Şimdi Ara

Temel Sistem Aygıtı Sorunu(Dell 1557)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, Dell in ücretsiz win7 ye yukseltme olanağından yararlanıp, vista dan 7 ye geçtim. Makina Dell 1557.

Sistem kurulumundan sonra tum driverları kendi tanıması ve vistadan sonraki performansı harika.

Yanlz bi kaç problemle karsılastım ;

1. Ses kıs, ses aç, cd çıkart vs ozellıklerın oldugu bolumu kullanırken vistada kullandıgım fonksıyonu ekranda filigran olarak simgesi cıkıyordu fakat formattan simgeler cıkmıyor.

Tuşlar çalışıyor fakat onceki gibi goruntu yok. Bunun sebebi ne olabılır acaba, ne yapmam gerekir?

2. İki temel aygıt hatası görünüyor. 1 tane de bilinmeyen aygıt. Bunlarn ne oldugunu öğrenemedim. Yanında verılen driver cdlerini taktıkdan sonra guncelle diyip cdleri hedef gosterdım ordanda bulamadı.

3. Windows deneyim dizini, vistada iken 5,1 idi şimdi 4,9. acaba o 2 aygıt yuklenemıyor olarak gozuktugu ıcınmı ? Yoksa vistanın puan degerlendirmesi 5.9 a 7 nin puan degerlendırmesı 7.9 kadar oldugu için orandan kaynaklanan bi düşüş mü.

Yardımcı olabılırsenız cok makbule gecer tşkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Capsule -- 30 Aralık 2009; 14:56:46 >

• aynı makinede bende de aynı sorunlarla karşılaştım. çözümü bunlar;
    1) verilen dvdlerden asistan olanı tak, E:\DellWin7Upgrade\APPS\BOTH\QS\ klasörüne gir ve kur
    2) Dell'in sitesine girip sağ-üst köşeden "Destek" linkine tıklayın, sürücü aramaya girin. ardından service tag'ınızı girin, Choose an Operating System ve dili seçin
    Chipset altında Ricoh-Driver'ı indirip kurun
    3) 4.9 sadece Aero perf. puanıdır, fark etmez
  • Harddiskten çıkan cızırtı sesini gideren yama (160G - ST9160412AS DP/N J423T 250G - ST9250410AS DP/N K556T, 320G - ST9320423AS DP/N F729T, 500G - ST9500420AS DP/N G629T modelleri için) (cd ye yazdırılıp boot edilecek, boot ettikten sonra işlem birince ekran yeşil olacak ve yeniden başlatacaksınız)
    http://ftp.us.dell.com/SATA/R250679.exe

Ayrıca Türkiye'deki notebooklarda BIOS A03 güncellemesi yapılmamış durumda, bu güncelleme grafik kartında optimizasyon sağlıyor.(BIOS güncellemesi sırasında piliniz takılı ve başka hiç bir program mümkünse açık olmasın
    http://ftp.us.dell.com/bios/1557A03.exe

Windows 7 yükledim, aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar çok, ama driverları yükledim, neden düzelmiyor.
    Sebebi muhtemelen anakart yazılımını yüklememenizden kaynaklanıyor olabilir.bilgisayarın yanında gelen cd den - Intel Cantiga Chipset Rev: A00 - ya da - R225247.exe - isimli dosyayı extract edip yüklemeniz ile sorun çözülecektir.
    http://ftp.dell.com/chipset/R225247.exe

Ayrıca caps lock vs. filigranlarının ekranda çıkması için Dell Quickset'in yüklü olması gerekir.Bunun için CD'den r226931.exe yi yüklemeniz gerekiyor.Ayrıca buradan da yükleyebilirsiniz.

Dell studio 1557 kullananlar kulübünden herşey yazıyor.Ordakileri uygularsanız sorun gidecektir.Yazdıklarım ALINTIDIR...

• arkadaşlar bende hp nin pavilion entrtainment pc notebook diz üstüsü var vistaydı windows 7 ye yükselttim ama temel sistem aygıt sorunu veriyor ne yapmalıyım acil yardım edermisiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.