şekilde evde, iş yerinde, tatilde herhangi bir bilgisayardan giriş yaparak kaldığın yerden devam edebilirsin. Ben çok fazla kaynağa sahibim açıkçası ve tell me more ile çok sık çalışmıyorum. Çalıştığım zaman ise oldukça işe yarıyor tabi. Çok iyi bir sistemi var. 1 ay deneyip sonra beğenmezsen iptal edebilirsin.
  • quote:

Program online olarak çalışıyor. Bilgisayara birşey inmiyor. Web sitesinin içinden 7/24 giriş yapıp kullanabiliyorsun. Bu şekilde evde, iş yerinde, tatilde herhangi bir bilgisayardan giriş yaparak kaldığın yerden devam edebilirsin. Ben çok fazla kaynağa sahibim açıkçası ve tell me more ile çok sık çalışmıyorum. Çalıştığım zaman ise oldukça işe yarıyor tabi. Çok iyi bir sistemi var. 1 ay deneyip sonra beğenmezsen iptal edebilirsin.

teşekkürler bilgilendirmeleriniz için, tell me more dışında gramer ve kelime ezberi için önerebileceğiniz bir sistem yada set varmı?
  • Rosetta Stone'un yaygınlaşma uyguladığı farklı dil öğrenme stratejisiyle oldu.Daha önceki sistemlerden çok farklı .Tıpkı bebeklerin dil öğrendikleri gibi.Çeviri yok,her anıya,duruma,resme göre bir anlam çıkarıyor. Yani bir doctor resmi gösteritor daktır diye telaffuz ediyor sende böylece daktır'ın doktor olduğunu anlıyorsun.Mantıkla işi yürütüyor.Bu sisten dünyada yayılmadan Nasa gibi kuruluşlardaki kişilere eğitimler verdi.Bu başarılar sonrasında kişisel öğrenme özerine odaklandılar. Bu sistemi araştırdım ve 7-8 ay önce italyanca totale setinin 6 aylık üyeliğine 180 euro verdim.5 level bitirdim.Zamanlar falan hepsini öğretiyor.Yani 5.level bittiğinde artık sen bilim,sanat,din konularında konuşacak kadar o dili kullanabiliyorsun.Ve programda geçen her kelime aklında kalıyor.hiçbir kelimeyi ben unutmadım.Çünkü o kadar çok tekrar ve alıştırmalar,oyunlar varki insan öğreniyor.Ayrıca her ay eğitmenlerle beraber canlı görüşme ve diğer öğrencilerle de görüşme var.İtalyanca 5 level sonrası italianpod101 sitesinden podcast derslere de çalışıyor.Şuan italyancam advanced seviyesinde.Çok çok çok uçuk bir metin değilse,çok eski,klasik bir metin değilse genel olarak anlıyorum.

Sana tavsiyem eğer zihninde biraz ingilizce bilgin varsa Rosetta stone ingilizce setini alma.Birçok kişi bu sistemi tam bilmediğini için yanlış kullanıyor.Rosetta Stone kullanmaya başlayan kişi öğreneceği dil hakkında önceden hiçbirşey bilmemesi gerek.Eğer bilgisi olursa sistem tam işlemiyor.

• megiddo kullanıcısına yanıt
    İlla set mi olmalı? Setten ziyade çok sayıda cümle kurarak kelime öğreten kitaplar daha iyidir.

Yukarıda türkçe anlatımlı dergiler verdim. Ek olarak Grammar in Use ve Vocabulary in Use serileri iyidir. Betty Azar Longman gramer kitapları güzel. Yine Longman'ın Grammar Practice serisi kaliteli. Schaum's Outline English Grammar bayağı iyidir. Çok kitap var aslında ama bunlar geldi aklıma şu anda. En olmadı English Grammar for Dummies alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 15 Eylül 2014; 15:20:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Rosetta Stone'un yaygınlaşma uyguladığı farklı dil öğrenme stratejisiyle oldu.Daha önceki sistemlerden çok farklı .Tıpkı bebeklerin dil öğrendikleri gibi.Çeviri yok,her anıya,duruma,resme göre bir anlam çıkarıyor. Yani bir doctor resmi gösteritor daktır diye telaffuz ediyor sende böylece daktır'ın doktor olduğunu anlıyorsun.Mantıkla işi yürütüyor.Bu sisten dünyada yayılmadan Nasa gibi kuruluşlardaki kişilere eğitimler verdi.Bu başarılar sonrasında kişisel öğrenme özerine odaklandılar. Bu sistemi araştırdım ve 7-8 ay önce italyanca totale setinin 6 aylık üyeliğine 180 euro verdim.5 level bitirdim.Zamanlar falan hepsini öğretiyor.Yani 5.level bittiğinde artık sen bilim,sanat,din konularında konuşacak kadar o dili kullanabiliyorsun.Ve programda geçen her kelime aklında kalıyor.hiçbir kelimeyi ben unutmadım.Çünkü o kadar çok tekrar ve alıştırmalar,oyunlar varki insan öğreniyor.Ayrıca her ay eğitmenlerle beraber canlı görüşme ve diğer öğrencilerle de görüşme var.İtalyanca 5 level sonrası italianpod101 sitesinden podcast derslere de çalışıyor.Şuan italyancam advanced seviyesinde.Çok çok çok uçuk bir metin değilse,çok eski,klasik bir metin değilse genel olarak anlıyorum.

Sana tavsiyem eğer zihninde biraz ingilizce bilgin varsa Rosetta stone ingilizce setini alma.Birçok kişi bu sistemi tam bilmediğini için yanlış kullanıyor.Rosetta Stone kullanmaya başlayan kişi öğreneceği dil hakkında önceden hiçbirşey bilmemesi gerek.Eğer bilgisi olursa sistem tam işlemiyor.

yorumlarınız için çok teşekkürler, rosetta nın mantığını az çok biliyorum, tv de de bir ara söyleşi tadında bir program vardı orda da rpsetta mantığıyla bir eğitim sisteminden bahsediyordu o yuzden felsefesini biliyorum az çok, sadece rosetta veya tel me more a bağlı kalmayacam tabiki, gramer vs diğer kitaplardan da destek verecem.

• quote:

İlla set mi olmalı? Setten ziyade çok sayıda cümle kurarak kelime öğreten kitaplar daha iyidir.

Yukarıda türkçe anlatımlı dergiler verdim. Ek olarak Grammar in Use ve Vocabulary in Use serileri iyidir. Betty Azar Longman gramer kitapları güzel. Yine Longman'ın Grammar Practice serisi kaliteli. Schaum's Outline English Grammar bayağı iyidir. Çok kitap var aslında ama bunlar geldi aklıma şu anda. En olmadı English Grammar for Dummies alabilirsin.

tabiki sadece bu programlar olmayacak, kitaplarla gramerle destekleyecem, bu programların biraz daha sistemli olduğunu düşünüyorum o konuda yardımcı olur ayrıca listening speaking i geliştirir diye düşünüyorum, kitaplarda listening i bulamazsın speaking i de verimli öğrenemezsin tek başına, o yüzden kitapların yanında bu programlar eğitim videolarının da önemli olabileceğinin düşünüdüğüm için sordum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.