Şimdi Ara

Tercih için fikir alışverişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Turkiye genelinde tm-3'te 23 bine girdim ve psikoloji istiyorum. Sonuçlardan önce hedefim Ege psikolojiydi ama şimdi işler değişti.

Sıralamama göre gelme ihtimali yüksek yerler:
    Çukurova Psikoloji - 23.100
    Mersin Psikoloji - 25.600
    Abant I.B. Psikoloji - 27.500
    Ondokuz Mayıs Psikoloji - 27.800

Dokuz Eylül Psikoloji - Yeni (Bölüm geçen sene açıldı ve ilk öğrencilerini ek yerleştirmeden 34 binle aldılar.)
    Akdeniz Psikoloji - Yeni

Yukarda belirttigim gibi hedefim Ege Psikoloji idi. Izmirde okumayı çok istiyordum. Dokuz Eylül bir seçenek ama psikoloji üniversitede yeni bir bölüm olduğu için tereddüt içerisindeyim.

Bu üniversiteler arasında en köklü psikolojiye sahip üniversite ise Mersin.

Ben ise Istanbul'dayım Mersin bana çok uzak düşüyor. Bu anlamda da Mersin konusunda tereddüt içerisindeyim.

Sizce psikoloji alanında daha köklü olan Mersin'i mi ilk sıraya yazmalıyım yoksa istediğim şehirde olan Dokuz Eylül'ü mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ilk tercihlerim

1)Hacettepe Psikoloji - 9.250
    2)Ankara Psikoloji - 12.500
    3)Ege Psikoloji - 15.100
    4)Uludağ Psikoloji - 18.700

Şeklinde olacak. Bunlar gelmeme ihtimali baya yüksek yerler hatta ilk ikisi ölü tercih.

Dokuz Eylül veya Mersin'i bunladan sonra yazıcam.

Yardım lütfen.

• Dershanedeki rehberlikçi Dokuz Eylül'ün sıralaması Ege'nin civarında olur dedi, yani bana ümidini kes demeye getirdi. (benimde sıralamam 20k)
    Bu arada Mersin'de yaşıyorum. Mersin Üniversitesi hakkında hiçbir zaman ahım şahım şeyler duymadım ama bu benim cahilliğimden kaynaklanıyor olabilir :p
    Bu arada sana şehirden bahsedebilirim. Mersin öğrenciler için gayet ideal bir şehir bence. Çok göç alan bir şehir olduğu için her tipten insan bulabilirsin. Şehiriçi ulaşım pahalı değil. Eğlence mekanları fazla. Alışveriş merkezleri falan da fazladır. Gece hayatı da var. Adana'ya trenle 1 saat civarında geçebilirsin. Mersin yemekleriyle de ünlüdür, yani kilo almaya hazır ol buraya gelmek istiyorsan Tabi umarım Mersin yerine Çukurova üniversitesi gelir. Çukurova çok daha iyi bir üniversite. Her zaman olumlu şeyler duydum hala da duyuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: chaffrane

Dershanedeki rehberlikçi Dokuz Eylül'ün sıralaması Ege'nin civarında olur dedi, yani bana ümidini kes demeye getirdi. (benimde sıralamam 20k)
    Bu arada Mersin'de yaşıyorum. Mersin Üniversitesi hakkında hiçbir zaman ahım şahım şeyler duymadım ama bu benim cahilliğimden kaynaklanıyor olabilir :p
    Bu arada sana şehirden bahsedebilirim. Mersin öğrenciler için gayet ideal bir şehir bence. Çok göç alan bir şehir olduğu için her tipten insan bulabilirsin. Şehiriçi ulaşım pahalı değil. Eğlence mekanları fazla. Alışveriş merkezleri falan da fazladır. Gece hayatı da var. Adana'ya trenle 1 saat civarında geçebilirsin. Mersin yemekleriyle de ünlüdür, yani kilo almaya hazır ol buraya gelmek istiyorsan Tabi umarım Mersin yerine Çukurova üniversitesi gelir. Çukurova çok daha iyi bir üniversite. Her zaman olumlu şeyler duydum hala da duyuyorum.

Teşekkür ederim dostum. Yalnız ben Dokuz Eylül'ün ilk psikoloji öğrencileriyle şu sıralar fikir alışverişinde bulunuyorum. Bu sıralamayla rahat bir şekilde girersin diyorlar. Çok büyük bir artış beklemiyorlar.

Adana'ya gitmek istemiyorum. Mersin ve Dokuz Eylül arasında kaldım. Sen hangisini önerirsin?

• ic-mihrak İ kullanıcısına yanıt
    Öğrencileri umarım haklıdır Ben yıllarca Mersin'de yaşadığım için burayı ve Adana'yı yazmayacağım. Dokuz eylülü, Mersin'den önce yaz sana tavsiyem ^^
  • chaffrane C kullanıcısına yanıt
    Sen ne istiyorsun? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ic-mihrak -- 10 Temmuz 2014; 23:31:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.