Şimdi Ara

Tepegöz ile projeksiyon yapımı tüm detaylarıyla [Video eklendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar daha önce forumda bi arkadaştan görmüştüm ilgimi çekmişti kendim yaptım ve yapım aşamasını anlatıcağım.

Malzemeler :
    Tepegöz
    Kullanmadığınız laptop, netbook yada masaüstü LCD monitör (ben netbook bilgisayarımı kullandım Samsung N150 Plus)
    Ayakkabı kutusu :D

İlk önce bilgisayarın bataryasını çıkaryoruz ve bilgisayar alt kasasındaki bütün vidaları çıkarıyoruz.

Kasadaki vidaları çıkardıktan sonra ekrandan anakarta gelen monitör kablosunu wireless anten kablosunu çıkarıyoruz ve ekranın menteşelerinin vidalarını çıkarıyoruz.

Monitörü çıkartıktan sonra kasasındaki vidaları çıkarıyoruz

Ekran kasasındaki vidaları çıkardıktan sonra lcd ye ait olan köşedeki vidaları çıkarıyoruz

Lcd ekranı tamamen kasadan ayırdıktan sonra ekranın kenarlarındaki çerçevenin vidalarını çıkarıyoruz

Lcd ekranının çerçevesini çıkartıktan sonra arka led panel kısmını ayırıyoruz ve elimizde asetat benzeri tek kat bi panel kalıyo ışığa tuttugunuz zaman arka tarafını rahatlıkla görebilirsiniz

Evet arkadaşlar başarılı bi şeklde ekranı parçaladık :D sıra geldi tepegöze

tepegözümüz budur arkadaşlar normal lambalı bi tepegöz 0 fiyatı 300-400 tl 2.el fiyatları 250-150 ben bedavaya buldum

buda tepegözün çalışır hali

ayırdığımız ekranla anakartı birleştiriyoruz ve ekranı tepegözün camının üzerine koyuyoruz tepegözü çalıştırıyoruz

Duvardaki görüntü

kenarlardaki fazlalık olan ışığı yok etmek için ayakkabı kutusunu tamamen açtım ve ortasna ekranın büyüklüğünde yer açtım

Sıra geldi duvarımızdaki görüntüye :D

60 inch :D

karanlık odada çalıştırın aydınlıkta hiç brşey belli olmuyor video isterseniz akşam çekip yükleyebilirim.

Video için kusura bakmayin öğrenci evi :D

https://www.youtube.com/watch?v=EPJx2-RiW70&feature=youtube_gdata_player

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayberkalan -- 20 Şubat 2014; 22:08:09 >

• Ne memleket, kimisi ayakkabı kutusunda milyonlar saklar kimisi projektör yapar
  • Tebrikler güzel çalışma.Ama 300-400 tl tepegöze verecekler var ise hiç girmesin bu işe daha iyi.

350-400 tl ye epsonun ikinci el projektörleri var uğraşmaya değmez ama elinde ekranı ve tepegözü olanlar için denemeye değer..
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Guapo

Tebrikler güzel çalışma.Ama 300-400 tl tepegöze verecekler var ise hiç girmesin bu işe daha iyi.

350-400 tl ye epsonun ikinci el projektörleri var uğraşmaya değmez ama elinde ekranı ve tepegözü olanlar için denemeye değer..

Dediğiniz doğru aslında elinde tepegöz ve ekran olanlar için daha uygun bi proje

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapan arkadaşlara bi sorum olacak. Benim söktüğüm ekranın yan tarafında da elektronik devre olan kısımdan var ve alt taraftaki kısıma kıskaçlı jak gidiyor buralar birleşmeden de görüntü vermiyor. Birleşince de alttan görünüyor ne yapmam lazım acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yedinumara kullanıcısına yanıt
    resim atabilirseniz yardımcı olmaya calışırım
  • resimleri atıyorum hocam. iki ayrı tarafda devre var. ve birbirine bağlanıyor içe doğru kapattıktan sonra.. sizde nasıl bi lcd panel vardı bilmiyorum.
     Tepegöz ile projeksiyon yapımı tüm detaylarıyla [Video eklendi] Tepegöz ile projeksiyon yapımı tüm detaylarıyla [Video eklendi]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedinumara -- 28 Ocak 2015; 22:09:56 >

• o kartları ayırmanın tek yolu iki kartı birleştiren flexi kabloyu çıkarıp ayırmak daha sonra yalıtımlı tellerle bu yolları tekrardan birleştirme bu panelle uğraşma derim ben sana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.