Şimdi Ara

TEMEL SES FORMATLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Front speaker Rear speaker Center speaker ve Alt frekanslar için Actıve sub bass'ı kontrol eden surround ses formatıdır. Genelde tüm sistemlerde mevcuttur

DOLBY DIGITAL SURROUND EX
    Bu format 5.1 sistemdeki rear spekerlar ile matrixlenmiş ve arkaya bir merkez yani center ilave edilmiş upgrade halidir.

DOLBY PRO LOGIC 2
    Bu sistem dolby pro logıc sistemin tamamen upgrade edilmiş halidir.Sistem dts yada 5.1 kaynağı olmayan durumlarda 5.1 etkisi yaratbilmek için üretilmiştir ancak yinede bu sistem bile en azından bir digital kaynak istemektedir.

DTS 5.1 (DTS deyince akla gelmesi gereken budur!)
    Dolby digital 5.1 ile aynı özelliklerde olmasına rağmen daha hızlı veri iletişimi ve daha düşük sıkıştırma oranı ile şu an tüm sistemlerde kullanılan ana formattır.

DTS-ES MATRIX 6.1
    Dts 5.1 üzerinde arkaya bir fazla center ilavesi ile upgrade edilmiş bir sistemdir.

DTS-ES DISCRATE 6.1
    Gerçek 6.1 ses üreten formattır.Bu formatı kullanabilmek için sadece dvd dts-es discrete format içeren filmleri izlemek gerek.

DTS NEO:6
    Dolby pro logıc 2 formatına karşı üretilmiş bir formattır ve hemen aynı özellikleri taşır.

• Kısa ve öz olmuş..Eline sağlık..
  • Eklemeler yapayım.
    Dolby digital ex teknolojisi 6.1 olarak da kullanılabilir.
    Dts-es discrete 7.1 olarak aslında geçerlidir.
    dts neo:6, prologic II ile aynı gibi görünse de prologic II ile en fazla 5.1 kanala surround ses verilirken neo:6 ile bu ses 7.1 kanala yayılır.
  • Wolverine
    Eklemeler için teşekkürler
  • Rica ederim. Aslında ses kartı, decoder ve ses sistemleriyle ilgilenen insanların bir çoğu bu kavramları tam olarak bilmiyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: comastico

Wolverine
    Eklemeler için teşekkürler
  • ekleme yapayım DP2x ise 7.1 kanal ayrımı yapar. adamlar geri kalır mı?
  • Ben bir şey sorucam yeni konu açmak istemedim bilmediğimden soruyorum. Bende audigy ses kartı var şimdi oyunlarda eax desteğini açtığım zaman cmss den cmss i kapatmamız gerekiyormu yada cmss açık olması eax ı bozarmı? Filmlerde 5+1 ses alıyorum bundada aynı şekilde filmi açmadan önce cmss açıksa kapatmalımılıyz?
  • abiler bu dolby digital denen şey hep filmlerde ve bazı oyunlarda çıkıyor. konu hakkında hiç bilgim yok kısaca özetleyip açıklar mısınız?
  • Yanlış bir bilgiyi düzelyeyim hemen!

Neo 6 2 kanallı kaynaklardan gelen sesi, 6.0 kanal çevre sesine çeviren bir matrix kod çözüm teknolojisidir. 2 Modu vardır. Sinema ve müzik için ayrı modları seçilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.