Şimdi Ara

TERCİH KONUSUNDA İNCE DETAYLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hopelesscase

quote:

Orijinalden alıntı: moon5ce

quote:

Orijinalden alıntı: hopelesscase

Böyle bir şey yok hepimize hayatı bilmeyen ergen diyor.Ulaşacağımıza inandığımız hayallere sahip olmamıza hayalperestlik diyor.:D Sonra kaileye almamızı istiyor :D Geliştirirsen muhabbeti bütün müh.lerde geçerlidir zaten .Bütün müh. mi boş o zaman?
    Ben hayallerimin peşinden koşmayı tercih ediyorum.İnsanın sevdiği bir işte ilerleyebileceğine inanıyorum.Oturduğum yerden para kazanmak istesem eczacılık filan yazardım zaten.Herkese de hayalindeki bölüme yönelmesini tavsiye ederim.Dünyaya 1 kere geliyoruz sonuçta :)

Gayet haklısın kardeşim.Hayalperestlikle hayallere sahip olmak arasındaki farkı anlayamamış arkadaş.Ama eczacılık konusunda yanılıyorsun dostum.Oturarak kazanılmıyor para orda da.Gerçi benim vazgeçme sebebim o değil ama bence iyi bir mühendislik eczacılığa bin basar kardeşim

Ben de müh tercih ediyorum.Ama eczacılıkta (yeni yasa olayını pek bilmiyorum ama) dükkan aç başına da birini koy yine para kazanırsın.(Tanıdığım örnekler var böyle yapan :D)

benim babam eczacı olmasına rağmen ben mühendislik yazıyorum.Yasa baya etkiliyor.Eczacılar odası başkan yardımcısıyla konuştum bu yasa muhabbetini,bunu bilerek yapın tercihinizi dedi.Yeni eczace açamayacaksın,klinik eczacılıkta boşluklar mevcut onlara yönelebilirsin dedi.Aynen aktardım kardeşim.saygın bir meslek sayılmıyor artık.zaten olumsuz birşeyler olmasa babam kendi eliyle yapmaz beni müyendis hakkımız da hayırlısı olsun bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: masteropxxx

quote:

Orijinalden alıntı: turchas

"Boğaziçi Bilkent İtü Koç Tobb Odtü Sabanci Tobb Ytü" dışında okuyan yurdumun öğrencilerinin tahmini %98'ini okuyan kesim aç kalacak o zaman. Şimdi diyeceksin ben onu makina için söyledim. Senin mantığına göre anadoluda veya istanbulda saydığın üniler dışında tıp, diş, fizyoterapi yazmışsın bunlara da en fazla şunları eklersin pdr ile ingilizce ve okul öncesi öğretmenliği okuyanlar iş bulacak. Kalanlar istisnalar haricinde aç kalacak. Geçmiş olsun millet

Aç kalacaklarini iddia etmiyorum kimse açliktan ölmüyor bu ülkede, kasttetiğim;

işsiz kalma riski var, iş bulmakta zorlanilir, düşük maaşla zor şartlarda çalişilir, alakasiz işlerde çalişilmak durumunda kalinir, yani üniversiteye giderken ki amacinizin bir anlami kalmamiş olur

bu durum ben söylediğim için böyle değil bu içinde bulunduğumuz sistemin yani kapitalizmin gerçekleri,

Başkasını bilemem ama ben üniversiteye iş bulmak için gitmiyorum. Sırf pdrde iş imkanı var diye pdr seçecek değilim. Şu an ingilizce iktisat okuyorum. Okuduğum okulda puanım pdrye de yetiyordu ama ben bu bölümü seçtim çünkü ideallerim ve ilgi alanım bu yönde.

• turchas T kullanıcısına yanıt
    O zaman bir sorun yok sizin açinizdan iş önemli değilse elbette insan istediğini okumali ama buradaki çoğunluk üniversiteyi iş bulmak iyi bir maaş vs için okuyor onlara hitaben bu başliği açmişim size hitab eden bir konu değil yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Protector244

O zaman şöyle söyleyeyim 2 kişi var düşün biri İtü mezunu ama kendini geliştirememiş misal dil öğrenmemiş başka biri var anadoludan mezun ama 2 yabancı dili var ee sen de patronsun kimi alırsın işe? Demek istediğim mühendisliğin her dalı içinde kendini geliştirmen şart sırf kendini geliştirme var diye işsizlik var diyemeyiz kusura bakma ama söylediklerin bu bağlamda hatalı.

sana birşey söyleyeyim mi . kötü üniversite de birinci olmaktansa iyi üniversitede sonuncu olmayı tercih ederim.
  • bu adamı kale almayın.2 kuzenim var birisi itüde birisi pamukkalede ikiside elektrik elektronik okudu.Pamukkalede okuyan şu an Abd'de ing okumadan çalıştı didindi oldu.İtü'deki ise normal bir işte.Siz iş görüşmesine üniversiteye göre çağırırlar ama yaptıklarınıza bakarlar.
  • quote:

son mesajinda ne yazdiğini anlayamadim tam olarak niye ağlama smayli koydun onu hiç anlamadim

bana inanmani güvenmeni de beklemiyorum bana güvenip inanmaman benim için bir şey ifade etmiyor.

Hayalperest olmadiğimi nereden çikardin, konuyla alakasi nedir, onu da bilmiyorum

baştan aşaği fail

Zaten bu yazıyı yazan birinden böyle cevap beklenir (sana ağlama anlamında)
    Madem sana inanmam önemli değil neden konu açtın ulu orta yere haa bana garezin varsa onu bilemem

Tamam üstat sen haklısın uzatmayalım zaten memlekette 20k dan sonrası boşuna okuyormuş ben bunu yeni anladım sayende ufkum açıldı

Ama son bir öneri lütfen cevapları oku( seninkilerde dahil) belki aklına bazı şeyler dank eder

Hadi sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redand -- 11 Temmuz 2013; 22:13:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

İyi üniversite derken hangi üniveresiteleri kastettiğini bilmiyorum, siralamanizi söylerseniz kaç?

dostum henüz sınava girmedim ben 11. sınıfa geçtim.Uluslararası ilişkiler ve kamu yönetimi bölümleriyle ilgili bunları çok duydum.Mesela galatasaray üniversitesinden bahsediyorum
  • Ktü Halkla ilişkiler reklamcılıkla 19Mayıs iktisat-işletme arasında kaldım acil biri yardım etsin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.