Şimdi Ara

Tempra 1.6 kilometreye ne kadar lpg yakar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaslar acil yardim edim. Elimde 92 model tempra sx model.araba var lpg li... Gecen lpg sifirladim. Sozde lpg ayarinida yaptirdim. Lpg yi 3.130 kuruştan aldim. 20 tl ile 6 litre 300 gr lpg geldi. 20 tl ile sehir ici 30 kilemetre yapabildim bu normalmi yoksa cokmu yuksek. Yani kilometreye 0.50 krs yakmisim. Acaba gaz mi pahali benim aracmi cok yiyiyor yoksa baska bir sorunmu. Lutfen yardim edin.(not: ust kapak yanmişsa lpg ye bir etkisi varmi ) Ne yapmam lazim.. Bir kac kisiye sordum kilometreye 0.35 krs vs yaktiklarini soyluyorlar..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tempra 1.6 Kilometre Başına LPG Yakıt Tüketimi

Tempra 1.6 sahipleri, araçlarının kilometre başına ne kadar LPG yaktığını merak edebilirler. Bu bilgi, sürüş maliyetlerini ve yakıt verimliliğini belirlemek için esastır.

Tempra 1.6'nın LPG yakıt tüketimi, sürüş koşullarına, trafik durumuna ve aracın teknik durumuna bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, ortalama kilometre başına LPG tüketimi aşağıdaki gibi olabilir:

• Şehir içi: 10-12 litre
    • Şehir dışı: 8-10 litre
    • Ortalama: 9-11 litre

Yorumlara göre, Tempra 1.6 LPG'de ekonomik bir araç olarak değerlendirilmektedir. Ancak bazı kullanıcılar, agresif sürüş veya ağır trafik koşullarında daha yüksek yakıt tüketimi yaşadıklarını bildirmiştir.

Yakıt tüketimini azaltmak için aşağıdaki ipuçlarını izleyebilirsin:

• Agresif sürüşten kaçın
    • Hız sınırlarına uy
    • Aracını düzenli olarak bakım yaptır
    • Uygun lastik basıncını koru
    • Gereksiz ağırlıklardan kurtul

Tempra 1.6'nın yakıt tüketimini etkileyen faktörleri göz önünde bulundurmak ve sürüş alışkanlıklarını ayarlamak, yakıt maliyetlerini optimize etmene yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öyle ölçüm yapılmaz. şehir içi dur kalk kimsenin hesabı bir birine uymaz.

Motoru ısıt. Depoyu doldur. Şehirler arası 90 100 arası hızla 50 km mesafeye git sonra dön. Bu senin temel tüketim verin dir. 1.6 arabada, 7.5 litre ile 10 litre arası değişir. Benim lada 8 litre yakıyor. şehir içinde 10 litre civarına çıkıyor.

Ha kışın sabah akşam 3.5 km gidiş ve gelişte 38 litreye 200 km gidiyorum. Aynı araba aynı ayar 30 km gidiş dönüş çevre yolu 400 km gidiyorum.

Şehir içi hesabı çok karmaşıktır, aracın tüketiminden emin olmak için şehirler arasında test edeceksin. orada fazla yakarsa ozaman dert edeceksin. Şehir içi tüketim, mesafeye, trafiğe, senin şöförlüğüne bağlı bir şey.
  • Tsk ederim. Yani 0.50 krs yemesi sehir ici duzensizlikten kaynaklaniyor. Peki sehir ici ile sehirler arasi tum faktorleri goz onunde bulundurursak yüzde kac fark vardir...olcum yapmak icin sehirler arasi mesafeyu kullanmak gerekiyor. Birde ust kapak yanmasi yakita etki edermi..
  • 20 tl ile 30 km mi en son bineriz diye arac aldik yazin saga sola :) 25 liraya 120 km yapti 1.2 clio teprada yapsa yapsa 80 gider bence o iste gariplik var :) benzinde bile daha cok gidersin bence :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.